Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19
Тези "зелени коридори" са такава дебилщина,че просто нямам думи,ама нали трябва да се отчита дейност
Ето до какво водят :

Последна промяна от Stivi на Пет 13 ное 2020 19:54, променено общо 1 път.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Тези "зелени коридори" са такава дебилщина
Като е така, измисли по-добри мерки. Защото смъртните актове растат като бройка ежедневно. А онези от фейса като се загрижили, да бяха напазарували за него. Хората днешно време най-обичат да щракат с телефона и у фейса, но по същество нищо да не правят. Предвид факта как мерките се спазваха предния път, това си е чисто позьорство. Аз лично този Кауфланд го знам. Не прави чест, че са щракали с телефона, а не са му помогнали да стане. И не са напазарували за него каквото е поръчал. Но на снимката и маска няма. Изисква се от близо 9 месеца и се съмнявам, че някой дори бегло не е чул и не е наясно, че се носи.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
инжектопляктор написа:Само ще ти кажа някоя друга приказка..
Толкова комплексирано мнение не бях срещал последните няколко години.
Само ще ти кажа, че това кой-къде-как си изкарва прехраната няма никакво значение. Дали някой прави татуировки, рисува, пее, композира и т.н. е все тая. Тези хора сега нямат какво да ядат. Но за да го разбереш това трябва да можеш да вникнеш в нещата. Защото един осветител, озвучител и т.н., все хора зад сцената, които така или иначе имат ниски приходи, сега буквално не могат да си платят тока. Да не говорим за храна, интернет и компютър за он-лайн бучение на децата и т.н.
Не всичко е бетон и асфалт.. но въобще не очаквам от човек като теб да може да го разбере това.
Сега като се прибирах, един съсед ми каза, че в аптеката били докарали някакъв антиобиотик, който се ползвал за лечение на Ковид. Препоръча ми да побързам и да си купя, той бил взел 5.
Лекарството за бременните вече се намира тук там, явно сега антибиотици се купуват. Което ми напомни да проверя как сме с тоалетната хартия ...
Лекарството за бременните вече се намира тук там, явно сега антибиотици се купуват. Което ми напомни да проверя как сме с тоалетната хартия ...
- Прикачени файлове
-
- Capture.JPG (37.05 KиБ) Видяна 778 пъти
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Кайзен написа:Само ще ти кажа, че това кой-къде-как си изкарва прехраната няма никакво значение
Извинявай много. Няма нищо комплексирано в мнението ми. Има неща, без които като цивилизация не можем да оцелеем. Има неща, които са за комфорт, удоволствие или глезотия. Без вторите можем. И вторите са първото, което хората орязват, когато дойде някаква криза. На всеки трябва да му е пределно ясно, че инженер, лекар като професии, които решават сериозни проблеми и професии поддържащи инфраструктурата са тези, които са устойчиви.
Ако някой си прави планове за кариерно развитие, свързани с това до 100 да бачка като барман или татуист - извинявам се много. Тя пирамидата на Маслоу не е случайна. И колкото по-долу в основата й стои една професия, толкова по-трудно е да изчезне.
Нищо лично нямам към тези хора и уважавам всеки, който действително се труди. Но при кризи, войни, бедствия - това е.
И логиката "Дай да отваряме всичко, па фактът че всички ще умрем не е важен" някак не ми допада.
Като поднесената ситуация горе. Мерки трябва да има. Тези са били зле описани. Хвърля се някакъв пост във фейса. И вече логичното заключение на масите е как мерките са само вреда и трябва да ги няма въобще, защото имаме изолиран инцидент поради неадекватност на някой писар. А, да..Една ниша като приключи, търсиш си друга. Добре сте дошли в демокрацията. Никой не е длъжен да осигурява някому хляба, нито да го кътка, за да може да измират другите като пилци. Има значение с какво някой си изкарва прехраната в момента в който на хората се налага да решават от кое може да се лишат и от кое не.
