Здравейте!
Надявам се, че не нарушавам много реда и правилата във форума. Също така, да не издразня аудиторията, че ще питам за Ауди в този форум, но от лични наблюдения съм останал с впечатлението, че тук има доста по-голям шанс да получа отговор и то не от случайни хора!
Та какъв ми е въпросът! От доста време си търся кола, нагледал съм се на Ауди, тук може доста хора да ме упрекнат, но това ми харесва! В момента съм се нагледал на една кола, която ми е малко далеч, ако трябва да съм честен, особено при факта, че съм без кола и силно се надявам, дали случайно някой не би споделил мнение, ако я е виждал на живо и дали има някакви конкретни наблюдения и дали забелязва нещо нередно по снимките и обявата! Това което ми спомена човекът е, че може да се направи тест драйв, да се закара на сервиз... Колата се намира в Плевен, ако се наложи да я откарам да я видят някъде, бихте ли ми помогнали с препоръка за сервиз? Човекът дори каза, че няма проблем да се закачи на диагностика, ако си нося такава. Другото което искам да попитам е, ако трябва да гледам за някакви проблеми, дали бихте могли да споделите как трябва да се тестват?
Проблемът за който спомена човекът, че има колата е, че не работи парктроника и че на диагностика показва един от задните датчици.
Колата е Ауди А6 C6/4F facelift, 3.0 TDI, Tiptronic, Avant.
Ще се радвам, ако споделите някакво мнение и съвети!
Благодаря предварително!
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... d8yAwaXfZk
Мнение за обява на автомобил- Ауди А6 C6/4F
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнение за обява на автомобил- Ауди А6 C6/4F
Какво очакваш да получиш когато гледаш една от най-евтините обяви за конкретен модел....освен торба с проблеми ??
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Да те светна,че вече се намират и по 8000.
Но поддръжка е като за 120000, колкото е струвала.
Привет колега. За жалост нещата, които могат да се объркат са прекалено много. Ако примерно нямаш освен тези 11к за сделката още поне 5 заделени, не е момента за такава кола. Иначе отидете с някой, който има VAGCOM, защото тия бейсик диагностиките от телефон, нищо няма да покаже. По мотора проблем са дюзи, турбо. Предполага се, че веригата никога не е сменяна и трябва да се направи тази операция. Кутията се чупи също. Напълно възможно е да има проблеми по електрониката. Трябва на място да се гледа всяко копче дали бачка. Проблем имат с фаровете. Вижте всичката документация от "предния" собственик. Колата задължително да се качи на подемник и да се гледа отдолу. Трябва да се обслужи диф-а. Ако не разбираш и бюджета ти е на косъм - откажи се. Ако не разбираш и имаш пари за пръскане - давай !!! Кеф цена няма. Поздрави и късмет.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Дюзи и турбо....
Големият харч е за веригата.
Едва ли някога е сменяна.
Големият харч е за веригата.
Едва ли някога е сменяна.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Zdravko Zankov написа:Да те светна,че вече се намират и по 8000.
Може,но в мобилето от 24 обяви за подобен автомобил има само 3 под 11 000лв и 16 обяви с цена над 15 000лв

- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Според мен, ако си фен на Ауди си купи един пълен с екстри б8 2.0TDI 143 коня, ръчка. А6 3TDI ще те разори. С всяка премиум Ваг кола може да влезнеш във филма, ако дръпнеш късата клечка. Този кораб гори 15+ на късо градско. Да не останеш изненадан. Дюзи, егер, вихровитее клапи,dpf и ел.проблем в мехатроника на скоростите могат да те фалират без време.
jordan17772 написа:Според мен, ако си фен на Ауди си купи един пълен с екстри б8 2.0TDI 143 коня, ръчка. А6 3TDI ще те разори. С всяка премиум Ваг кола може да влезнеш във филма, ако дръпнеш късата клечка. Този кораб гори 15+ на късо градско. Да не останеш изненадан. Дюзи, егер, вихровитее клапи,dpf и ел.проблем в мехатроника на скоростите могат да те фалират без време.
Първоначално идеята беше, да се гледа точно Б8, но за капак на всичко, стана този проблем с COVID и вноса е.... Казвам го, защото започнах да следя колите няколко месеца, преди да започна да ходя да гледам, за да имам представа коя е качена нова и коя е прикачвана 100 пъти, в момента главно се въртят такива коли. Гледах Б8-ците, ходих да гледам няколко, но и там положението е... Гледаш на снимка колата грее, а като я видиш на живо, не можеш да се хванеш за нещо здраво по нея, от 10 метра личи, че всичко е пребоядисано, няма една с една равна фуга, някакви кърпени работи със свински опашки, изпочупени кори, а едната която гледах, дори бих казал, че съм на 99,9% сигурен, че е била под вода... Цената и беше около 12 900лв, не съм на 100% сигурен, а по-странното е, че я купиха за 2 дни. А това ме кара да се замисля, щом тази кола я купиха толкова бързо, беше кърпено всичко по нея, дори бяха слагани винтове по бронята, почти скрити, но се виждаха, вътре беше изпотрошена и половината неща не бяха здрави, ме кара да се замисля, че може би не е много вярно това, което си мисля, че хубавите коли се купуват много бързо... След няколко подобни срещи с такива коли, реших да погледна и А6-ците, за разхода на гориво съм запознат, мой много близък роднина има същата, но седан. За обслужването също и това, че трябват около 2-3к лв, ако искаш да я направиш горе долу добре, ако няма някакви проблеми, говорим за смяна на всички маска: скорости, двигател, разда и диференциал, ремъци, филтри, чистене на ДПФ... Та знам, че тази кола си иска повече внимание.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Да направим една проста сметка за тази кола. За да се продава тук за 10900, то вероятно тия 900 лв са надценката на автокъщата. Вероятно е имало някой детяйл за боя, цялостно почистване и излъскване - 350 лв. Докарване от Германия - 400 евро. И за колата останаха за покупна цена максимум 4500 евро.
А сега отвори мобиле.де и намери коли до 5000 евро от тази година и с 3.0 TDI мотор и автомат. Намираме 1 брой обява и колата е на 399 000 км.
Аз лично никога не бих си купил такава кола. Ако искам да карам A6 3.0 TDI от 2009 г. бих си отделил едни 18-20 бона за покупката и още 3-4 за обслужване, да си намеря кола като тази, задължително със сервизна история и ще си карам спокойно, че няма да ме остави на пътя и няма да намразя марката завинаги. За да струва тази кола на половина на истинските такива, то значи някой вече доста сериозно я е намразил и гледа да се отърве от нея на всяка цена.
А сега отвори мобиле.де и намери коли до 5000 евро от тази година и с 3.0 TDI мотор и автомат. Намираме 1 брой обява и колата е на 399 000 км.
Аз лично никога не бих си купил такава кола. Ако искам да карам A6 3.0 TDI от 2009 г. бих си отделил едни 18-20 бона за покупката и още 3-4 за обслужване, да си намеря кола като тази, задължително със сервизна история и ще си карам спокойно, че няма да ме остави на пътя и няма да намразя марката завинаги. За да струва тази кола на половина на истинските такива, то значи някой вече доста сериозно я е намразил и гледа да се отърве от нея на всяка цена.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Vlad777 написа:Да направим една проста сметка за тази кола.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”