Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Мнениеот group® » Сря 18 ное 2020 11:08

Хайде Спасе, нема нужда да ми се пълнят ЛСтата с тъпотии!
Да беше почистил фейковете от темата, та да няма нужда една камара хора да ги опровергават. Не е и да има толкова работа по форума, нали?
И както каза Хулигана, проблемът не е в темата, а в един човек в нея:
hooligans написа:Тоя фейк гуру герой кога ще го озаптите? Нужно ли е във форума да се изявяват подобни мозъци, които да бълват фейк сайтчета, фейк новини и тн?
Има си тийнпроблем, нека отиде там да си пише и да спре да ни залива с простотията си.
Подобни простовати мозъци заливат facebook, а вече са и тук.
ЕСЕ.

Последна промяна от Spas на Чет 19 ное 2020 10:59, променено общо 1 път.
Причина: Аз фейкове няма да чистя, скоро ще чистя мнения, които не са по темата!

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 18 ное 2020 11:40

VWGT написа:Да си промениш мнението поради убеждение или обектвини причини е нормално, аз самия съм го правил многократно. Всеки го е правил, никой не се е родил научен. Но да го правиш според интересите, не е ОК ... съжалявам, но това ми е мнението за Мутафчийски, просто така го видях тогава.

Нещата се менят и всеки може да си промени мнението с времето. Проблемът е когато някой не е напълно осведомен, а говори с пълна самоувереност все едно няма нищо неясно. Достатъчно компетентен човек ще ползва думи, които допускат някаква условност.

За вируса ми е доста странно как толкова месеци не се знаят основни неща или се разчита журналисти да ги изясняват с догадки и преписвания. Ако беше през 1900г щеше да има поне 1000 доброволци (къде от саможертва, за пари или за слава) готови да се заразят съзнателно за да се изследва вируса. А сега през първите месеци не смееха даже аутопсия да правят, сякаш от умрелия ще излезе някакво извънземно като Aliens, The Thing и подобни филми. Поне в Китай би трябвало да са правени експерименти и изследвания, но пак е странно укриването на информация. Така че кой каквото ще да вярва, не е съвсем наред епидемията.

Последна промяна от 777 на Сря 18 ное 2020 11:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 18 ное 2020 11:41

milmar написа:От трета страна, аз се занимавам с електроника, не мисля че на този етап е възможно с чип да управляват човек, освен ако този чип не съдържа отрова и да ти кажат: "ако не на правиш X, ще ти се случи Y, а Y e неприятно нещо". Ето нова тема за обсъждане на чиповете, дано не съм дал идея на някоя фармац. фирма :-).

Мъск има един проект neurolink, който разработва технология в тази посока: двупосочен интерфейс за комуникация м/у мозъка и останалия свят :) Последно им бях гледал разни презентации, напредват. Засега само с безкорисни цели да помагат на хора с увредени нервни връзки, примерно да проходят отново, но заявката на технологията е много голяма. След 10тина години ще се учим на карате като в матрица, download и мускулите знаят какво да правят сами :) Е сигурно и Тесли ще купуваме на килограм без да мислим много, много.
Та това неготово според е най-близо до "чипираните" хора, но в същото време все още е и много далеч.
Останалите "чипове" имат много ограничено въздействие върху човека и са предимно с някакви много конкретни предназначения, основно медицински, да ти мери някви параметри, да дозира лекарства и тем подобни.

