Duke_BG, много си прав и затова не се ангажирах със спор. Прекалено ясна ми е ролята на въглена и ако се зачетат колегите "Как точно работи?" ще си отговорят на много въпроси. И понеже явно е особено важно - да, с такъв филтър съм и мирише въпреки всичко.
Valiosport, моторът е напречен, тандем помпата е напълно суха и пак казвам - мирис на изгорели газове, не на нафта. Уикендът ще се заровя да видя изобщо има ли охладител, защото колегата горе с тръбата към ЕГР доста ме замисли. За мека връзка не ми се вярва, работи доста тихо и не фучи макар, че това не е гаранция. Капака на клапаните е абсолютно сух, ЕГР също. Държа да отбележа, че ЕГР е от онези странните, не е типичния с вакуумно управление.
Сеат Ибиза 6L - мирис на газове от парното
- streetracer1
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: BMT 2008г
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сеат Ибиза 6L - мирис на газове от парното
vankat-2 написа:Втора ръка 50 лв.Нова безумно скъпо към 200 лв....Трябва да видиш номера на твоята и да търсиш точно същият.За заваряване не съм пробвал може и да стане.
Е чак "безумно" и 200лв... Ако изобщо не те бърка даден проблем е безумно да дадеш 200лв, но за други неща не е така. Ако 2 пъти купиш втора ръка в лошо състояние, ето ти 100лв на вятъра. Накрая ще излезе безумните 200лв + още 100.
- vankat-2
- Автомобил:
- Двигател:
777 написа:vankat-2 написа:Втора ръка 50 лв.Нова безумно скъпо към 200 лв....Трябва да видиш номера на твоята и да търсиш точно същият.За заваряване не съм пробвал може и да стане.
Е чак "безумно" и 200лв... Ако изобщо не те бърка даден проблем е безумно да дадеш 200лв, но за други неща не е така. Ако 2 пъти купиш втора ръка в лошо състояние, ето ти 100лв на вятъра. Накрая ще излезе безумните 200лв + още 100.
Кво има общо с темата твойто мнение незнам ??

Секи си решава сам кво да си сложи и откъде да си купи за колата. Недей да правиш сметки на други кое колко струва никой не те е питал и него интересува. Философи и сметкаджии много. Гледай си твойта кисия.
Последна промяна от Pichaga на Чет 29 окт 2020 18:28, променено общо 1 път.
Причина: !
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ами прецизирай си изразите. Репликата ти също е някакво твое мнение. Дишай си изгорелите газове и вложи 200лв в следващия си телефон.
- vankat-2
- Автомобил:
- Двигател:
777 написа:Ами прецизирай си изразите. Репликата ти също е някакво твое мнение. Дишай си изгорелите газове и вложи 200лв в следващия си телефон.

Осра темата на колегата поредния специалист.
Причина: !!
Причина: !!
- streetracer1
Не се карайте, всеки има мнение, а то рядко има другар
Нека намерим проблемът пък другото е ясно - тази тръбичка директно я нося на заварка ако е виновна тя.

- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Не мога да разбера-защо в последно време започна едно ''дърлене'' между хората в нашия клуб.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
streetracer1 написа:Не се карайте, всеки има мнение, а то рядко има другарНека намерим проблемът пък другото е ясно - тази тръбичка директно я нося на заварка ако е виновна тя.
аз пробвах искаха демонтаж , което е ад при мен и не даваха гаранция никаква, че ще стане, реших проблема с нова
но все пак разкулачи колата и виж откъде е
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Става със заваряване, става и със спойка с бронз.
- Duke_BG
- Автомобил: GOLF 4+BORA
- Двигател: AGU 180Hp + V5 4 motion
streetracer1 написа:Не се карайте, всеки има мнение, а то рядко има другарНека намерим проблемът пък другото е ясно - тази тръбичка директно я нося на заварка ако е виновна тя.
така гофрирана тръбичка не се занимавай да я заваряваш - ще се сцепи на друго място
на един I30 маслоотвеждащата от турбината има подобна форма вече трети път се цепи и то не по направените заварки.
Сега чакаме нова че ни излезе златна (като сложиш заварките и изтеклото масло .... ) :)
тоя двигател има ли система за принудително обдухване ?? или т.н. "Прахосмукачка"
- streetracer1
Идея нямам, това "прахосмукачка" нищо не ми говори.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Със заварка няма да стане, ама с течен метал ще стане само че не трябва да я кривиш, самата тръба има две звена които се огъват, но няма нищо общо с маслооттичащата тръба на турбото
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Пробвах всичко да спася тръбата, абсолютно нищо не помогна-течен метал, паста за ауспуси, лепила, всичко е временно. Решението -нова и забравяш. Не е евтина, но....
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
С течен метал няма стане, това там се нагрява .
Аз бих пробвал със заварка. При мен има и кой да я направи . Но както се посочи, ще е времянка това решение. Причината е, че от газовете , отънява материала и е въпрос на време да се сцепи от друго място.
Аз бих пробвал със заварка. При мен има и кой да я направи . Но както се посочи, ще е времянка това решение. Причината е, че от газовете , отънява материала и е въпрос на време да се сцепи от друго място.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
https://rubin2001bg.com/gofrirani-nerzh ... -dn12.html
Това е другия вариант, парче от това и някой хладилен техник да го запои с бронз, или както му казват сребърен припой и ще стане вечно. Майсторът да вземе най-много 20 лева.
Всички съвети, които съм дал, лично съм ги прилагал. Някой може да го направи и със заварка, но не всеки.
Това е другия вариант, парче от това и някой хладилен техник да го запои с бронз, или както му казват сребърен припой и ще стане вечно. Майсторът да вземе най-много 20 лева.
Всички съвети, които съм дал, лично съм ги прилагал. Някой може да го направи и със заварка, но не всеки.
Върни се в “Дизелови агрегати”