Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Sharan
Двигател: AFN 1997

Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Мнениеот goppa » Сря 18 ное 2020 19:08

инжектопляктор написа:Толкова за либералната Германия. Бой, сръбска музика и....

Е тя пословичната им дисциплина не се постига с молби. :icon_lol

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 18 ное 2020 19:11

goppa написа:...

Поуката. Който не спазва мерките на Запад не го дават как ораторства в Парламента.
А получава студен душ през Ноември или го прибират в някой бус и после не се знае.
Това по повод отворените тату студия и разни други неща, казани от някои други хора...
Да не се остава със заблуждението, че мерките другаде не се затягат.
Ако разгледате в сайта на BBC и знаете английски, има региони под строга карантина в момента.
Нито влизаш в тях, нито излизаш от тях. Освен в ковчег или за болницата.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Сря 18 ное 2020 19:30

инжектопляктор написа:Това по повод отворените тату студия и разни други неща, казани от някои други хора...
Да не се остава със заблуждението, че мерките другаде не се затягат.

Не зная дали си жалък или смешен или и двете заедно..
https://www.saarbruecker-zeitung.de/saa ... d-54518407

П.П.: Даже съм сигурен, че не знаеш и за какво точно е бил днешния протест. Днес Бундестага гласува законите, които заменят всички наредби, защото немското правителство видя, че почна да губи много дела в конституционния съд. Ама то чукча е само писател..
Bundestag_Impfschutzgesetz.jpg

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 18 ное 2020 19:49

Кайзен написа: Не зная дали си жалък или смешен или и двете заедно..

Няма значение. Носиш си маската, не се обаждаш много. Иначе бият и те поливат със студена вода през ноември.
Ще гласуват. И ще ги сменят законите. И пак ще са прави. А ти ще си носиш маската, защото - прочети по-горе.
И маските скоро няма да бъдат махнати. Докато има толкова случаи. Дори там разбраха, че хората предпочитат да се затрият от глупост и само да се инатят,
отколкото да спазват някакви елементарни мерки. И че когато говориш на някого с добро, той ти се смее, прави ти напук или ти се звери.
Приготви се да си носиш маската в следващите 2 години. Не се очаква скоро да приключи.
Аз поне си правя труда лично да превеждам. Не да ползвам машинен превод с елиминирани хора.
Предполагам, че можеш да го преведеш по-кадърно - лично.
Въобще без отрицателен бърз тест не трябва да те пускат да излизаш от населеното място.
КПП-та да вдигнат. Мобилни лаборатории, бързи тестове. Преференции за пътуване само за лекари, спомагателен медицински персонал и инженери.
Да оправим нещо да не гръмне. Останалите у дома. Сега ще видите тату и ресторант. Аз имам фрий пас за всяко КПП. Споко.

Последна промяна от инжектопляктор на Сря 18 ное 2020 19:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Сря 18 ное 2020 19:57

Аз маска не съм слагал от около три седмици..
За мен грижи не бери.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 18 ное 2020 19:58

Кайзен написа:Аз маска не съм слагал от около три седмици..

Явно толкова се пазиш и толкова са ти предпазните мерки. Ето затова ги променят тези закони.
Ако бяхте си слагали маските, нямаше да има толкова смъртни случаи, толкова заразени и т.н.
Хора с твоето мислене са причина други хора, които с нищо не са виновни да загиват.
По-рано твърдеше, че се пазиш. Как по-точно, когато елементарна мярка не се спазва?
Жив и здрав да си. Да ме забавляваш. И да има кой да се възмущава. Не с 2 ръце, ами с 4 съм за мерките в Германия.
Имам даже предложение. 4 ваксини има за клинично изпитване. Може да ги приложат върху протестиращите.
Ако са удачни - и ние да си сложим. Регламент направо - или маска или задължителна принудителна ваксинация.
Аз ще нося маска, други няма да носят. Някои се мислят за нещо повече и по-големи от всички други.
За недосегаеми.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Сря 18 ное 2020 20:14

И двамата имахте по умерени възгледи, но в целия този спор се маргинализирахте и двамата.

Да не съм офф:
https://m.dw.com/bg/%D0%B0%D0%BD%D0%B5% ... a-55643196

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 18 ное 2020 20:23

group® написа:И двамата имахте по умерени възгледи

Колега, деня си го прекарвам с маска и ръкавици на работа. Всеки ден от много време насам.
После гледаш или сядаш и установяваш, че продължава да има хора, които кихат и си бършат сополите в ръкава.
Страшно либерален човек съм и затова седнах да обяснявам някои неща. И в един момент, човек който уж се пазел,
казва как всъщност от 2 седмици не носил маска в бум на заболеваемост на сериозно респираторно заболяване.
Аз не бих го сторил, освен ако гарантирано знам, че съм имунизиран и нищо не може да ми стане.
По логичен път стигнах до извода, до който е стигнал Бай Тошо навремето. Само с хубава приказка никой не те слуша.
Една и съща история се повтаря не от години, не от десетилетия, а от много столетия.
Държа на това да не кихна и наистина това да не носиш маска точно в това време е зверско неуважение.
Неуважение към всички, които се опитват да крепят някакви основни услуги, без които ще имаш срив на обществото.
Не съм възмутен, това си е направо чисто безочие.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Сря 18 ное 2020 20:30

Малък човек с малък кръгозор..

