Сеат Ибиза 6L - мирис на газове от парното
- streetracer1
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: BMT 2008г
Сеат Ибиза 6L - мирис на газове от парното
Здравейте,
Колата я карам от съвсем скоро, но забелязах, че парното вкарва миризма на изгорели газове. В движение почти не се усеща, но на място е ужас. И топла, и студена - все едно е. Нищо не е сваляно или разглобявано до момента по изпускателната система. Оглеждах до колкото позволява отгоре и не видях никъде опушено или някакви подобни симптоми. Смених първо филтъра с надеждата да е от него, но уви - без резултат. Старият забелязах, че се беше пропил с тази миризма. Тъй като филтърът е вътре в купето и не успявам да разбера от къде дърпа въздуха, някакви насоки и по този въпрос биха били полезни.
Моторът е 1.9 TDI, код BMT с DPF
Всичко си е на мястото и не е избушвано.
Колата я карам от съвсем скоро, но забелязах, че парното вкарва миризма на изгорели газове. В движение почти не се усеща, но на място е ужас. И топла, и студена - все едно е. Нищо не е сваляно или разглобявано до момента по изпускателната система. Оглеждах до колкото позволява отгоре и не видях никъде опушено или някакви подобни симптоми. Смених първо филтъра с надеждата да е от него, но уви - без резултат. Старият забелязах, че се беше пропил с тази миризма. Тъй като филтърът е вътре в купето и не успявам да разбера от къде дърпа въздуха, някакви насоки и по този въпрос биха били полезни.
Re: Сеат Ибиза 6L - мирис на газове от парното
Колега, това звучи, като да изпуска газове и да смуче и вкарва вътре. Обдухването и климатичната инсталация нямат кажи речи нищо общо с изгорелите газове. Сиреч, самата т исистема сигурно си е наред, но някъде по двигателния отсег, може да имаш дупчица и да изпуска и да се усеща, когато си на място, защото в движение се завихря и може да е по-трудно. Разсъждавам просто, странен ти е проблема. Само да питам, мирише на нафта или на изгорели газове ? Защото ако е първото, 99% имаш спукан маркуч някъде и просто от него хвърля нафта и в купето се усеща повече на място. Поздрави и късмет
- streetracer1
Thanis, точно така мисля и аз обаче не успявам да видя от къде изпуска. Така е наблъскано, че трябва да извадя егр, и половината маркучи за да имам достъп. Зад мотора са навряли дпф и турбо. На пръв прочит няма нищо опушено, изцапано. И се чудех от къде най-често идва този проблем.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Меката връзка огледай
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Като идея и от мой опит-егр охладител сцепен и изпускаше изгорели газове, които директно ги хващаше парното. Толкова леко сцепено, че не се виждаше без внимателен преглед
- streetracer1
Pichaga, не мога да видя дали изобщо има егр охладител, толкова е навряно. Уикенда ще разглобявам здраво, защото точно около колектора намирисва. Непосредвено зад всмукателния са навряли турбо, дпф и ако и охладител има...
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Ако в движение не мирише на газове нямаш проблем, на място е нормално да намирисва. И при мен е така с всичките коли.
Защо се получава, ами помисли малко, вентилатора на парното дърпа въздух отпред зад подкалниците и отгоре на оребрението на кората под чистачките.
Сега ще кажете, ама не може да дърпа зад подкалниците. Ами точно там е махни който подкалник искаш ляв или десен и ще видиш дренажите откъдето се изтича водата зад подкалниците. Тези пластмасови подкалници са хванати с видии и не са херметически прилепнали. Като спреш автомобила и тракаш на место според зависи накъде е течението, като духне лек полъх напред и газовете минават под колата и отиват точно отпред и вентилатора ги засмуква.
Аз също търсех причина като теб, но видях че и на другите ми коли се получава така. Случвало ми се е спирам на знак стоп и веднага подмирисва, а друг път тракам по 15 минути и няма миризма според зависи накъде е полъха на вятъра, дори да не усещаш винаги има някакво незабележимо въздушно течение. Варианта е да затвориш клапата за външния въздух преди да спреш. Не ти ли прави впечатление че като влезеш в тунел пак замирисва, или като караш прекалено близо зад друга кола
Защо се получава, ами помисли малко, вентилатора на парното дърпа въздух отпред зад подкалниците и отгоре на оребрението на кората под чистачките.
Сега ще кажете, ама не може да дърпа зад подкалниците. Ами точно там е махни който подкалник искаш ляв или десен и ще видиш дренажите откъдето се изтича водата зад подкалниците. Тези пластмасови подкалници са хванати с видии и не са херметически прилепнали. Като спреш автомобила и тракаш на место според зависи накъде е течението, като духне лек полъх напред и газовете минават под колата и отиват точно отпред и вентилатора ги засмуква.
