Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Мнениеот 777 » Пет 13 ное 2020 14:04

инжектопляктор написа:Никой не забранява на хората над 65 да ходят до магазина когато поискат, а се казва, че има време само за тях в посочения интервал. Не преиначавайте

Хем не знаеш, хем си сигурен: "като допускат лица на и над 65 годишна възраст в съответните обекти само в часовете между 8.00 и 10.00 часа"

https://nova.bg/news/view/2020/11/11/30 ... %81%D0%B0/

бат рамбо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот бат рамбо » Пет 13 ное 2020 14:18

Колега инжектопляктор , тръгваш ми с коляното нещо. По принцип не го правя, но сега ще замълча заради добрия тон.
Дайте ми дефиниция за конспирация.
Кажете кой има нужда от несигурните PCR ?
Кажете ми кой има нужда от цифри за заразени и починали , че ги съобщават по 68 пъти на ден?
Кажете ми кой е спрял вирус с маски и как се спазва сега модерното - социална дистанция ? Особено пък в градовете , дето сме натикани във вход по 20-30 семейства. Някой беше дал за пример едрата шарка. Това само по себе си е смешно . И тя ли за 6-8 месеца е преборена с маски и ръкавици ?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 13 ное 2020 14:52

777 написа:[...

Не съм го чел и се водех по предната заповед.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 13 ное 2020 14:53

Ами водел си се, но аз неслучайно съм написал, че зимата имаше подобно нещо, но не толкова крайно. Сега се престарават без много да мислят.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 13 ное 2020 14:56

бат рамбо написа: Кажете ми кой има нужда от цифри за заразени и починали , че ги съобщават по 68 пъти на ден?
Кажете ми кой е спрял вирус с маски и как се спазва сега модерното - ?

Съобщават ги защото имаме къса памет и от дума не разбираме. Ами спазвайте дистанция. Мерките ограничават разпространението.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 13 ное 2020 15:15

Ето точния текст на тази мярка за 65+ годишните:

Магазините за хранителни стоки и аптеките организират работата си, като допускат лица на и над 65-годишна възраст в съответните обекти само в часовете между 8.00 и 10.00 часа. В посочените часове не се допускат лица под 65-годишна възраст.

Така написано е безумно. Според мен са объркали мястото на думата 'само' и ще я коригират. Иначе печелят златен скункс.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пет 13 ное 2020 16:07

Типична малоумщина..
Кой и как ще провери кои лица на и над 65-годишна възраст?!?
Огромна част от всички т.нар. "мерки" са противозаконни, ама стадото навело глава и спазва.

Германия като държава вече е загубила над 3000 съдебни иска заради неправомерни "мерки". Вчера след решение на съда отново отвориха врати студията за татуиране. В Испания вълната от загубени от държавата дела също се разраства. Но тези неща няма да ги кажат нито веднъж по телевизора. По-лесно е да се всява страх и паника.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 13 ное 2020 16:13

Там е работата, че пенсионерите се страхуват от санкции и не смеят да нарушават да не ги глоби някой. Иначе за глобите и тук маса пари ще плащат институциите за неправомерни глоби - вместо приходи май ще са на минус и вероятно занапред няма да смеят да глобяват.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 13 ное 2020 16:42

Кайзен написа:Кой и как ще отново отвориха врати студията за татуиране. В Испания вълната от загубени от държавата дела също се разраства. Но тези неща няма да ги кажат нито веднъж по телевизора. По-лесно е да се всява страх и паника.

Точно студиата за татуиране ни трябват и ще ни решат проблемите! Стига вече с това реване как не може да се изпият 5 водки в дискотеката, след това в тоалетната, а после да отидеме на татуу!! Баба ти само на татуу е ходила и на дискотеки и барове.

vandu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vandu » Пет 13 ное 2020 16:56

Вие не разбрахте ли че България е страната на неограничените възможности.
малко спам
https://clubz.bg/106444-vypreki_syda_mvr_pak_shte_da_vrychva_aktove_po_vsichki_gkpp_bez_dva?fbclid=IwAR2Wv9dy6mI65tFB8Hwe75AYAxG2LKcpvoWkRdaP_WTHfukdQbHh-FaZykg
Но щом МВР не спазва съдебно разпореждане какво пречи на магазините да си правят каквото си искат. Дебелоочието на управляващите ще ни застрашава все повече.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пет 13 ное 2020 17:15

По-добре да се въведе предишната мярка за пенсионерите- от 8 до 10ч. ,но и да могат и след това. Просто по-младите да не ходят в този часови пояс на магазина. А възрастните ако не ги е страх да ходят и след това.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 13 ное 2020 17:31

group® написа: Така написано е безумно. Според мен са объркали мястото на думата 'само' и ще я коригират. Иначе печелят златен скункс.

