viksanlg написа:А аз как като гражданин да погледна сериозно на мерките?От утре с маски на затворено,после с маски на вън,махаме маските, опааа пак слагаме маските
Чакай малко. Вие сами сте виновни. Това си искате, масово оплакване, мрънкане, плюене.Аз маска не съм спрял да нося. Трябва всичко да е задължително със закон, защото акъл липсва или? Докато правителствата трябва да въвеждат мерки като едновременно гледат да не губят гласоподаватели и бизнеса, който ги подпомага значително - така ще е.
Според мен не трябваше да пращат самолети да прибират болни. Или да ги пратят в карантина тях зимата.
И пак да кажа - никой не ти е казал да махаш маската! Отменили са задължението, не са ограничили избора!
Все повече се убеждавам, че единственият правилен курс на действие е Народна Република България, Бай Тошо Номер 2 и това е.
group® написа:Много малко се знаеше тогава. Сега малко повече.
В Италия тогава си правиха пир насред чумна епидемия и си изпатиха. Тук решиха да действат по-радикално. Затова и тези месеци тук не беше така както там. Но дори и след като се знае за лечението повече, здравната система не лекува с магическа пръчка и не вади зайци от шапки.Нищо не се е променило относно необходимите мерки за лично предпазване. В момента се гледа едновременно да се ограничат щетите, като не се държат мерките затегнати твърде дълго, заради негодуванието на хората. И накрая става като в задръстванията. Тръгни-спри-тръгни-спри. Увеличаване на болните - мерки. Намаляване - разхлабване, заради мрънкането на хората. А някои мерки трябва да са перманентни, неизменни, постоянни.