Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19
Аз лично нищо не съм си купил.Даже и аспирин нямам като се замисля.За мен вируса си е напълно реален и нищо не е измислено, но по начина по който се коментира в пространството хората не умират от самия корона вирус , а по скоро от силното катализирани процеси които предизвиква на налични вече здравословни проблеми у хората и различни хронични заболявания. За това постоянно Мангъров и мислещите като него казват, че реално никой не е умрял от вируса, а другата група коментират версията как така не е от корона вирус,ами ако го нямаше те хората щяха с тези здравословни проблеми да си живеят дълги години и в това има също неоспорима логика. За мен неслучайно наистина здравите хора(те не са май толкова много) даже не разбират, че вируса е "минал през тях", а други го изкарват с леки симптоми. Незнам как би прозвучало но ми писна от мерки и прочие иска ми се да се разболея най сетне и да ми минава, ако иска да повтаря негова си работа но не вярвам. Може да звучи егоистично ,но вярвам ,че съм сравнително здрав индивид както и цялото ми семейството и не ме е страх. Мисля че страхът от нещо е по лошо и вреди страшно на психиката на хората особенно на по-слабо психичните. Вайкането и стреса причинява не по малко вреди но това май не се коментира...
- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
viksanlg написа:За мен вируса си е напълно реален и нищо не е измислено, но по начина по който се коментира в пространството хората не умират от самия корона вирус , а по скоро от силното
За това постоянно Мангъров и мислещите като него казват, че реално никой не е умрял от вируса,...
Имам една мъдра мисъл на Кларксън,(ТопГеар) "Скоростта никого не е убила в катастрофа. Всички загиват когато скоростта е 0. "
Продължавай да слушаш Мадърков и Радев.
Има една друга важна гледна точка, развитието , цивилизоваността на едно общество се измерва по това как се грижи за слабите. Ако си млад и здрав за теб вируса надали ще е проблем, но за възрастните и болните???
Ако искаш може да се замислиш и върху ценностната система на Радев и Мадурков- нямат- единия е откровено луд, а другия -фатмак
Според мен Viksanlg няма за цел да поставя акцент върху мнението на Мадурков и Радев, просто го използва като пример, контрапункт в собственото си мнение. Не е коректно да вадиш този цитат от контекста, губи се доста от смисъла му.
Аз съм абсолютно съгласен с Viksanlg (цялото му мнение).
Аз съм абсолютно съгласен с Viksanlg (цялото му мнение).
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
А какво общо има между Мангъров и Радев?
Последна промяна от Spas на Пон 23 ное 2020 8:47, променено общо 1 път.
Причина: И двамата са противници на Ковид теорията.
Причина: И двамата са противници на Ковид теорията.
- viksanlg
- Контакти:
VWGT чудесно усети това ,което съм искал да споделя.
Незнам biol, защо засягаш тема за ценностни системи в тази тема, защото тук няма място за такава. Доцент Мангъров е лекар и когато дава интервюта и гледни точки ,той ги дава в качеството си на експерт. Експертното мнение
понякога не съвпадат с нашите общо човешки.
Има и други гледни точки в цивилизованото общество колега и това е способността да приемаш и осмисляш мнението на различния човек и различната гледна точка. Най хиперболизирания пример , който мога да ти дам е левскарите и цска-карите .Как не само се пребиват, защото са с различни тези, но се и обиждат и хулят на примитивно ниво,като се засягат хора абсолютно нямащи но общо с техния конфликт. Когато човек с нисък интелект и възпитание не е способен да приеме различния човек той започва с най елементарното, с лични обиди, а не с тезите които защитава...
Идеята ми е първо всеки един да погледне първо към себе си а после да нарича хората с различни имена и епитети.
Незнам biol, защо засягаш тема за ценностни системи в тази тема, защото тук няма място за такава. Доцент Мангъров е лекар и когато дава интервюта и гледни точки ,той ги дава в качеството си на експерт. Експертното мнение
понякога не съвпадат с нашите общо човешки.
Има и други гледни точки в цивилизованото общество колега и това е способността да приемаш и осмисляш мнението на различния човек и различната гледна точка. Най хиперболизирания пример , който мога да ти дам е левскарите и цска-карите .Как не само се пребиват, защото са с различни тези, но се и обиждат и хулят на примитивно ниво,като се засягат хора абсолютно нямащи но общо с техния конфликт. Когато човек с нисък интелект и възпитание не е способен да приеме различния човек той започва с най елементарното, с лични обиди, а не с тезите които защитава...
Идеята ми е първо всеки един да погледне първо към себе си а после да нарича хората с различни имена и епитети.
- ssssl
Ето какво е мнението на Мангъров за мерките на Правителството в интервю от преди половин г. „- Това, което се направи досега е може би най-доброто, което би могло да се направи при тези обстоятелства.“ https://fakti.bg/mnenia/465473-doc-mang ... ronavirusa
Меките мерки у нас са съобразени почти 1:1 с неговата „теория“.