Бях мярнал само бегло мярката, понеже съм засипан от по-съществени неща предвид ситуацията. Лично аз смятам, че заповедта не е добре формулирана и се отнася за възобновяване на старата мярка отпреди месеци.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пет 13 ное 2020 17:38

инжектопляктор написа:Баба ти само на татуу е ходила и на дискотеки и барове.

Явно твоята с таблет и интернет си е намерила мъж, че да те има теб сега. :h020

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 13 ное 2020 18:32

15. Магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица
под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 13.30 и 16.30 часа. В
посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.
16. Аптеките организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст
в съответните обекти в часовете между 8.00 и 10.00 часа и 13.30 и 16.30 ч. В посочените
часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

Коригираха текста и оправиха едната глупост.
Сега как ще запомнят възрастните хора, че в аптеката еди кога си може, ама в магазина само еди кога си?! Не знам.

Някой питаше назад какво било конспирация.
Ето ти моята дефиниция:
"Конспирация е изключително сложен план, който изисква невероятно интелектуално ниво за да се състави и реализира. Такива явления на територията на България не могат да се наблюдават поради невъобразимо ниския интелект на управляващите, съчетан с обща некадърност, хаотичност, нежелание за работа и други."

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 13 ное 2020 19:36

Кайзен написа:Явно твоята с таблет и интернет си е намерила мъж

За твоята нищо няма да кажа. Само ще ти кажа някоя друга приказка.
В живота има ценни неща, правда и свободи, за които си струва да се бориш. Фундаментални ценности, които да защитаваш.
Хората в днешно време станаха с темперамента на разглезени хлапаци, които не могат да отделят същественото от всичко останало. Изкривени ценности, изкривени идеали. Има хора, които няма какво да ядат. Но на тях им е важно да са им отворени студиата за татуировки и нощните заведения. Не им стига по никакъв начин това да са здрави, да имат семейството си. Да се съберат семейно, но не да се "навират" в хората и на обществени места.
Само ще ти кажа, че баба ми е бъркала бетон по строежите в Съветския съюз и общо взето сбирщина разглезени западняци и подражаващите им гастербайтери не могат на малкия пръст да й стъпят по воля. Светът е в пожари един след друг, но "напредналите цивилизацийки" си държат на правата и привилегиите да правят квот си искат, защото какво като други търпят последствията. А Германия в момента една свинщина, която се напълни с мигранти от Афганистан, които създават размирици. Да не ми я даваш само за пример, защото с прогресивната си политика скоро там.... Подковавали коня и жабата си вдигнала крака.
А ника ти и Канслер Фюри да е, безразлично ми е. Още по-малко те прави германец и да седиш да ми сочиш с пръст как било там, пък ние като не сме като тях, значи не ставаме.
Никой не те преследва, имаш привилегията да говориш свободно, да има какво да ядеш, да си свободен човек. Останалото са глезотии.
Да не бяхме прибирали март месец псевдо германци с държавни самолети и нямаше да имаме Ковид. А другия път като идваш да си правиш зъбите в България, кажи на зъболекаря как за нищо не ставали българите и всичко било зле.
От страници все се четат едни и същи конспиративни теории, едно подражаване, едни глезотии. Мърморене за всичко.
Мерките са правилни и навременни. Маските ограничават разпространението, защото не си хвърляш сополите върху хората около теб, докато кихаш и кашляш. По принцип не е добра идея да се навираш на места с много хора. А глезотиите като да си правим татуу или да пиеме в дискотеката хич не са важни.
Ако не друго, тоя Вирус доказа кои професии са съществени, без кои хора не може действително. И как голяма част от съвременните бизнеси се оказват "излишни", съществуването си оправдавайки само поради глезотията на хората.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”