Виждам, че си се запознал добре със случая и си видял, че проблема се е развивал няколко месеца. И докторите с какво щяха да се оправдават ако нямаше забраните? Също виждам , че разбираш много от тромби, лумбаго и ишиас. Също така разбрах , че не можем да мислим и добре , че има такива като теб да ни обясняват за подредбите на планетите , кашлицата и третото око.
Слави винаги ми е бил антипатичен. Той е от онези " патриоти " дето е готов на всичко за родината.... и парите. Ама първо за парите.
Но за съжаление една от малкото медии в които можеш да видиш и друга гледна точка е неговата телевизия.
Няколко пъти го казах по- назад- България е на 111 място по свобода на словото . Кое те навежда на мисълта , че националните ТВ са обективни ?
Всъщност няма никакво значение. Аз съм на ясно , че няма да ти променя мнението . Не се и опитвам. И ти би трябвало да си наясно със същото.
И още нещо. Никога не съм си позволявал да обиждам някого само защото е на различно мнение от моето.
Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19
абе, пичове, що не минете на лични? хубаво е, че всеки си изказва мнението по въпроса, ма по един път стига!
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Статистики, стъкмистики..инжектопляктор написа:Освен да прочетеш по-предната информация и статистики нещо...
https://youtu.be/wOhgW7D-vT0?t=103
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Кайзен написа:Статистики, стъкмистики..
Добре, че е високо квалифицираният интелектуал с ник "Народ ли сме или мърша". Трудът на няколко хиляди учени и стотици хиляди медицински лица и лекари нищо не значи пред комбинирания интелектуален капацитет на "Народ ли сме или мърша" и Кайзен.
Извинявай много. Аз си мислех, че темата е за сериозни и аргументирани разговори и диалози.
Съжалявам, че си правих вятър на устата да обяснявам нещо на хора, за които вестник "Шок", телевизия "7/8" или "8/7" беше...и случайни клипчета в Youtube от високо интелектуални канали като "Народ ли сме или мърша" са единствената информация, която приемат за достоверна. Някои от нас сме прочели повече от "Винету" и поне не сме спали в училище в часовете по Химия и Биология.
Само да ти кажа, че с това мнение отново се опитваш да намекнеш, че всичко е конспирация, нищо няма, както редица други. Не стига, че това са действия, които ще водят до разболяването на здрави хора и приключването на живота им в реанимацията, ами отгоре на всичко повечето, които само си търсят повод да правят каквото си искат ще ги използват за аргумент да оправдават действията си. Когато видя един източник, който да включва човек с действително някакъв образователен ценз, тогава бих те отразил. И да не е Мангъров, който твърдеше как вирусът измирал от топлото и нямало да го има като станело студено.
Причината да вярваш на клипчета в Youtube повече отколкото на учени и лекари за мен е мистериозна.
А причината да пиша тук въобще е някой да не ви вземе много сериозно, да не си повярва, а после да реве в Инфекциозно отделение.
И последно - в Youtube има клипчета и как са ги отвличали и насилвали извънземни. И на тях сигурно трябва да вярваме.
бат рамбо написа: И докторите с какво щяха да се оправдават ако нямаше забраните?
Който има желание - търси начин, който няма желание - търси оправдание. Ако баба ми беше мъжка, щеше да има дръжка.
А що иде реч до свободата на словото - никой не те е цензорирал да пишеш каквото искаш. А като проимаш пари, тогава ще имаш възможност да казваш на другите какво да пишат за теб. Защото другаде е много различно. Медиите винаги са по свирката на този, който плаща повече. Освен ако няма нещо, което не може да се отрече или не усетят, че посоката в която духа вятъра се сменя. Това с пневмониите масови обаче трудно може да се потули.
И целият този епос, драма, противоборство защото Българинът не може да не ходи на дискотека, да носи маска, да си мие ръцете и да не се навира всред хора.
Дано не ни дойде някоя Ебола, че тоя от "Народ ли сме или мърша" и неговите фенове ще са първи, които ще гледаме по "несвободните новини".
Много писах. Твърде много. Спирам. Приключих. Имам да си довършвам бутилката с хубаво вино.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
И аз така си мислех, но виждам само как някой преразказва новините на бТВ/НоваТВ - все "свободни медии"..инжектопляктор написа:Извинявай много. Аз си мислех, че темата е за сериозни и аргументирани разговори и диалози.
Това е опората на хората, като теб, които нямат собствено мнение и се информират единствено и само от "свободните независими медии".инжектопляктор написа:Само да ти кажа, че с това мнение отново се опитваш да намекнеш, че всичко е конспирация, нищо няма, както редица други.