Няма комплекси в моето мнение. Тепърва ще идват кризи, природни бедствия и недохранване на населението на Земята. И да не беше днес, може да е утре. Затова си сядаме на гъзовете, мислим преди да правим нещо, за да може нещата по-бързо да се върнат в руслото си. А не винаги да има поне 1/3 която не е съгласна и смята, че трябва да продължи както досега в ущърб на общото благо.
И на мен не ми харесва, ама без барове мога да живея, без хляб не. Ти си прави сметката дали хлебозаводът ще затвори или барът. И все ще е така. Няма вариант в който татуистите да бачкат, а хляб да няма кой да прави. Третичните професии, както ги наричам разчитат на това колко пари имат хората, които могат да похарчат, след като си платят всичко останало.
1. Първични професии - сигурност, защита, базови услуги, здравеопазване, земеделие
2. Вторични професии - поддържаща инфраструктура, спойката която крепи връзката между първичните и света
3. Третични професии - останалото свързано със забавление, свободно време от артистични като татусти до виблогъри, които си блъскат главата в стена на живо в Youtube.
A още по-малко пък ми харесва човек, живеещ в Германия да дава призиви как някой си спечелил абсурдни дела и понеже тук така не било, ние сме били кривите. Ама числото на мъртвите расте и Короната няма да си ходи скоро, ако правим квот си искаме. Доказала се е отдавна, че не е като сезонния грип. Може да стои с години и да ни трови.
Дори не искам да си представя варианта, в който започне да мутира и да си циркулира из населението постоянно с подобен темп усложнения и жертви, но без да можем да създадем траен имунитет към нея.
Последна промяна от инжектопляктор на Пет 13 ное 2020 20:48, променено общо 1 път.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
инжектопляктор написа:И логиката "Дай да отваряме всичко, па фактът че всички ще умрем не е важен" някак не ми допада.
Като поднесената ситуация горе. Мерки трябва да има. Тези са били зле описани. Хвърля се някакъв пост във фейса. И вече логичното заключение на масите е как мерките са само вреда и трябва да ги няма въобще..
Никой не е написал всички мерки.
Спокойно, няма да умрем всички. Много голяма част остават живи. Както и при други
Точно това трябва да е ясно на всички!инжектопляктор написа:кризи, природни бедствия и..
Щом вече и мястото на живеене към този момент е адски релевантно... мани-бегай
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Да благодарим на пляктора за беседата...
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Кайзен написа:Спокойно, няма да умрем всички....Точно това трябва да е ясно на всички!
Да. Тези които не се врат в другите хора и си гледат собствената работа по-отдалече. Защото чумата, комбинирана с простотия в Средните Векове колко процента от населението на Европа е унищожила? Да, някакви рибари на затънтен остров в Полинезия ще оцелеят. Ама няма гаранция, че цивилизацията или по-голямата част от нея ще оцелее. Това ясно ли ти е и защо по принцип при сериозни положения има сериозни мерки и не се прави квот си решим?
Кои са тия "не са всички мерки". Мрънкаме, че трябва да носим маски, че дискотеката не работи, че трябва да си мием ръцете. То хората не само, че нищо не желаят и твърдят, че всичко е конспирация, докато не ги удари чука в челото директно, ами и смятат че после държавата, здравната система и службите за бедствия и авария трябва да ги отърват. На кратко. Като има смерч си седиш на гъза и чакаш да отмине. А не излизаш да те плесне някой винкел от разрушена сграда в главата.
Най-бързият начин всичко да е по старому е дисциплина в момента. Това с татуистите е нещо като следното:
"Абе има смерч навън, ама понеже ми вреди на бизнеса, призовавам държавата да изкара всички хора навън, па който го плесне някой винкел в челото или някое парче хвърчаща ламарина му отреже главата...ми просто не е придобил стаден имунитет."
Това с баба ти не беше случайно и не беше обида. Тия хора, голяма част от които са или деца на свидетели или свидетели и потърпевши от войни и т.н много по-добре знаят какво е най-същественото и това, което днес приемаме за даденост, пък имаме големи претенции.
Дано не дойде по-голяма криза или война, да ядем камъни и кори на дървета както Китайците по времето на Втората Световна!
