Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Мнениеот инжектопляктор » Пет 13 ное 2020 22:38

viksanlg написа:А аз как като гражданин да погледна сериозно на мерките?От утре с маски на затворено,после с маски на вън,махаме маските, опааа пак слагаме маските

Чакай малко. Вие сами сте виновни. Това си искате, масово оплакване, мрънкане, плюене.Аз маска не съм спрял да нося. Трябва всичко да е задължително със закон, защото акъл липсва или? Докато правителствата трябва да въвеждат мерки като едновременно гледат да не губят гласоподаватели и бизнеса, който ги подпомага значително - така ще е.
Според мен не трябваше да пращат самолети да прибират болни. Или да ги пратят в карантина тях зимата.
И пак да кажа - никой не ти е казал да махаш маската! Отменили са задължението, не са ограничили избора!
Все повече се убеждавам, че единственият правилен курс на действие е Народна Република България, Бай Тошо Номер 2 и това е.
group® написа:Много малко се знаеше тогава. Сега малко повече.

В Италия тогава си правиха пир насред чумна епидемия и си изпатиха. Тук решиха да действат по-радикално. Затова и тези месеци тук не беше така както там. Но дори и след като се знае за лечението повече, здравната система не лекува с магическа пръчка и не вади зайци от шапки.Нищо не се е променило относно необходимите мерки за лично предпазване. В момента се гледа едновременно да се ограничат щетите, като не се държат мерките затегнати твърде дълго, заради негодуванието на хората. И накрая става като в задръстванията. Тръгни-спри-тръгни-спри. Увеличаване на болните - мерки. Намаляване - разхлабване, заради мрънкането на хората. А някои мерки трябва да са перманентни, неизменни, постоянни.

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Пет 13 ное 2020 22:49

Защото не се слушат вирусилозите. Накрая всички ще дойдат до мнението на Мангъров ама все трябва да си сцепим главите и после да сложим каските.
Колега те и преди корона вируса не са ти забранявали да ходиш с маска и противогаз ама и ти така чакаш някой да ти наложи. Хайде стига глупости. Ако толкова искаш желязна ръка има си Северна Корея, Иран ,давай ти си.Аз нямам носталгия. Искам просто управляващите да са последователни и компететни.това не го виждам нито сега ,нито и преди 10 години

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пет 13 ное 2020 23:44

Потребителски аватар
viksanlg
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Съб 14 ное 2020 8:34

:th_up

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Съб 14 ное 2020 8:35

Тая тема, както и другите болести не са актуални.
Да не окаже, че процентът смъртност при менингитът примерно е по-голям от този на ковид?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 14 ное 2020 12:37

viksanlg написа:Колега те и преди корона вируса не са ти забранявали да ходиш с маска и противогаз ама и ти така чакаш някой да ти наложи.

Аз лично нищо не съм чакал. Маски имах преди да го налага някой. За последователните мерки мисля че обясних. Когато хем трябва да направят нещо смислено, хем да го играят популистки, хем бизнесът да не реве се получават такива безумици.
Бай Иван написа:Да не окаже, че процентът смъртност при менингитът примерно е по-голям от този на ковид?

То от бяс или тетанус смъртността е още по-висока. Или от антракс. Ама не става да се гътнеш от тях просто защото някой около теб е кихнал.

Потребителски аватар
jack99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jack99 » Съб 14 ное 2020 13:14

Да се пазиш с маска от вируси, е все едно врабчета да се спират от триумфалната арка в Париж... Друг е въпросът, че всъщност пандемия няма, дори и епидемия, и всичко е политически и финансов въпрос...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 14 ное 2020 13:22

jack99 написа:Да се пазиш с маска от вируси, е все едно врабчета да се спират от триумфалната арка в Париж... ..

А да носиш скафандър в космоса е безсмислено. Съгласен съм. Освен да прочетеш по-предната информация и статистики нещо... Маските спират пренасянето на вируса със секрети.