Много жалко, че си видял само опаковката, но не и съдържанието. Нито познавам човека, който го е публикувал, нито се интересувам от неговото творчество. Но фактите показват, че някой поради някаква причина води стъкмистика с броя на заболелите и броя на починалите. А ти точно на базата на тази стъкмистика се опитваш да убедиш нас, че хората масово ще се разболеят и ще измрат. Ами не, няма да стане така.
Как точно едно видео, което явно показва наличието на стъкмистика би довело до повишаване на смъртните случаи? Ти май сам не си вярваш вече.инжектопляктор написа:Не стига, че това са действия, които ще водят до разболяването на здрави хора и приключването на живота им в реанимацията, ами отгоре на всичко повечето, които само си търсят повод да правят каквото си искат ще ги използват за аргумент да оправдават действията си.
И това го казва човек, който ползва информация единствено и само от "независими медии".инжектопляктор написа:Когато видя един източник, който да включва човек с действително някакъв образователен ценз, тогава бих те отразил.
Ето ти едно видео: https://btvnovinite.bg/predavania/tazi- ... irusa.html
Аз вярвам на професори, от самото начало - виж видеото отново.инжектопляктор написа:Причината да вярваш на клипчета в Youtube повече отколкото на учени и лекари за мен е мистериозна.

Ама ти вярно си си повярвал. Ако поне малко си се интересувал какво се случва в България, то може би ще си запознат, че всяка година инфекциозните отделения в България са пълни, но тогава за това не се е приказвало по бТВ/НоваТВ и такива като теб няма как да го знаят.инжектопляктор написа:А причината да пиша тук въобще е някой да не ви вземе много сериозно, да не си повярва, а после да реве в Инфекциозно отделение.
Примери:
http://focus-radio.net/%D0%B4%D0%BE%D0% ... %84%D0%B5/
https://dariknews.bg/regioni/kiustendil ... va-2173767
https://www.segabg.com/comment/485361
Може да вярваш на каквото си искаш. Ако не можеш сам да филтрираш количеството заляла те информация, си е лично твой проблем.инжектопляктор написа:И последно - в Youtube има клипчета и как са ги отвличали и насилвали извънземни. И на тях сигурно трябва да вярваме.
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
То си му личеше, че е на бутилка вино и без да го казва..., едни баби споменава, едни дръжки, чак му се чудя на ученото инжЕнерче как му се събра в клавиатурата да надраска глупостите, но се оказа че има обяснение...
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Някои хора, за разлика от инженера, спряха да пишат в темата, но едва ли са се съгласили съвсем с вашето "бунтарско" мнение, опиращо се на "надеждни" медии, като на оня плевенски цървул, дето партията му е на трето място в подкрепата на хората. Как да не си помисля, че много хора са дебили? Не, хората не пишат, просто защото се опитват да са разумни, когато няма смисъл- просто няма.
Инфекциозните отделения били пълни като всяка година, дрън-дрън.
Инфекциозните отделения били пълни като всяка година, дрън-дрън.
Последна промяна от milmar на Нед 15 ное 2020 10:13, променено общо 1 път.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Кайзен написа:Ако поне малко си се интересувал какво се случва в България, то може би ще си запознат, че всяка година инфекциозните отделения в България са пълни, но тогава за това не се е приказвало по бТВ/НоваТВ и такива като теб няма как да го знаят.
Точно така. "Инфекциозните отделения са пълни всяка година." В Бургаската МБАЛ това са 17 легла. В Шуменската МБАЛ това са 30-тина легла. Кога последно си видял да се разкриват масово инфекциозни отделения и да се разкриват легла, защото няма къде да се сложат болни? А кога последно си видял по 100-200 инфекциозно болни едновременно в 1 болница, та да се налага болниците да разкриват постоянно отделения? Само от това трябва да ти светне лампата, че нещо не е въвсем наред.
Не се информирам от никакви медии по начина, по който ти си мислиш. Има едни числа, от които следва заключение.
Има нормален фон на заболеваемост. Типична такава. В момента отдавна сме преминали тази граница.
Коронавирусът се разраствал. Но проблемът е, че хоспитализираните с усложнения пневмония и тези стигнали до апаратна вентилация се увеличават.
И това далеч не са само възрастни или болни от левкимия. Пневмонията убива. Не е нещо, което леко да се приеме.
10-15% от хората достигнали до пневмония, които имат нужда от хоспитализация умират. А тези усложнени до степен да са за интензивно отделение - 30-50% умират.
Или между 1/3 и 1/2 от всички, приети в интензивно с пневмония.
