Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
бат рамбо
Автомобил:
Двигател:

Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Мнениеот бат рамбо » Чет 29 окт 2020 12:14

Добре , съгласих се . Всички лидери на "големите държави" са загрижени за хората и не ги интересуват никакви пари. Идеологията им относно парите е корено различна. В СЗО работят изключителни специалисти, които са се справили с ЕДНА болест, но не им достигат няколко стотин трилярда за да се справят с детската смъртност в Африка.
В САЩ ,официално медиите заявяват подкрепа към някой кандидат президент. Повечето подкрепят Байдън, даже почти всички. Знае се , че той е привърженик на мерките а Тръмп обратно. Ама знам ли , аз съм емоционален тип и не виждам трезво нещата. Даже се възхищавам на хората които се тресат от страх от нови огнища, клъстери, първи линии и военни положения. Опитвам да съм като тях ама за сега не мога да се издигна толкова високо в йерархията.
Простете ми емоциите и негативните мисли ,свързани с невярата ми в тези така добронамерени и позитивни хора , които по-цял ден ми обясняват , че няма чували за трупове. А аз в невежеството си поставям под съмнение думите им.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 29 окт 2020 12:17

group® написа:Едит: Относно детските градини и училище за малките, няма ли шанс да е установено от малко по-учени от нас, че децата в много ниска степен разпространяват вируса? Както всъщност бе констатирано в Швеция по време на 1вата вълна.

Туй не е много ясно. Факт е, че по-малко боледуват, но не и че по-малко се заразяват. Т.е. може да го карат без симптоми и да сеят заразата.

Четох доста за тази работа, щото точно пуснахме каката (на 4 години) на детска градина тази седмица и след три дни ходене си я прибрахме заради извънредната обстановка. И за капак на сутринта днес се събуди с хрема.

бат рамбо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот бат рамбо » Чет 29 окт 2020 12:24

milmar написа:
бат рамбо написа:Ами ,значи и аз съм тъп. .....
Също така съм тъп, защото са оставили бабите и дядовците ни да живеят от лекарство до лекарство, за което повечето нямат пари.....

Ами и аз съм тъп, защото на много от описаното и аз не вярвам...
И съм тъп, защото не вярвам на тези, особенно, на някои познати, дето постват снимка на пенсионер с торбичка и 2 лв. в ръката си и ни карат и ние да споделим. А тези същите са супербогати (във фейса най-вече), пък се осигуряват на 300лв заплата. И викат държавата да даде...
Не знам дали се сещаш, но в такъв случай плащат тези дето се осигуряват реално, нищо че не споделят и не дрънкат много във фейса, колко са загрижени.
Ти сериозно ли? Не става въпрос за някакви постове. Става въпрос за период от 89-та до сега. Това са 30 г. мамка му. Обясни защо повечето се осигуряват на минималното и от кого зависи контрола върху това. Или няма как да се промени? ?? Мислиш ли , че всички искат да се осигуряват на по- малко пари , или системата е такава, че принуждава работодателя да го прави .

Изпратено от моят BV9800 с помощта на Tapatalk

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Чет 29 окт 2020 12:40

бат рамбо написа:Добре , съгласих се . Всички лидери на "големите държави" са загрижени за хората и не ги интересуват никакви пари. Идеологията им относно парите е корено различна.

Май не разбираш, че точно заради парите се интересуват по икономически начин от здравето ти.
Навсякъде по света и от незапомнени времена градивната част на обществото - индивида, работи за общото благо. Благото винаги за 'вожда' е по-голямо. Вожда винаги се интересува от увеличена работна сила.
Болно и неработоспособно общество е не емоционална грижа за вожда. То е икономическа грижа за управляващите - дават се прекалено много пари за здравеопазване, намаляват приходите, производството, търговията.
В съвременното западно общество (което е почти навсякъде по света), щастието и здравето са поставени на пиедестал за развитието на икономиката, защото цифрите показват растеж.
Растеж означава повече за вожда. Не само пари. Всеки вожд има и его.
И просто излиза, че никой няма файда от тоя 'грип'. Иначе отдавна да го имаме :icon_lol

Приносът на СЗО не е само в борбата с едра шарка. Полиомиелит, Ебола, СПИН и т.н. Годишния им бюджет е колкото 6 изтребителя за нашата родина (неточно казано, но не са трилиони). Приносът им е огромен и в обмяната на важна мединска информация между точно враждуващи държави. Информация, която иначе не би могло да се събира и обменя.
Никой не е виждал и гравитацията, а и малцина знаят как точно работи, но това не я прави по-малко важна, че точно ти си жив.

JuStan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JuStan » Чет 29 окт 2020 12:47

само да вметна
сзо промениха (фалшифицираха) огромна част от данните и статистиките в сайта си, за да са в съответствие с нормите на "пандемията "

пък вие им вЕрвайте още!

още една вметка
месечния оборот на фарма-мафията в момента се генерира за времето на 3 годишен обем преди "пандемията"....
пък вие им вЕрвайте още!

иначе добрите чичковци от новините, ви мислят само доброто - как да не ви останат излишни пари, и за това от сутрин до вечер ви плашат с цифри и статистки ,и един огромни средства се преливат мощно!