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Сря 18 ное 2020 11:57

Малко офф (дано донесе усмивки) но като стане въпрос за разработките на Мъск и веднага се сещам за:
https://www.youtube.com/watch?v=m7atGkb ... e=youtu.be
А ето и VW и стъклото на Голф 4
https://www.youtube.com/watch?v=TWzUh53 ... e=youtu.be
Та на Мъск разработките нали .... хаха :)

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Сря 18 ное 2020 12:53

Чипирането на хора има дълга история при военните. LSD е част от тази история. Но чипиране с химия винаги е водело до странични ефекти.
Днес се работи на други нива и има известен напредък - https://www.theguardian.com/science/201 ... aff-skills

Това или подебно нещо тества една журналистка.
Нейния разказ е доста интересен (сега не мога да търся). Накратко, става дума как я пускат във военна VR симулация без този шлем. Едва убива един и се шашка. После я пускат със стимулатора. Убива всички и не разбира как го прави.
После тя разказва, че за първи път в живо си не е мислела за нищо и е била невероятно концентрирана в това, което върши - да убива.

Правят се изводи, че това води до подмяна на човешката и същност, съзнание. Подобни философски и морални разсъждения.

Та някакви неща са възможни и сега. Все пак сме доста далеч от това да ни чипнат с една спринцовка.
За момента са ни чипнали повече с телефоните, които държим :icon_lol

Книгата на Ювал Харари, Homo deus е доста интерна в тази насока.

Конспирациите, новините, възприемането им са важна част от този вирус и уроците, които ще научим. Затова не мисля, че сме много ОФФ с тази дискусия.
Самият пример с филма Заразяване е показателен за логиката на фейка:
+ филмът с голяма доза достоверност предрича сегашната ситуация - истина
- значи всичко се е знаело преди и е режисирано - грешен логически извод - лъжа

+ в Норвегия имат определена политика за закрила на децата - истина
+ еди кой си министър е отишъл в Норвегия - истина
+ приемат на 1во четене някакви закони за закрила на децата - истина
- норвежците искат да ни вземат децата - извод/лъжа

И когато облечеш всичко това с дар слово и атакуваш човешкия страх и невежество се получават всички тези абсурдни аномалии.

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Сря 18 ное 2020 13:00

58 % от миналите през Ковид зоната за последните няколко дни са се самонасочили, като са без симптоми. :eek

https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-12 ... 2news.html

В края на емисията го казват.
Какво ви говори това?

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 18 ное 2020 13:13

Бай Иван написа:58 % от миналите през Ковид зоната за последните няколко дни са се самонасочили, като са без симптоми. :eek Какво ви говори това?

че сме дълбоко в матрицата вече...

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 18 ное 2020 13:19

На мен ми говори така: Бъдете здрави и да не се налага да имате нужда от болница, за каквото и да е заболяване.
Просто в момента положението в болниците (за поне една съм с лично наблюдение от 2 дни) е неописуемо. :exclaim

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 18 ное 2020 13:36

group® написа:
Книгата на Ювал Харари, Homo deus е доста интерна в тази насока.

Също и "Sapiens кратка история на човечеството", пак е негова. Има неща за хората, които се интересуват от такава тематика, които трябва да се прочетат, прегледат, осмислят ... преди да се коментират всякакви конспиративни истории.
Много хора гледат един ЦайтГайст и решават, че това е, всичко им е ясно и почват всякакви 5g, антиваксинг и тн интерпретации ... или точно това, което описваш на долу: 5% истина с 95% цветни фантасмагории

group® написа:Самият пример с филма Заразяване е показателен за логиката на фейка:
+ филмът с голяма доза достоверност предрича сегашната ситуация - истина
- значи всичко се е знаело преди и е режисирано - грешен логически извод - лъжа

+ в Норвегия имат определена политика за закрила на децата - истина
+ еди кой си министър е отишъл в Норвегия - истина
+ приемат на 1во четене някакви закони за закрила на децата - истина
- норвежците искат да ни вземат децата - извод/лъжа

И когато облечеш всичко това с дар слово и атакуваш човешкия страх и невежество се получават всички тези абсурдни аномалии.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 18 ное 2020 13:42

За болниците - факт. Опитах преди 3-4 седмици да мина през неврохирург. Е не стана. Ще си лекувам болките в задника на пролет...