п.п И за умирането на всички не бъди сигурен. Те и динозаврите така си мислеха. Къде ли са сега?
-----
Само да кажа. Днес имаме сериозно заболяване, макар и да не е съизмеримо с мащабите на чумата. Но не виждам в последните 700 години да сме си взели поука. Ако днес имаше чума, половината сигурно щяха да твърдят как котките го разнасят, мишките не са ни проблема, а пък да си миеш ръцете с нищо не помага. И как чумата не била никаква чума, ами конспирация на производителите на перилни препарати и сапуни да си направят малко оборот, като бутат някой лев на всички държави по света да лъжат, че чума има.
Кайзен написа:Щом вече и мястото на живеене към този момент е адски релевантно... мани-бегай
Релевантно само дотолкова, доколкото не обичам дистанционно да се дава акъл и да ни се обяснява колко сме зле.
Че там ходили на татуисти, па тук трябва да ходим с маски. И че нам си коя държава автоматично е по-мъдра, защото има повече пари. Вземете пример от Южна Корея. Не от Германия. В Южна Корея поне не мрат като пилци в момента. Прочети защо!
Там при 54 милиона от началото на Covid19 имат 4 пъти по-малко загинали от нас! Те са 54 милиона души, ние 7.2. Те имат под 500 души загинали от Covid, ние минахме отдавна 1600 и гоним 2000! Covid не е грип и е нещо, което не може да се игнорира лекомислено. От грип на година средно умират около 500 000 души по света. От Covid са над 1.3 милиона и ще се увеличават. Да не говорим за случаите с усложнения и трайни вреди на хората.
Последна промяна от инжектопляктор на Пет 13 ное 2020 21:33, променено общо 1 път.
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
Даваха репортажи с възрастни хора, които не ги обслужваха в аптеките и магазините защото не е в опоменатия интервал интервал 08.00-10.00!Това за мен е идиотщина..Тъст ми е на 66 години и все още си работи както ще много хора на тази възраст. Какво трябва да направи той според идиотите в управлението, да напусне работното си място и да ходи да си пазарува или да моли хората да ходят вместо него...Тези безумци карат хората да изпаднат в зависимост от неадекватните мерки на управляващите и това не се случва за първи път . Когато си бил контактен с някой заразен то трябва незабавно да се карантинираш, но същевременно и трябва да си направиш тест като се телепортираш може би...Другото което е безумие е с лекарите. Имаш да кажем някакви симптоми и искаш да отидеш на личния лекар и той ти казва "Не идвай при мен, защото ако е ковид ще трябва да се карантинирам и аз и останилите хора "горят", а кой да издаде рецепта?За това и в аптеките дават антибиотици и всякакви лекарства със задължитлно изискване на рецепта без наличие на такава. Въобще е пълно с всякакви абсурди, какво да ви кажа колеги....
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
viksanlg написа: Когато си бил контактен с някой заразен то трябва незабавно да се карантинираш, но същевременно и трябва да си направиш тест като се телепортираш може би... това и в аптеките дават антибиотици и всякакви лекарства със задължитлно изискване на рецепта без наличие на такава. Въобще е пълно с всякакви абсурди, какво да ви кажа колеги....
Що иде реч за рецептите, аз там съм склонен да съм малко по-либерален. Много медикаменти, включително Аулин, Омепразол, всякакви антипиретици и болкоуспокояващи, които често ти трябват спешно и когато не работи личен лекар да ти даде рецепта са медикаменти, които по принцип се купуват само с рецепта. За някои режимът с рецепти е безумен.
Ти "Боли ме зъба много, брат. Дай един аулин" Аптекарят "Сори брато, ама нямаш рецепта, утре отиди на личния лекар и после ще ти дам"
Карантинирането вече не работи толкова добре като мярка, поради ежедневното ни излагане на вируса, за жалост. В началото беше по-логична. Сега спазването на дистанция и носенето на маска и дори ръкавици, ако ти се налага да ходиш на обществени места с висока концентрация на хора е много по-логичното действие.
