Кайзен написа:Явно твоята с таблет и интернет си е намерила мъж
За твоята нищо няма да кажа. Само ще ти кажа някоя друга приказка.
В живота има ценни неща, правда и свободи, за които си струва да се бориш. Фундаментални ценности, които да защитаваш.
Хората в днешно време станаха с темперамента на разглезени хлапаци, които не могат да отделят същественото от всичко останало. Изкривени ценности, изкривени идеали. Има хора, които няма какво да ядат. Но на тях им е важно да са им отворени студиата за татуировки и нощните заведения. Не им стига по никакъв начин това да са здрави, да имат семейството си. Да се съберат семейно, но не да се "навират" в хората и на обществени места.
Само ще ти кажа, че баба ми е бъркала бетон по строежите в Съветския съюз и общо взето сбирщина разглезени западняци и подражаващите им гастербайтери не могат на малкия пръст да й стъпят по воля. Светът е в пожари един след друг, но "напредналите цивилизацийки" си държат на правата и привилегиите да правят квот си искат, защото какво като други търпят последствията. А Германия в момента една свинщина, която се напълни с мигранти от Афганистан, които създават размирици. Да не ми я даваш само за пример, защото с прогресивната си политика скоро там.... Подковавали коня и жабата си вдигнала крака.
А ника ти и Канслер Фюри да е, безразлично ми е. Още по-малко те прави германец и да седиш да ми сочиш с пръст как било там, пък ние като не сме като тях, значи не ставаме.
Никой не те преследва, имаш привилегията да говориш свободно, да има какво да ядеш, да си свободен човек. Останалото са глезотии.
Да не бяхме прибирали март месец псевдо германци с държавни самолети и нямаше да имаме Ковид. А другия път като идваш да си правиш зъбите в България, кажи на зъболекаря как за нищо не ставали българите и всичко било зле.
От страници все се четат едни и същи конспиративни теории, едно подражаване, едни глезотии. Мърморене за всичко.
Мерките са правилни и навременни. Маските ограничават разпространението, защото не си хвърляш сополите върху хората около теб, докато кихаш и кашляш. По принцип не е добра идея да се навираш на места с много хора. А глезотиите като да си правим татуу или да пиеме в дискотеката хич не са важни.
Ако не друго, тоя Вирус доказа кои професии са съществени, без кои хора не може действително. И как голяма част от съвременните бизнеси се оказват "излишни", съществуването си оправдавайки само поради глезотията на хората.