Аз също търсех причина като теб, но видях че и на другите ми коли се получава така. Случвало ми се е спирам на знак стоп и веднага подмирисва, а друг път тракам по 15 минути и няма миризма според зависи накъде е полъха на вятъра, дори да не усещаш винаги има някакво незабележимо въздушно течение. Варианта е да затвориш клапата за външния въздух преди да спреш. Не ти ли прави впечатление че като влезеш в тунел пак замирисва, или като караш прекалено близо зад друга кола
- vankat-2
- Автомобил:
- Двигател:
Сутрин като я запалиш на студено отвори капака и виж има ли пушек.
И при мене пушеше така и смърдеше яко. Никси я огледа и се оказа спукана тръба от ЕГР охладителя към турбото.
И при мене пушеше така и смърдеше яко. Никси я огледа и се оказа спукана тръба от ЕГР охладителя към турбото.
- streetracer1
Vankat-2 привижда ми се някаква такава шитня и май точно така опушена. Ти завари ли я или взе друга? И евентуално какво струва?
Valiosport, благодаря ти за мнението, но няма сила, която да ме убеди, че е нормално. Не една кола ми е минала през ръцете, още повече точно тди.
Valiosport, благодаря ти за мнението, но няма сила, която да ме убеди, че е нормално. Не една кола ми е минала през ръцете, още повече точно тди.
-
- Двигател:
Не се стремя да убеждавам никой, питаш и казвам. Човек който знае не пита.. това ми е второ тди и 4-та кола. Ако в движение мерише на газове в никакъв случай не е добре. Но спреш ли и ако пушека се носи напред няма кола на която няма да влезнат газове вътре. Ако в случай че пушека се носи в друга посока и подмирише имаш проблем. За най лесно запали една цигара и наблюдавай пушека от фаса накъде отива, спри колата така че пушека да не се носи напред и тогава гледай дали ще влезнат газове. Вече едни коли меришат по гадно, други не чак толкова, това зависи колко са добре дюзите и дали гори масло, кола която гори масло не се трае покрай нея, друг фактор е филтъра, ако сложиш хартиен миризмите по лесно влизат.
Преди малко гледах една А3-ка тди автомати че имаше проблем с пушене и тресене, запалена, капака вдигнат, по едно време взе да пуши от коша и вземах да се оглеждам какво стана и вятъра точно натам носеше газовете
Преди малко гледах една А3-ка тди автомати че имаше проблем с пушене и тресене, запалена, капака вдигнат, по едно време взе да пуши от коша и вземах да се оглеждам какво стана и вятъра точно натам носеше газовете
- vankat-2
- Автомобил:
- Двигател:
streetracer1 написа:Vankat-2 привижда ми се някаква такава шитня и май точно така опушена. Ти завари ли я или взе друга? И евентуално какво струва?
Втора ръка 50 лв.Нова безумно скъпо към 200 лв....Трябва да видиш номера на твоята и да търсиш точно същият.За заваряване не съм пробвал може и да стане.
-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
streetracer1 написа:Здравейте,
Колега какъв филтър на купето имаш,ако е хартиения е пълен т ш а к само с активен въглен трябва да е.колкото до миризмата Вальо е прав не ти ли се е случило да караш зад някой камион и да ти смърди.Сложи филтър с активен въглен и няма да имаш чак такива миризми,скъп е най много с пет лева повече от обикновения
- streetracer1
Това с карането зад камион или в тунел няма нищо общо. Филтърът го изключваме, както бях писал. Мирисът идва около всмукателния колектор и затова търся най-честия виновник.
- Duke_BG
- Автомобил: GOLF 4+BORA
- Двигател: AGU 180Hp + V5 4 motion
Какви активни въглени ??
ще даде едни луди пари за едно парче хартия за да не си оправи проблема ли ?
замазването на проблема не е решение
ще даде едни луди пари за едно парче хартия за да не си оправи проблема ли ?
-
- Двигател:
Duke_BG написа:Какви активни въглени ??
Точно такъв филтър се слага, за да неутрализира отровите в кабината. Този филтър не е изгъзица, от него зависи здравето на водача и пътниците в превозното средство
По темата, ще ти кажа вероятни причини, едната е да тече масло от капака на клапаните(най-често протичат по средата Отзад и около тандем помпата) , капе по изпускателния колектор и мерише отвратително. Миризмата е остра и при хубаво загрят двигател видимо се вдигат изпарения, имал съм го тоя проблем.
Друг проблем е както ти казаха от самите тръби на ЕГР ако са прегорели или самия топлообменник, като се поразкачи се вижда къде е опушено. ЕГР и той много често започва да опуска масло от турбо пътища, ако е само мазно не е проблем, ако капе не е добре. Друга причина е меката връзка. Последния вариант е вятъра да връща газовете напред. Тапите на пода също не са за подценяване ако липсват разбирасе..
Така не разбрах в движение мерише ли?
Върни се в “Дизелови агрегати”