бат рамбо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот бат рамбо » Съб 14 ное 2020 14:40

Като хвърляте обвинения на ляво и на дясно , трябва да сте подготвени , че ще ви се върне. Видиш ли били сме на този хал ,заради призиви да не се спазват мерките. Значи излиза , че голяма част от болните са малоумни , защото са прочели някъде , че всичко е конспирация и понеже толкова им е акъла ,са тръгнали да се целуват по площадите с всеки срещнат.
Значи пък аз обвинявам вас и скъпоценните ви мерки за това:

https://m.fakti.bg/bulgaria/524039-potr ... e-pregledi

Търсих го някъде по "сериозните" медии които боготворите ама го няма. Има и други случаи които само вървят от уста на уста . Майката на приятелка на моя колежка , прави бактериална пневмония заради маската. Казва и го професор който я лекува след три отрицателни теста. Ама не това са конспирации. Аз пък казвам , че вашето е конспирация.
Какво толкова като затворят нощните заведения? Аз не ходя . Освен бармани, сервитьори, управители, охрана, чистачки, DJ , снабдители и тнт. пада оборота и на много други фирми по веригата. И естествено някои затварят . Та от там още служители на борсата. А тези хора нали трябва да пазаруват нещо ? От което пада оборота и на магазините . Най- засегнати са кварталните. И да стигнем и до хлебаря. Има хора които започват да си месят хляб защото излиза по-евтино. Това , че не познавате такива не означава , че няма. И на хлебаря , който има малка пекарна с примерно 5 служителя , му се налага да освободи 3- ма.... Или пък затваря защото хората не си купуват глезотийки а само хляб и той не може да си плаща наема? И още и още и още....
Та кои професии бяха съществени?
И на мен не ми харесва тази система в която живеем, но това е действителността в момента и трябва да се съобразяваме с нея. И аз смятам , че се напълни прекалено с АРТ личности , които реално нищо не произвеждат и само обикалят по телевизиите ,ама явно обществото има нужда от тях. И аз смятам , че например футболистите вземат прекалено много пари докато други гладуват..... И още много примери.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 14 ное 2020 16:30

бат рамбо написа:Значи пък аз обвинявам вас и скъпоценните ви мерки за това:
https://m.fakti.bg/bulgaria/524039-potr ... e-pregledi

Човекът е пострадал от некомпетентност, не от мерките. Всеки съдов хирург ще каже, че раната е първи признак на сериозен проблем. Който ако не се отстрани, може да доведе до ампутация. Некроза и рана е следствие от лошо кръвообръщение, при което тъканите умират от липса на кислород. Освен това съдовите хирурзи все още работят. Имат и кабинети, както и приемат по здравна каса!
Ако обичате, не хвърляйте всеки случай на некомпетентност или липса на човечност върху мерките. Особено като чуя статия започваща с ШОК, УЖАС, ПОТРЕС от световно известни медии като 7/8 и предавания като ХЪ НОВИНИ се чудя дали да се смея, да плача или не знам какво. Едни смесени чувства ме спохождат, включително отчаяние за бъдещето на човешкия род.
И както си миеш гъза и ръцете, така и маската се сменя или пере. Извинявай много. И за пневмонията на твоята приятелка изказвам съмнения! Ти и дрехите ако не си переш и не се къпеш, ще хванеш гъбички и краста!
Не знам за барманите, ама трактористите тази година проблем с работата нямаха. Цената на пшеницата дори се качи. А пък футболисти и т.н съществуват основно, защото хазартният бизнес и тъмните среди си перат парите чрез тези неща.
Ако пък ми говориш за АРТ личностите като Евгени Минчев, да ти кажа светът и без тях ще си е много добре.
Та, има голяма разлика между некадърност, нечовечност, некомпетентност, неграмотност и спазването на определени мерки.
В заведения, барове и дискотеки пък имаме голяма концентрация на хора в малко пространство. Логично е като имаш вилнеещо респираторно заболяване да не ходиш на места, които са малки затворени пространства с лоша вентилация и голяма концентрация на хора върху малка площ. И да не беше короната, а обикновен грип пак е добра идея да избягваш тези места.
Маските на открито ги има като мярка само защото хората не могат да спазват дистанция и да не се събират много на едно място. Други причини няма. Защото навън има движение на въздуха и няма как да има висока концентрация на вируси или други. Вярно е, че както си вървиш сам трудно ще ти дойде Короната, ама като се събереш на спирката с още 15 човека, от които 5 подсмърчат, а 7 кашлят, ама продължавате да си говорите и да сте близо един до друг - резултатът пак е същия, както на закрито в бар.
С други думи, ако утре вкарат мярка "Ходете облечени, зима е и е студено" ти ще ми кажеш "Една приятелка беше облечена с дни навън на студеното и хвана гъбички и краста". Което не прави мерките виновни, а простотията да не си сменяш дрехите и да се переш.
А на краката рани, които не заздравяват, след съдова операция дори и без да съм лекар, а само инженер - пак ще ти кажа, че са тревожно състояние, което изисква незабавен и дори спешен преглед. Не е за профилактичен преглед! Може да е всичко чак до тромбоза, следствие от операцията!
Или като за колата Има голяма разлика между "Газаджийо, колата нещо прекъсва от време на време" и "Газаджийо, мирише на газ страшно в колата, какво да правя" В първия случай може да те отсвири за после, във втория ако той е правил нещо по нея преди това и има съвест ще ти каже незабавно да дойдеш, защото има опасен проблем.