а лошите чичковци в разни измислени сайтове (защото до "истинските" нямат право на достъп) се опитват НЕ да ви продадат нещо , а да ви отворят очите и ума!
Но иначе те са лошите !

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Чет 29 окт 2020 12:50

Здравейте Колеги,
С какво може дъ се направи обеззаразяване на кола,управляно от заразен с корона вирус?.Това за което съм се сетил е да използвам парогладачка.Имате ли други идяи?
Благодаря.

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Чет 29 окт 2020 12:51

Здравейте Колеги,
С какво може дъ се направи обеззаразяване на кола,управляно от заразен с корона вирус?.Това за което съм се сетил е да използвам парогладачка.Имате ли други идяи?
Благодаря.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Чет 29 окт 2020 13:00

Stif написа:Здравейте Колеги,
Благодаря.

Спирт 60-70%. Лично аз препоръчвам 60% с повече времв на изчакване, заради по-малката агресивност към детайли.
Пръскаш цялата вътрешност с пулверизатор на струя тип мъгла. Забърсваш циферблат на таблото, екрани. Важно е да няма директна слънчева светлина, защото води до избеляване на тъкани и някои видове пластмасови детайли. Ако колата е с кожа, трябва кожата да се подхрани след това.
При 70% спирт действието е след минута - разрушава се протеиновата обвивка. При 60% бих изчакал повече.

JuStan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JuStan » Чет 29 окт 2020 13:02

една "рандом" статия от 2018 г :)

ИСофия в грипна епидемия! Тя се въвежда от утре, 27 януари, на територията на столица със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в София.

Както и в другите градове се ограничават провеждането на профилактичните и планови действия в лечебните заведения, детските и женските консултации, ваксинациите и свижданията в болниците.

С грипната епидемия се въвежда и грипна ваканция в училищата в София.

Регионалната здравна инспекция е предписала на Регионалното управление по образованието София-град да се преустановят учебните занятия от 29 януари, понеделник, до края на учебната седмица - 2 февруари.

От здравното министерство съобщиха и че РЗИ-Хасково е издало предписание за преустановяване на учебната дейност на територията на общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово от 29.01.2018 г. до 31.01.2018 г., включително.

Преди два дни грипна епидемия и грипна ваканция бе обявена в цялата Софийска област и в Област Бургас.

Вчера директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) Тодор Кантарджиев съобщи, че през първата седмица на годината в страната е имало 40 хиляди болни, втората седмица 100 хиляди, а сега са 139 хиляди.

Той даде пример с ранната грипна ваканция в Пeрник, която е дала ефект и тази седмица спада броят на заболелите.

Експертът обясни, че в момента доминира грип Б, който засяга много децата и дава усложнения.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/sofia/2018/01/26/gr ... ica.366233

Справка за епидемичната обстановка в страната за периода 25.01.2016 г. - 31.01.2016 г.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/ ... tranata-4/

мога още да продължа да ви показвам колко е сташано сега :)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 29 окт 2020 13:21

Stif написа:.

вариант 2:
пускаш климатика да изсуши максимално купето, след това с ултравиолетова лампа "Слънце", или на слънце, :)

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 29 окт 2020 13:24

бат рамбо написа:Обясни защо повечето се осигуряват на минималното и от кого зависи контрола върху това.

Не "се осигуряват", а "ги осигуряват". Не е по желание на (не)осигуряваните. За съжаление доста хора не са много наясно и си мислят, че размера на осигуровките не влияе на бъдещата им пенсия. По-точно живеят с илюзията, че се вземат само 3 поредни години с най-добро осигуряване или от тоя род (неща валидни в минали периоди поради липса на точни данни от соц време). Подозирам, че и доста работодатели вярват в това или им е удобно да го вярват. На практика вземат част от бъдещите пенсии на хората и им го дават уж като по-голяма заплата.

Благодаря.

Ултравиолетова лампа май ще свърши повече работа.

Последна промяна от 777 на Чет 29 окт 2020 13:29, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Чет 29 окт 2020 13:26

За ултравиолетова лампа не съм се интересувал.
Някой ако е попадал на официална/надеждна препоръка/проучване за време, дистанция на облъчване, ще е полезно.

Потребителски аватар
Е.Димитров
Автомобил: Т5
Двигател: 7H

Мнениеот Е.Димитров » Чет 29 окт 2020 13:57

Благодаря.

И тук ще препоръчам- Озон генератор.
Това унищожава всякакви бактерии, микроорганизми и неприятни миризми.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 29 окт 2020 13:58

https://www.fip.org/files/content/publi ... 200304.pdf

ПП
За първак чух, че не било добре да се ползва, понеже съдържа метилов алкохол, дори и за външна употреба по човешката кожа. Но за в колата става.
Като дете, като се поразболеех, баба ми ме разтриваше с първак и нищо не ми е, добре съм .... така мисля :biggrin .

Последна промяна от milmar на Чет 29 окт 2020 14:07, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 29 окт 2020 13:58

Вместо да купуваш озон генератор го има като услуга:
https://www.peugeot.bg/aftersales/fixed/ozone.html

Върни се в “ОФФ-Топик - други”