В този ред мисли да направят време за пенсионерите, които си стоят вкъщи и не се бутат цял ден в автобуси за работа, офиси и т.н и сами по себе си е малко вероятно да са развъдник и разпространител на заразата е логично действие. Разбира се, основни услуги и хляб не можеш да откажеш на човек и в друго време, защото е възрастен.
Карантината работи да изолираш единични случаи. Сега всички са контактни вече. Да карантинираш болни и положителни дори с минорни симптоми все още е логично, заради ниската култура днес, желанието за печелене на пари и ходенето болен на работа и нам си колко още причини. Обаче всеки контактен, но дори ако не е положителен...Там вече е много трудно.
Всеки дава примери със Западна Европа, права, свободи и вътрешни борби. Но пак да кажа.
1. Южна Корея - население 54 милиона. Смъртни случаи под 500.
2. България - население 7.2 милиона. Смъртни случаи над 1900. Скоро над 2000 предвид тенденцията.
Да не говорим за Италия и някои други държави.
До 1 март 2021 се очаква при нас жертвите да са поне 13 000. Ако паднат мерките се очаква да минат 30 000.
Сами си правете сметката дали 30 000 души си струват. И още не се знае колко хоспитализирани. Натоварването на здравната система и лекарите, които и сега са претоварени.
И колко от данъците ни и осигуровките ще отидат за разходи по лечения.
Ако пък се върнем всичко постарому и игнорираме, жертвите може да стигнат и повече от 40 хиляди. Това цял областен град!
Хората лъжат. Цифрите не.
От ПТП в България на година загиват средно 1100 души. Коронавирус - 13-30 хиляди!!!! Числата и предвижданията отидат ли на хиляди, имаме фундаментален проблем!
Последна промяна от инжектопляктор на Пет 13 ное 2020 21:53, променено общо 1 път.
- viksanlg
- Контакти:
Пролетта един лекар говореше за свинския грип преди десетина години като беше за 6 месеца около 2700 човека починали и никой нищо не разбра ,а сега за почти година след такова масово заразяване няма и 2000 хиляди и егати паниката.То от инфаркти и инсулти сигурно са повече ама нейсе ...
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
viksanlg написа:,а сега за почти година след такова масово заразяване няма и 2000 хиляди и егати паниката.То от инфаркти и инсулти сигурно са повече ама нейсе ...
Разликата е, че Ковид не удари България съществено някъде поне до месец Юни-Юли. Увеличаването на броя болни започна в последните 2 месеца, преди това се колебаеха! А притеснителното е темповете и математическият модел, който дава 13-30 хиляди души! Затова има мерки, носят се маски и татууто не работи!
За България считай сериозна заболеваемост от края на месец септември! И тая заболеваемост е резултат от неспазване на мерки!
Не се спазват мерки -> постепенно контактни и заразоносители се увеличават - > разнасят експоненциално болестта.
Резултат - стремглаво увеличаване на брой заразени, болни и смъртни случаи.
Причина - призиви като тук. Маските били глупост, всичко било конспирация!
Виж статистиките кога започна да се увеличава рязко броя на хоспитализираните и сериозно болните.
- viksanlg
- Контакти:
А аз как като гражданин да погледна сериозно на мерките?От утре с маски на затворено,после с маски на вън,махаме маските, опааа пак слагаме маските ,ааа имаме заразени сто и петдесет човека и чудоооо затваряме градовете ,сега са хиляди заразените и всичко е наред а,тогава защо накараха хората да подлудеят зимата...После гледайте сериозно на мерките...Боже господи тези чупят тъпомера по непоследователност и липса на идеи и разбиране от ролята която трябва да изпълнят...
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
То е щото нов въпрос не им е стоял на дневен ред с десетилетия. И сегаж се пчудят от кого да препишат.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
viksanlg написа:...ааа имаме заразени сто и петдесет човека и чудоооо затваряме градовете ,сега са хиляди заразените и всичко е наред...
Това много често се изтъква.
Но да напомним, че тогава много хора умряха в Италия, Испания и т.н. заради грешно лечение. Много малко се знаеше тогава. Сега малко повече.
Виждаме, че сега и там няма такава смъртност.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”