Акумулатор и гаранция
-
- Автомобил: VAG 5+
- Двигател: engine19
Re: Акумулатор и гаранция
Нали е в гаранция, защо ще купуваш нов
Ами да видим какво ще стане с тази гаранция.
Колеги да попитам предвид това, че с тази ковид криза работя от вкъщи и колата не я карам, ако реша да сменям акумулатора дали не е по добре да взема силен акумулатор на нереномирана марка.
Между MOLL и UNIMAX има 100 лв. разлика в цената. Аз сега съм с MOLL и той не може да добута до гаранция като не карам много колата, по-добре е да взема нещо по евтино предвид, че може би още много дълго ще мога да карам само уикенда.
Възможно ли е този UNIMAX да се скапе за няколко месеца ако не се кара колата.
Колеги да попитам предвид това, че с тази ковид криза работя от вкъщи и колата не я карам, ако реша да сменям акумулатора дали не е по добре да взема силен акумулатор на нереномирана марка.
Между MOLL и UNIMAX има 100 лв. разлика в цената. Аз сега съм с MOLL и той не може да добута до гаранция като не карам много колата, по-добре е да взема нещо по евтино предвид, че може би още много дълго ще мога да карам само уикенда.
Възможно ли е този UNIMAX да се скапе за няколко месеца ако не се кара колата.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Какъвто и да вземеш, ако колата не се кара редовно и седи пред блока по 2-3 седмици без да се пипа - винаги има вероятност да не запали и д останеш без ток.
Моят съвет е да пробваш да го сменят гаранционно. Ако се окаже жив просто го зареди и го свали от колата. Слагай го само когато ползваш колата щом я ползваш рядко.
Моят съвет е да пробваш да го сменят гаранционно. Ако се окаже жив просто го зареди и го свали от колата. Слагай го само когато ползваш колата щом я ползваш рядко.
-
- Автомобил: Рено Меган
- Двигател: K4M760 2004
Втори месец я гледате тази гаранция 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Приятел, пиши и марката на продукта, да го вкараме в статистиката.
П.П. Прочетох отново темата и видях, че иде реч за MOLL.
Остава да пишеш и откъде си го купил, те уж са маркови(и скъпи).
П.П. Прочетох отново темата и видях, че иде реч за MOLL.
Остава да пишеш и откъде си го купил, те уж са маркови(и скъпи).
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
И евтин, и скъп - ако го разреждаш и седи разреден ще замине бързо. Ако седи зареден над 95% - ще живее дълго. В този смисъл статистиката ти по марки е грешна, защото проблема не е в акумулаторите и марките. Тия дето карат със скъпи акумулатори и не осъзнават проблема минават на евтини в един момент и после е нормално статистиката ти да покаже, че евтините карат по-малко (щото се карат в кофти режим).
Освен ако не си вземеш тягов акумулатор който е годен и за стартерен. Тогава поне по спецификации ще кара по-дълго. Стартерният е годен на няколко цикъла дълбок разряд като дори след първият почва да деградира. При тяговият циклите са стотици без да деградира съществено.
Освен ако не си вземеш тягов акумулатор който е годен и за стартерен. Тогава поне по спецификации ще кара по-дълго. Стартерният е годен на няколко цикъла дълбок разряд като дори след първият почва да деградира. При тяговият циклите са стотици без да деградира съществено.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
brum написа:И евтин, и скъп - ако го разреждаш и седи разреден ще замине бързо. Ако седи зареден над 95% - ще живее дълго. В този смисъл статистиката ти по марки е грешна, защото проблема не е в акумулаторите и марките.
Много си ми е добре статистиката, особено ако карането е едно и също.
Когато при едни и същи условия(ползване) един акумулатор живее 7-10-12г, а друг 2-3г се усеща.
Особено когато колата не запали сутрин.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Добре, на ден по колко процента си губи от заряда, като не се пали колата в зимни условия?
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Според google 4% на седмица. Но освен това има още 2 фактора довеждащи до драмите зимно време - по-ниският стартерен ток при студен акумулатор и по-трудно палещите студени двигатели.
Колеги какво ви е мнението за аумулаторите на Монбат. В момента има промоция за 159лв. (с върнат акумулатор) - 12V 800A 100Ah. Мисля че ако имам проблеми с гаранцията това е една добра оферта. Предвид тая криза и това че не мога да карам през седмицата, май е по добре по-евтин акумулатор и другите пари да ги набия в Jump Start.
-
- Автомобил: VAG 5+
- Двигател: engine19
Сигурен ли си че ти е необходим 100Ah акумулатор и какво се случи с гаранцията
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
100 Ah / 12V е с по-голяма кутия и не навсякъде се побира! Явно не му си занимава с гаранция на потърпевшия или пък не са му я признали по някаква причина. Дано инсталацията е изправна. Какъвто и да вземе, ако не се кара ежедневно, ще се наложи дозареждане. Няма пълно щастие 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Всеки, който взема по-голям от предписания се надява така да си реши проблема и наистина особено в началото може да пали колата повече седмици без да се налага дозареждане, но доста скоро, максимум година се налага дозареждане и ако няма гараж, вместо да мъкне 70 Аh (Около 16 кг.) ще трябва да мъкне 26 кг., 10 килограма в повече ще вози постоянно. При изправен автомобил се е доказало, че посоката трябва да е надолу при каране на къси разстояния за да не се смъква често за дозареждане - 65 Аh. Както каза колегата в предния пост, няма пълно щастие, защото при екстремен студ минус 15, минус 20 с по-големия акумулатор ще е по-добре, но само при условие, че е добре зареден, което при каране само на къси разстояния няма как да е така.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
не знам ама на повечето търговци вадят едни дебели каталози и те убеждават,че ти трябва най големия акумулатор който може да влезе,ако решиш нещо по-малко нямало да дават гаранция ,то пък една гаранция
п.п има пасати мисля с 100ah акумулатори ако са оборудвани с печка webasto
п.п има пасати мисля с 100ah акумулатори ако са оборудвани с печка webasto
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Zinoto написа:Всеки, който взема по-голям от предписания се надява така да си реши проблема и наистина особено в началото може да пали колата повече седмици без да се налага дозареждане, но доста скоро, максимум година се налага дозареждане и ако няма гараж, вместо да мъкне 70 Аh (Около 16 кг.) ще трябва да мъкне 26 кг., 10 килограма в повече ще вози постоянно. При изправен автомобил се е доказало, че посоката трябва да е надолу при каране на къси разстояния за да не се смъква често за дозареждане - 65 Аh. Както каза колегата в предния пост, няма пълно щастие, защото при екстремен студ минус 15, минус 20 с по-големия акумулатор ще е по-добре, но само при условие, че е добре зареден, което при каране само на къси разстояния няма как да е така.
Много правилно. Казвал съм го многократно точно това. Няма как на къси разстояния кола с генератор 90А да се кара с акумулатор 100Аh и да успява да го зарежда.
Така че вземайте акумулатор предписан за автомобила.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”