Радев теория няма! Единственото което прави е да плюе, без да предлага каквото и да е!
Малко допълнение към поста на viksanlg – Мангъров не е просто лекар, а е тесен специалист, вирусолог-инфекционист.
„Теорията“ на Мангъров по нищо не се различава от тази на един от водещите български имунолози, проф. Чорбанов.
Меките мерки у нас са съобразени почти 1:1 с неговата „теория“.
Радев теория няма! Единственото което прави е да плюе, без да предлага каквото и да е!
Малко допълнение към поста на viksanlg – Мангъров не е просто лекар, а е тесен специалист, вирусолог-инфекционист.
„Теорията“ на Мангъров по нищо не се различава от тази на един от водещите български имунолози, проф. Чорбанов.
- biol
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Защото е важна.
Мангъров е доцент от благоевградския а там са едни уникални вирусолози. Но и това е без значение. По специалност е педиатър. И това не е важно. Той си е луд - който е готов да говори каквото и да е само и само да го дават по телевизията, минута слава и да е на гребена.
Няма лекар , медик , който да пресмята колко хора да умрат и да ги нарича сухи съчки. Лекарите не са политици. ГП са готови и сигурно ще го линчуват по БТВ.
С неговите съвети, болни не се карантинират , не търсят помощ, стоят вкъщи и пият (ако) някакви хапчета , каквото пише по интернет. Чак когато стане страшно звънят на 112 ама късно.
Радев е още по зле, Още от началото пропагандира че няма вирус и правителството насаждало страх за да не ... политически причини. Това доктори , други държави какво правят няма значение- Бойко е тиква .
А за капак палеха маски на орлов мост. Само си представи как се чувства инфекционист като гледа тълпа от 1000-2000 човека да крещят и си плюят един друг в устата при епидемия от вирус предаван по въздушно капков път.
Тея двамата разстроиха обществото, хората не знаят на кого да вярват и резултата е препълнени болници и висока смъртност. Много от жертвите лежат на тяхната съвест, ако я имаха но много се съмнявам
Мангъров е доцент от благоевградския а там са едни уникални вирусолози. Но и това е без значение. По специалност е педиатър. И това не е важно. Той си е луд - който е готов да говори каквото и да е само и само да го дават по телевизията, минута слава и да е на гребена.
Няма лекар , медик , който да пресмята колко хора да умрат и да ги нарича сухи съчки. Лекарите не са политици. ГП са готови и сигурно ще го линчуват по БТВ.
С неговите съвети, болни не се карантинират , не търсят помощ, стоят вкъщи и пият (ако) някакви хапчета , каквото пише по интернет. Чак когато стане страшно звънят на 112 ама късно.
Радев е още по зле, Още от началото пропагандира че няма вирус и правителството насаждало страх за да не ... политически причини. Това доктори , други държави какво правят няма значение- Бойко е тиква .
А за капак палеха маски на орлов мост. Само си представи как се чувства инфекционист като гледа тълпа от 1000-2000 човека да крещят и си плюят един друг в устата при епидемия от вирус предаван по въздушно капков път.
Тея двамата разстроиха обществото, хората не знаят на кого да вярват и резултата е препълнени болници и висока смъртност. Много от жертвите лежат на тяхната съвест, ако я имаха но много се съмнявам
- viksanlg
- Контакти:
Да те попитам колета ти по какво си специалист, че квалифицираш хората като луди?Такъв вид квалификация се прави от лекар,надявам се знаеш или не одобряваш определена позиция и за това, че е различна ни е по удобно да обиждаме наред за да се изпита лично задоволство .А Мангъров за какво е виновен?Нима той създаде вируса?Спомням си ,че той опонираше на една от мерките да се слагат маски на открито , което и за мен е пълна бесмислица, но аз несъм лекар все пак. Ако имаш определена теза напиши я, защити я ще я прочета аз и колегите с удоволствие и ако някой не е съгласен ще ти опонира, но такива изказвания ония луд другия еди какъв си незнам....напомня за дъщеря ми ама тя е 9 ....
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
viksanlg написа: А Мангъров за какво е виновен?
За разделянето на обществото.
Не е нужно да съм медик за да го твърдя.
Барабар с пилота, който разби всички идеи за президентската институция.
Славчо Трифанов и той.
Тези и още няколко такива, дадоха аргументи на определена част от обществото. Ако правителството е виновно с бездействието си лятото. То тези са виновни със задействането на опасни за обществото процеси в пандемична обстановка.
И всеки се води от личен интерес... Колко често срещано явление в нашата история!
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Имам определена теза и я пиша - идиоти има на всякъде. Включително и между докторите.
Та не е редно да ги делим на доктори/не-доктори. Мангъров е един срещу хиляди други доктори които не му споделят мнението. Неговото мнение е базирано на теория дето я чете от кабинета си (щото по болни не ходи), докато масово лекарите по цял свят са на друго мнение. Ама другото мнение е базирано не само на теория, а и на практика от работа с умиращите пациенти по болниците.