Защо ми е маска, след като
- работя от вкъщи
- ми доставят хранителни продукти вкъщи
- ми доставят храна вкъщи
- се срещам с хора, за които съгласно изискванията на актуалната наредба не се изисква маска
- правя спорт сам или със семейството ми

Та защо да си слагам маска?

Каквито и закони да напишат, в моя дом няма как да си поставя маска!

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 18 ное 2020 20:36

Кайзен написа:...

В такъв случай ти директно си си в карантина. В момента, в който излезеш навън обаче не забравяй да си я сложиш.
Ако не ти пука за теб, поне нека ти пука за околните. Това по-горе от BBC го пуснах, защото е очевидно как все още
хората вярват в конспирации, рептили и извънземни. И докъде хората може да достигнат в абсурдността на мисленето си.
group® написа:Да не съм офф:

Аз съм за ваксините. Причината антиваксърите въобще да съществуват днес е защото много болести са изкоренени заради ваксини. Личното ми мнение е, че ако дадена ваксина е противопоказна за определен човек, може да се допускат единични изключения в прилагането й, но премине ли се една критична граница в съотношението на ваксинирани/неваксинирани, това може да доведе до поява на нови огнища на отдавна забравени, но сериозни заболявания.
Проблемът с вирусите е, че повечето толкова бързо се изменят, че няма ваксина, която да е дълготрайно решение.
Ваксините както при хората, така и при животните са се доказали с това, че могат да спасяват животи.
Задължителна група ваксини трябва да има и то такава си съществува. Няма какво да се роптае срещу това.
Много по-добре е да си ваксиниран - или развиваш имунитет и не се разболяваш или ако това се случи - е значително по-леко.
По-добре да приложиш ваксина на здрав човек, отколкото да лекуваш смъртно болен.

Последна промяна от инжектопляктор на Сря 18 ное 2020 20:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Сря 18 ное 2020 20:42

Всеки ден съм на открито без маска - спорт и занимавка в градината. До днес за ноември имам 160км на маратонките ми и 180км на колелото. И всичките са без маска.
Ама вие може да си ляляте за маските, не ми пречите..Абсурдно е вашето крайно мислене, което се опитвате да натрапвате постоянно. А статията на BBC без да съм я чел цялата ми изглежда конспиративна. Но така става, като се представят новините само до средата.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 18 ное 2020 20:44

инжектопляктор написа:Въобще без отрицателен бърз тест не трябва да те пускат да излизаш от населеното място.
КПП-та да вдигнат. Мобилни лаборатории, бързи тестове. Преференции за пътуване само за лекари, спомагателен медицински персонал и инженери..

Някой хора съвсем изперкаха ! Тържествено си обещавам, повече да не чета пост на тази личност,живота и без това е прекалено кратък за да го хабя за глупости :a045

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 18 ное 2020 21:13

Няма ли резон? Вместо да затварят всички в началото на годината, на тия КПП можеха да се правят бързи тестове. Отрицателен = продължаваш. Положителен = болница или карантина. Тестваш всички, отсяваш повечето болни, имаш нисък ръст на заболеваемост и смъртни случаи. Колкото и да е капацитета на лабораториите, за 15 минути не могат да ти доставят резултат с PCR тест. Така и така никого не пускаха. Можеха да отсяват поне.
Слагаш и едни 50лв глоба за маска, която при 3-то нарушение да става на 5000лв и готово.
Щяхме да сме със заболеваемостта на Южна Корея, не на Италия преди 5 месеца.
В началото можеха да се отсяват по-лесно болни. Сега болни и контактни лица - мисията невъзможна. Вместо висене на КПП и връщане да бяха заложили на тестване.
Кайзен написа:А статията на BBC без да съм я чел цялата ми изглежда конспиративна.

Абе друго си е "Народ ли сме или мърша!!!" да гледа човек.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Сря 18 ное 2020 21:21

Съдържа повече факти близки до фактическата истина, спрямо BBC. При BBC още в заглавието има грешка, която се доразвива в увода. Защо да чета нататък?!?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 18 ное 2020 21:50

Кайзен написа:Съдържа повече факти близки до фактическата истина, спрямо BBC. При BBC още в заглавието има грешка, която се доразвива в увода. Защо да чета нататък?!?

Добре, колега. Може ли да ти задам 3 въпроса?
1. Инфекциозно респираторно заболяване със сериозни усложнения - Има/Няма?
2. Предпазни мерки трябва ли да се спазват - Да/Не?
3. Много лекари и учени потвърждават. Чисто технически те питам - смяташ ли, че имаш необходимите познания да ги оспорваш? Да/Не?
От толкова време не разбрахме каква е твоята позиция. Освен, че оспорваш всичко, не вярваш на нищо,
освен на това каквото лично смяташ, че ти допада и смяташ, че не трябва да носиш маска навън, докато си всред други хора.
И защо продължаваш да считаш, че можеш да коментираш авторитети, без да притежаваш ти необходимият авторитет
в областта и без да можеш да дадеш неоспорими доказателства за противното?
И не знам за грешката на ББС, ама психосиспансера в Раднево е допуснал страшна грешка да пусне онзи образ навън.
Скоро може да им дадат и възможност да гласуват. Направо е плашеща само перспективата за това.
п.п В твоя чест си сложих новия аватар.

Последна промяна от инжектопляктор на Сря 18 ное 2020 21:56, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”