Коронавирусът може при някои дори да премине асимптоматично. Проблемът е ненормално високият темп на усложнения - пневмония. Ти ще си пуснеш ли лотарийното билетче при шанс да умреш между 1/10 и 1/2, ако я развиеш? И при шанс да получиш усложнение 1/10 или по-голям?
Гледаш ги там 10-15%. Ама ти от коя страна на процентите си, защото и млади хора могат да си заминат без време от пневмония?
Има ненормален брой усложнения и то от средата на годината. Време, което не е стандартно за типичните респираторни заболявания. Лятото, когато не е типично за грип време отделенията бяха повече от пълни. Сега болниците се пръскат по шевовете от пневмонии. А пневмониите се доказват с проста рентгенография. И трудно се фалшифицират резултатите. A по друга статистика, само да ти кажа, интернационална и нямаща връзка с "нашите медии" най-честото усложнение от Коронавирус е пневмония.
Among patients with COVID-19, 76.8% had respiratory complications, including pneumonia (70.1%), respiratory failure (46.5%), and ARDS (9.3%).
Информирай се. Има и посочени автори https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/wr/mm6942e3.htm
Jordan Cates, PhD1,2; Cynthia Lucero-Obusan, MD3; Rebecca M. Dahl, MPH1; Patricia Schirmer, MD3; Shikha Garg, MD1,4; Gina Oda, MS3; Aron J. Hall, DVM1; Gayle Langley, MD1; Fiona P. Havers, MD1; Mark Holodniy, MD3,5; Cristina V. Cardemil, MD1,4
Тъпо е да спориш с толкова доктори. Вярно, групата на проучването там е малко по-възрастна, но...
Абе друго си е да вярваш на Слави и канал "Народ ли сме или мърша"
Мен не ме е страх от Коронавирус. Както и от грипа. От грип не съм боледувал от години или поне не съм разбрал да съм.
Обаче някак не ми се иска да лежа в болницата с пневмония с шанс 1/10 да се гътна.
----
И да кажа нещо, което до момента не споменах. Познавам лично човек, с който един ден трябваше да свършим работа и изглеждаше наред, на другия ден беше в болницата с висока температура и респираторни проблеми. Вече 20-ти ден лежи вкъщи и не е добре, като изключим че кашля. А дори няма пневмония. Толкова бързо действа тоя вирус и ти разказва играта. Дори и да не си в статистиката с пневмонии, далеч не оставай с убеждението, че ще го изкараш на крак.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
milmar написа:...
Много точно казано!
Тази сутрин почина вуйчо ми от К19.
На 60, без заболявания.
Не обичам да споделям такива неща на широката публика, но тук ще направя изключение. И не за да търся съжаление!
Защото Кайзен, нехайството убива. Нехайството на мнозина убива повече.
Вуйчо ми не умря от супер страшен вирус, а от забавено лечение, неадекватно заради ситуацията такова. Не беше в интензивно, а трябваше. Но нямаше места.
Обръщам се към Кайзен, защото иначе уважавам мнението му и съм изненадан от някои логически изкривявания. В случая нагласянето на статистики според нуждите е в услуга на някакво успокояване. Разбирам, че в този момент всеки се опитва да редуцира стреса, страха, но отрицанието и омаловажането не ни помага. Като общество.
Естествено не помага и психозата, която води до ступор, истерия.
Баланс е нужен!
Страх, но от този който те кара да вземеш мерки, когато видиш голям и опасен хищник.
Действия, които да те съхранят. Но и действия, които да съхранят околните. И тук се дъним най-много!!!
Това се оказва най-голямото предизвикателство.
Хора със симптоми, но невярващи и омаловажаващи ситуацията заразяват други хора. От нехайство. От собственото си мнение, което всъщност налагат на околните.
Дори споровете в тази тема са едно показно колко много се проваляме като общество.
Естествено че са ни виновни управляващите. Но най-вече с това, че ни вкараха в приказката за лъжливото овчарче.
Изборът не е дали да вярваме или не. Изборът е дали ще приемем, че сме част от общество или 'вие там заблудените овце си треперете, пък аз съм по-умен и ще си правя каквото реша'.
Знам, че няма думи, които да променят нечия твърда позиция. Но има хора, които се блуждаят в мнението си и следят тази тема. Заради тях си правя труда.
Защото един по-внимателен човек може да не зарази 2-3ма други. Които пък няма да заразят 4-9 други. После 16-81 други. 256-6561 и т.н.
(Знам, че някой се хване за тези цифри. Но те намаляват само когато някой спре цикъла!)