бат рамбо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот бат рамбо » Съб 14 ное 2020 17:24

Не знам кое ти е смешно. Аз гледах видеото . Не е смешно. Написах , че го търсих в лелеяните ви медии- няма го. Те са заети с по- сериозни теми и не се занимават с такива смехории.

"Обаждам се на доцента да определим деня, той казва: ''Има ли проблеми''? Казвам: ''Раната не заздравява, не се увеличава, но не заздравява'', а той отговори: ''Забранени са контролни прегледи и планови операции. Така че ще изчакаме, щом няма проблем''''. "
Ако не бяха спрени , щяха да го прегледат и човека да си има два крака. Евентуално без малък пръст на единия.
Абе пълен смях.
Жив и здрав бъди!
П.С .
Другото което си написал за мръсната маска и пневмонията изобщо няма да коментирам. Нищо общо с реалността...

Последна промяна от бат рамбо на Съб 14 ное 2020 17:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
viksanlg
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Съб 14 ное 2020 17:29

плякторе,какви локуми разтеглиииии....абе да е жив и здрав Борисов, да те радва тебе с адекватни решения ,а нас простите недоволни люде изпитвайки неосъзната нужда от здрава ръка, да плюем по него за да има какво да обсъждаме вечер след работа ,че си нямаме какво друго да правим...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 14 ное 2020 18:03

бат рамбо написа:"Обаждам се на доцента да определим деня, той казва: ''Има ли проблеми''? Казвам: ''Раната не заздравява, не се увеличава, но не заздравява'', а той отговори: ''Забранени са контролни прегледи и планови операции. Така че ще изчакаме, щом няма проблем''''. " Ако не бяха спрени , щяха да го прегледат и човека да си има два крака. Евентуално без малък пръст на единия.

Мисля, че не разбираш какво обяснявам. Независимо какво е отговорил той, това не е контролен преглед. Наистина съжалявам за случилото се с момчето, но то няма общо с мерките. В момента никой не е забранил и на GP-тата да работят, но много от тях отказват да преглеждат хора със симптоми на Корона вирус. Някои отказват не защото им е забранено, а защото не искат. И си измиват ръцете с мерките или с положението на Нептун в нощното небе.
Пак ти казвам, рана която не заздравява е повод за сериозен проблем и не е профилактичен преглед. Освен това от тази рана до гангрена и ампутация трябва да измине определено време, не става за един ден. За мен тази новина е поднесена като евтина сензация. Няма как да кажеш "Имам рана на крака която не зараства" и след 2 дни да ти отрежат крака. Това е прогресиращо заболяване. Освен това некрозата е съпроводена и с болка и няма как да стигнеш от "имам раничка" до "за рязане на крака съм" без да имаш никакви симптоми, освен раничка.
Аз знам за жалост случаи, при които много преди мерките хора са губили крака по същите причини. Най-вече факта, че не искат второ мнение. Имат болка, имат незарастващи рани, но не търсят второ мнение въпреки задълбочаването на проблема.
Много ти се моля! Ако прочетеш малко, дори без да си никакъв лекар, ще разбереш че това е сериозен проблем. Вече лоша преценка на някого няма общо с мерките. И докато се стигне до ампутация такава значителна некроза е тръгнала, че кракът е станал син, първо е болял страшно много, а след това след като и нервите умират е станал е станал безчувствен. Няма как да ме убедиш, че от раничка са му отрязали крака. И че много преди това на тоя човек трябваше да му светне голяма ЧЕРВЕНА лампа, още като е почнал да губи чувствителност и е започнала некроза, че нещо не е наред и трябва да потърси СПЕШНО медицинска помощ!!
Акъл имате ли или ще се водите по евтини сензации? При усложняване на ситуацията всеки лекар с акъла си би действал немедлено, поради факта че започва некроза, може да се изгуби крайник и дори да се стигне до сепсис.
viksanlg написа:абе да е жив и здрав Борисов, да те радва тебе с адекватни решения