Айде стига с тоя Мангъров.
Та не е редно да ги делим на доктори/не-доктори. Мангъров е един срещу хиляди други доктори които не му споделят мнението. Неговото мнение е базирано на теория дето я чете от кабинета си (щото по болни не ходи), докато масово лекарите по цял свят са на друго мнение. Ама другото мнение е базирано не само на теория, а и на практика от работа с умиращите пациенти по болниците.
- ssssl
Не, не е виновен Мангъров за разделението в обществото ни. Виновни са политиците и техните мекерета , които го използват и които му манипулират имиджа , или поне се опитват да го манипулират така, както им е угодно.
Веднага давам пример за мекерета - тримата отровни глупаци
Маски се горяха не заради изявления на Мангъров, а заради заповедта на министъра, която задължаваше носене на маски на открито, когато не е възможно да се спазва социална дистанция. Демек на протестите.
brum, да ти напомня, че Мангъров е шеф на ковид отделението на Инфекциозна болница. Предполагам, че в петък отново ще присъства на заседанието на МС, за обсъждането на новите мерки, предложени от здравния министър.
П.П. Мога да кажа същото, което Мангъров каза:"И аз съм суха съчка."
Веднага давам пример за мекерета - тримата отровни глупаци

brum, да ти напомня, че Мангъров е шеф на ковид отделението на Инфекциозна болница. Предполагам, че в петък отново ще присъства на заседанието на МС, за обсъждането на новите мерки, предложени от здравния министър.
П.П. Мога да кажа същото, което Мангъров каза:"И аз съм суха съчка."

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
А новите мерки на НОЩ включват затваряне на всички магазини освен хранителни и аптеки....ама ще гризнат дървото ако се пробват с тази идиотщина !
- Бай Иван
- Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
- Двигател: ASY AWC
Не е верно, ние си избрахме демократично доц. Мангъров да ни управлява. 
Ето ги 7те точки, които ще разглеждат в петък на МС:
https://m.fakti.bg/bulgaria/531295-ange ... na-borisov
Т.6 според мен ще им изяде главата.

- viksanlg
- Контакти:
brum написа:Имам определена теза и я пиша - идиоти има на всякъде. Включително и между докторите.
Това,което написа не е вярно.Твърденията на Мангъров не е гола теория , а основата и принципите на медицината в епидимиологията(бих повярвал на него как да се педпазвам отколкото на съдечен хирург).
Второто нещо,което е ,че преди две седмици в интервю с Цънцарова вой заяви на неин въпрос че ходи на частни прегледи с ковид болни .Тя се опита да го провокира с въпрос дали ползва касов апарат със себе си и тем подобни,както и колко му е таксата за посещение.
По въпроса за разделението.Понякога на един човек колкото и да му се обяснява нещо той пак си знае своето ,без да следва здравата логика. Човека не се занимава с никаква организация,изпълнение или контрол на епидимиологични мерки. Като тесен специалист по това журналисти го канят да даде компетентна оценка и той я дава. Ако има няколко хора в държавата и още 100 човека в света да кажат, че царят е гол ,то нека те да са смелите и прехвърлят отговорността на тях, а управляващите , които никой не ги е карал на сила нито да са там където са нито са там безплатно. Трябва да питате какво направиха за това болниците да са обезпечни с материали, консумативи, лекари през тези отминали 4 месеца и да не се всява паника и напрежение в обществото. Какво направиха за да няма липса линейки. Боже господи та това са само коли. Скъпо струващи ,но коли. Купуват се лесно и за ресурса на една държава това е нищо. Истината е че хората ги няма,но когато една политическа прослойка я е страх да направи една свястна реформа за мандати от време на повече от десетилетие заради страх от политическото си оцеляване,защото въвеждането на каквито и да са реформи ,то резултатите са такива в моменти на определена криза.
Едно време когато се занимавах със спорт и бях даже юноша ,когато губехме мача,след обилно закопаване с помощта на съдиите ,в полувремето треньора ни насоляваше и ни казваше"Никой съдия не може да ви бие ако вие си изиграете вашата игра както умеете, изиграйте я и ще направите и съдиите смешни" и беше вярно обръщали сме мачове и съдиите колко и да подкрепяха домакините , след тяхната загуба изглеждаха смешни.
Та мисълта ми в това лирическо отклонение е ,че ако управляващите си бяха написали домашното, то който и каквото да говори или спори нямаше да повлияе негативно на това и да има такива брутални "случки" у нас.
Бай Иван написа:Не е верно, ние си избрахме демократично доц. Мангъров да ни управлява.
Спокойно, Бойчето ще ги повози с джипа и ще ревизират списъка.
Кои екскурзии са забранени? КПП-та ли смятат да въвеждат или ще затворят туроператорите?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”