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:Инфекциозните отделения били пълни като всяка година, дрън-дрън.
По едно нещо си приличате всички потдръжници на апокалиптичната теория - винаги изопачавате фактите. Никой не е казал, че са били пълни КАТО всяка година.
Казах и показах, че инфекциозните отделения са били пълни и предишни години, но това не е било в новините по телевизора и затова на сегашните паникьори не им е известно. И когато сега се показва по телевизора, всички изпадат в крайности.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Кайзен написа:Казах и показах, че инфекциозните отделения са били пълни и предишни години, но това не е било в новините по телевизора и затова на сегашните паникьори не им е известно.
Всяко отделение съществува, за да има хора в него. Поради "оптимизации" и "орязвания" активните легла се съкращават до необходимите на база тенденции от предни години. Остава резерв за извънредни събития. Когато обаче рязко се надвиши броя на леглата, това означава че има проблем. Това, което за 3-ти път умишлено пропусна е, че отдавна няма място в инфекциозните отделения, разкриват се нови и слагат хора където могат!
В момента само се надявам немския ти да ти е по-добър от българския ти.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Не зная защо така се получава, но ще повторя: нито подценявам ситуацията, нито я поставям на пиедестал.group® написа:отрицанието и омаловажането не ни помага. Като общество.
Както за някои има отрицание и омаловажане, така за други има изопачаване и преиначаване.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
инжектопляктор написа:В момента само се надявам немския ти да ти е по-добър от българския ти.
Айде бе ?! Давай малко по-кротко, почна с лични нападки! Дори и в мнението си, пропусна запетайка. Кротко бе бате... Не сме чак в клуб по БЕЛ.
Тая тема май и е време за ключ!
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
samo_pechka написа:Давай малко по-кротко, почна с лични нападки!
Не са лични нападки. Ти даваш информация как при 17-30 легла в болници за инфекциозни болести има пълни интензивни отделения и по над 100 човека с едни и същи симптоми, дело на едно и също инфекциозно заболяване, той ти говори как и предни години са били пълни инфекциозните отделения. Хората легла нямат въобще къде да ги сложат вече.
Та след това логичен въпрос е - Болниците правят фалшиви рентгенови снимки и приемат хора без да са хич болни, което лично може да провери като отиде до най-близката до него болница като доброволец или просто няма четене с разбиране.
Темата не е за ключ, извинявам се много. Има хора, които и в момента сигурно я четат и не е редно да омаловажават проблема. И тук за клуб БЕЛ не става въпрос. Аз не си правя труда да пиша по възможно най-грамотния начин. Долу-горе се опитвам да държа някакво ниво. Тук става въпрос да четеш/слушаш и да разбираш какво ти се отговаря/говори.
Предлагам на Кайзен да отиде доброволец и да провери. Някои хора докато истината не ги удари като с чук по челото я отричат.
Картината е притеснителна. А мерките не са се променили. Нито пък здравият разум.
------
Прости неща се изискват, които всеки един от нас може да направи.
1. Носиш маска
2. Миеш си ръцете
3. Не ходиш на обществени места с много хора.
4. Ако си болен, отиваш на лекар, но иначе си стоиш вкъщи и не обикаляш да кашляш около другите хора.
------
Ама маската това, ама баровете онова. Измислете нещо по-умно вие как да ограничите респираторно заболяване с много усложнения.
То най-лесното нещо е да се плюе и критикува. Но по-умно не видях някой да измисли.
Пък еле да имаш ресторант или да ти се засегне интереса. Ще се плюнчиш, защото губиш пари, не защото ти пука за хората.
Аз лично видях как за 24 часа откак съм работил с един човек, вирусът го събори. Положителен тест, разбира се.
Но не тестът е важен, а фактът че вече 20 и нагоре дни е неработоспособен. Един грип като караш, повече от 10 дни рядко те събаря.
Само че и двамата бяхме с маски. И спазвахме някаква култура. 20 и кусур дни по-късно все още изглежда да съм здрав.
Дано така си остане. Очевидно има смисъл от мерките, нали? Вече 20 и кусур дни аз не смея да отида при възрастните си родители,
щото аз може да мина с подсмърчане, но после да рева на тяхното погребение.
Аз на медии не вярвам. По принцип съм човек, който е скептичен. Обаче като почнеш да събираш информация от много места, да си удариш чертата под едни цифри и числа, можеш да стигнеш до логичен извод как има нещо, което не е както трябва. Новини дори не гледам от години. И образи като Мангъров, Слави и нам си кой, които се опитват да блеснат в ситуацията са ми между смешни и противни.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”