Аз Бойко Борисов го ненавиждам. Нещо се бъркаш.
бат рамбо написа: Другото което си написал за мръсната маска и пневмонията изобщо няма да коментирам. Нищо общо с реалността...

Да. Носиш си чистата маска и хващаш пневмония. Носиш си чистите прани гащи и хващаш гъбички и краста.
Пък и по принцип маските са били виновни за всички пневмонии, преди да дойдат мерките.
Всички хирурзи и прочие систематично са с пневмонии, като са по 5-10 часа с маска.
------
Едно е ясно. И Слави Трифонов жаден за власт, дърпа си конците на неговото си 7/8 и бълва сензации като от вестник ШОК.
Също както навремето ТВ7 беше на една друга личност подиума.

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Съб 14 ное 2020 18:48

Плякторе, добре че има и хора, кат теб, че балансът ще се загуби иначе.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Съб 14 ное 2020 19:02

Бай Иван написа:... че балансът ще се загуби иначе.

Колега, извинявай много. Това, което казвам е просто.
1. Вирус има. Маските спират секретите. Ако всеки ги носи, трудно е някой да те наплюе и ти да го вдишаш директно.
2. Събирането на много хора на едно място по принцип е предпоставка за болести, ако има болни всред тези хора.
3. Никой не е спрял GP-тата или останалите лекари да лекуват. Някои отказват, но това е по техен избор и лежи на тяхната съвест
4. Никоя некомпетентност, липса на човечност или нежелание някой да си свърши работата не е дело на мерките.
5. Това, че някой прави нещо не означава, че цял живот ще може да го прави и понякога се налагат ограничения, които ощетяват някого, но в името на общото и по-високо благо.
Много хора обвиняват мерките или си измиват ръцете с тях. Това не е редно и мерките не отменят човечност или съвест.
Най-лесно е да кажеш "така ми беше казано, аз изпълнявам" Преди стотици години са убивали с репликата "Бог така повелява".
Това, което казвам е някой ако си измива ръцете с нещо, то не го прави виновно.
И последно да напиша, шесто.
6. Никой закон или мярка не са направени, за да се спазват по безумен начин, лишен от здрав разум. Ако ти кажат "Носи маска" не означава да я носиш една и съща с месеци, само за парлама и да не те глобят или да не се заяде някой с теб. Правиш го колкото за другите, толкова и за себе си и трябва да си съзнателен.
Бога ми, ако от Африка беше дошла Еболата с 90 процента смъртност ми е интересно с това поведение колко българи щяха да останат живи в България след 1 година. По-сериозни болести ще ни засягат и все по-често ще има епидемии. Антибиотиците губят ефективност. Медицината и фармацията, химията се надпреварват с болестите.
Тия епидемии трябва да са ни за поука, че трябва да се промени виждането ни за света и да сме по-добре подготвени, а не да сме като магарета на мост. Глобализация, пренаселеност, прекалена урбанизация. Това са виновниците. "Природата" не е съзнателно същество, но пък грешките ни ще ни се връщат тъпкано на нас и децата ни.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”