group® написа:Кайзен написа:Аз болен все още не познавам.
Значи всичко е от телевизора
Не само, но И от телевизора.
Без да съм голям привърженик на wikipedia, прочети текста, като заместваш Острият вирусен назофарингит с Covid-19 - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0 ... 0%BA%D0%B0
"силно заразно вирусно заболяване"
"това са риновируси"
"пациентите често търсят лекарска помощ, прилагат домашна терапия с лекарства без рецепта"
"често срещаното инфекциозно заболяване"
"Не съществува ваксина за заболяването. Основен метод за предотвратяване на заразяването е миенето на ръцете и носенето на медицинска маска, което предотвратява предаването на болестта от човек на човек. Също така няма и официално одобрени лекарства, които пряко да лекуват"
"Възпримчивостта на човека е много висока. Контагиозният индекс .. достига почти 100%"
"Основните фактори на предаване са въздухът, водата, замърсени хранителни продукти, кърпи за ръце или замърсени ръце и предмети. При кихане и кашляне се отделят малки капчици съдържащи вируса дори и сле пълно изсъхване. Механизмът на предаване се улеснява в детски градини, училища, общежития и места, където работят големи колективи."
"Сезонността е трета характерна черта. Най-често периодът, през който се наблюдава чувствително увеличение на случаите е късната есен и зимата. Това може да се влияе и от факта, че през студените месеци хората прекарват голяма част от времето си заедно в затворени помещения и по този начин увеличават риска за взаимно заразяване..Въпреки това могат да се проявяват целогодишно."
"са възможни усложнения от развитие на пневмония и астматичен синдром"
"Патологичният процес десцендира под формата на бронхити, бронхиолити, бронхопневмония. Характерна за него е появата на остра дихателна недостатъчност."
Характерно е бавно проявление на симптомите до настъпване на пик на втория или третия ден
води до главоболие, вкусът, апетитът и обонянието са нарушени
температурата се повишава до 39 °C
може да доведе до инфекциозни усложнения или суперинфекции, като остър бронхит, пневмония
Хората с белодробни заболявания като астма или хронична белодробна обструкция са особено податливи
няма медицински доказан и приет медикамент, който директно да атакува причиняващия агент, се счита че няма лекарство против
И не, не искам да ги стравнявам двете, но ако не получиш по някаква причина положителен PCR, то може да минеш и с вирусен назофарингит.
Въпроса е от кога човека става болен - хрема, настинка, грип, Covid. За първите две до преди година се твърдеше, че не са болестно състояние и дори не се изписваха масово болнични.
И за да не ме разбереш отново погрешно, аз не съм в нито едната от двете крайности - няма вирус или носете чувалите. За мен истината е там някъде по средата.,
icoico написа:В Дойчланд-Мойчланд ако си се сковидясал го научаваш обикновено по този начин:
На ШЕСТИЯ ден от теста, точно в този случай. И оттогава втора седмица, въпросните здравни власти ни хък, ни мък
Дойчланд-Мойчланд не е само Hessen. Niedersachsen и NRW получават резултати на следващия ден.