Покупка на кола на фактура

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Re: Покупка на кола на фактура

Мнениеот Spas » Пон 28 сеп 2020 13:26

Моля мнения само по темата!

п.п. Вече знам петъчната тема как ще се казва, Нека изпратим колегата Занков до Враца да разгледа :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi :mhihi

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 28 сеп 2020 13:33

По Е79,или знаеш друг шорткът?

Последна промяна от Spas на Пон 28 сеп 2020 13:45, променено общо 1 път.
Причина: По темата!

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 28 сеп 2020 13:39

Spas написа:п.п. Вече знам петъчната тема как ще се казва, Нека изпратим колегата Занков до Враца да разгледа

Абе хайде стига умни коментари. Значи всички от София знаят, че в Горубляне има измамници и никога не си купуват коли оттам, така ли? Защото знаят къде е Горубляне.

Последна промяна от Spas на Пон 28 сеп 2020 13:45, променено общо 1 път.
Причина: Темата е за Покупка на кола с фактура, още един подобен коментар и ще получите наказание!

ognqn
Автомобил: Suzuki Swift
Двигател: 1300

Мнениеот ognqn » Съб 03 окт 2020 10:52

Здравейте.
Ама не казвате каква цена пишат във фактурата.Реалната ли?
Две коли през годините съм купувал с фактури и се почна"..ще пишем по малко пари,че много ДДС трябва да платя..."
И като поисках реалната цена да се пише направо ми казаха че няма да стане.Другаде да си търся кола.
Та споделете ...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 03 окт 2020 11:05

rld написа:
Бай Иван написа:Сеатът го купух точно така, внос от Германия, без номера, донесаха го на платформа и ми връчиха един договор между мен и Ханс.
Не съм имал проблеми в КАТ.
И аз се интересувам - защо договора е с неизвестен "Ханс", вместо с този, от който купуваш колата?

Не е неизвестен.

1. След като колата е докарана в България и не е регистрирана, то тя има голям талон на името на последния й собственик, който е Ханс.

2. Този, който я е купил от Ханс има голям талон на името на Ханс и договор, че я е купил от Ханс. В Германия договорът е лист хартия с подписи, без нотариална заверка.

3. Когато джамбазинът иска да я продаде е по-лесно да напише един нов договор, че Ханс я е продал директно на новия купувач, отколкото да прави още един договор между него и новия купувач. Щото по талони колата не е негова, а е на Ханс.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 03 окт 2020 12:46

Всъщност не е точно така, но да кажем е долу-горе така. В Германия който държи големия бриф е собственика на колата. Какво име пише там, няма значение. Колата може да я продаде всеки който държи големия талон. Т.е. продавачът може да е с име различно от името посочено на талона.
Понякога се "заяждат наште хора" в К@Т като видят име различно от това в талона. Но не и ако я продава посредник автокъща. Там няма мърдане.
Те ( хората у К@Т) знаят много добре, че всеки може да я продаде колата , ма да става шоуто нали и да изклинчат някоя "добавка" към МРЗ . Понеже това няма как да стане толкова явно , се налага нашенецът да ползва услугите на посредник, той със декларация от вас , "бяга" вместо вас, той се нарежда на гишето, често ускорява процедурата драстично и подпомага решаването на проблема, за което разбира се си плащаш .
Абе...
Ама аз само съм чувал, че било така, не съм бил свидетел нали , някой беше ми споменал нещо на тази тема , ма кой беше ...

Потребителски аватар
Sarafov_03
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sarafov_03 » Съб 03 окт 2020 19:38

Да, регистратори се наричат, тези които от години "работят" в КАТ. Лятото и аз бях принуден да "ползвам" такъв във варненския КАТ. Повече актьорско майсторство, отколкото нещо да ускорят, но пък и те си плащат по веригата. Аз се правех, че му вярвам как били насрочили "комисията" (тези, които гледат номера на рамата на коли под 5 години) за 14 часа, но той ги натиснал за 10, 30 и други номерца, които да оправдаят 50-те лева.
Единственото нещо, което наистина свърши, беше да прибяга до фирма, която да потвърди липсващ оригинален подпис за платена екотакса (на бланката имаше само преснимана касова бележка и подпис, а служителката искаше оригинал). И пак цял ден мотане край каналите и чакане за талони и номера... позорна картинка, позната на всички тук.

rld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rld » Нед 04 окт 2020 18:33

При нас има една автокъща и ако си купиш кола оттам и нямаш желание да ходиш в кат, ти я връщат регистрирана

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Нед 04 окт 2020 20:55

Повечето автокъщи, поне тези в София, ти дават колата регистрирана срещу скромно заплащане. Нищо ново под слънцето.

rld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rld » Пет 13 ное 2020 8:57

И аз да вдигна темата с нов въпрос - да кажем, че взимам колата от частно лице тук, тя с чужди номера, правим договор между мен и чужденеца последен собственик. След това каква е процедурата - на платформа в кат за регистрация или може без колата да взема транзитни, да ги монтирам и да карам докато стане време за регистрация?

Потребителски аватар
vankat-2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankat-2 » Пет 13 ное 2020 9:05

rld написа:И аз да вдигна темата с нов въпрос - да кажем, че взимам колата от частно лице тук, тя с чужди номера, правим договор между мен и чужденеца последен собственик. След това каква е процедурата - на платформа в кат за регистрация или може без колата да взема транзитни, да ги монтирам и да карам докато стане време за регистрация?

Може без колата да си извадиш тр. номера в КАТ. Трябва да си направиш ГО.

rld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rld » Пет 13 ное 2020 9:13

Първо номера и после ГО с тях за един месец, нали?

Потребителски аватар
vankat-2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankat-2 » Пет 13 ное 2020 9:25

rld написа:Първо номера и после ГО с тях за един месец, нали?

Трябва да имаш сключена ГО като отидеш в КАТ. Транзитните важат месец.

rld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rld » Пет 13 ное 2020 9:34

А в тази ГО какъв номер трябва да пише ако още не съм взел транзитни?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 13 ное 2020 9:37

Номер на рамата на колата

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”