Не ми се мисли за тия дето са по спешност. Уж нямало било драма, ама то половината лекари изкапаха щото са болни. Надявам се да се оправят и да могат да се върнат на работа, че без тях си таковало таковата...

За конспирациите - винаги ще има промити мозъци и фейсбук философи. И докато ние си мислим за него, че е куку, то той си мисли същото за нас. Тука проблема е като с веганите - нямам проблем с тях с малки изключения. Единствените с които имам проблем са тези, дето ми обясняват как трябвало и аз да стана веган.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Сря 18 ное 2020 13:50

VWGT написа:
Също и "Sapiens кратка история на човечеството", пак е негова.

Нея първо минах. Остава ми '21 урока за 21 век'.
Ако ти е било интересно, препоръчвам и 'Кратка история на почти всичко' Бил Брайсън (ако не си де :biggrin ). Малко по-различна, но също помага да се осмислят някои неща днес.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 18 ное 2020 13:54

milmar написа:Една сентенция в вид на шега за ваксините (аз самият съм по-скоро против, особенно грипната примерно):
- Цял живот яде кренвирши, обаче ваксина не си слага, не знае какво има в нея :-) .

Има малка разлика между ядене и венозно усвояване.

group® написа:Това или подебно нещо тества една журналистка.
Нейния разказ е доста интересен (сега не мога да търся). Накратко, става дума как я пускат във военна VR симулация без този шлем. Едва убива един и се шашка. После я пускат със стимулатора. Убива всички и не разбира как го прави.
После тя разказва, че за първи път в живо си не е мислела за нищо и е била невероятно концентрирана в това, което върши - да убива.

Не съм пробвал, но с малко кокаин предполагам ще постигне същия ефект. На това чип ли трябва да му се вика или дрогиране.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 18 ное 2020 14:22

group® написа:препоръчвам и 'Кратка история на почти всичко' Бил Брайсън

:th_up ще я тествам :) че сега съм затънал в "по-кратка история на времето" и нещо нямам сили да я довърша, уж по-кратка, ама егати черната дупка се оказа.

Относно ваксините аз не съм против и вкъщи всички сме ваксинирани със задължителните, но специално с грипни ваксини не бързам да се бода, особено с тази за Ковид. И не защото ще се "Заразя от аутизъм", а щото принципа на тези ваксини ми е малко безсмислен, ваксинираш се за миналогодишния щам. До сега нямам идея дали някога един и същи вирусен щам е повтарял две години подред.

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Сря 18 ное 2020 14:24

Аhttps://nova.bg/news/view/2020/11/18/305885/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%BE%D0%B2-%D0%B2%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D1%8F%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%87%D0%B5-covid-19-%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/

Прехвърлете на 10:20 на обобщителния въпрос проф. Балтов изрича абсолютна неистина и подвежда хората. И това се случва в неговата болница.
Как после някой ще му повярва на този същия, като или собствения му не знаят за такова нареждане или то въобще го няма. Този същия се облизва за кандидат на една от големите партии за идните избори.
Тел. на регистратурата на Пирогов е 029154213, за който не вярва.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 18 ное 2020 19:01

И понеже някой говори за Германия...
https://www.bbc.com/news/av/world-europe-54985626

Berlin police use water cannon to disperse Covid protest
Police used water cannon to end a rally against tighter Covid-19 restrictions near Berlin's Brandenburg Gate because protesters did not observe Covid rules. Protest organisers say planned changes to the law are a danger to democracy.
Превод by me
Полицията в Берлин използва водно оръдие, за да разпръска Covid протест
Полицията е използвала водно оръдие около Брандербурската Врата, за да прекрати протест срещу затягащите се Covid19 мерки, защото протестиращите не са спазвали Covid мерките. Организаторите на протеста твърдят/казват, че планираните промени в закона са заплаха за/застрашават демокрацията.
Толкова за либералната Германия. Бой, сръбска музика и....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”