Пассат б6 бмп смяна на двигател с арл/асз?

Техническа и сервизна информация за Passat
highline_4motion
Автомобил: Passat Variant B5-Passat Sedan B6
Двигател: AFN-BMP

Пассат б6 бмп смяна на двигател с арл/асз?

Мнениеот highline_4motion » Пет 18 дек 2020 22:45

Здравейте колеги ,тази тема отворих защото голяма дилема е , пасата гори масло , смемихме бая неща освен сегменти на буталата, почна да ми писва ,днес питах майстора каза най- добре да се смени и сегментите и бутала нови по-добре , обаче частите ще са от мен и като сметнах цените - гарнитури сегменти лагери бутала и тем подобни , сумата скача над 1.5к лв без труд , и аз мисля по-добре да сложа друг двигател 1.9 арл , което видях на същия модел има правено , може да купя двигателя без главата защото мойта е ревизирана има няма 5к км , което мога да намеря за 300-500лв ,
Като сметна така излиза по-евтино мисля аз?Какво ще кажете колегите с опит , какво ме очаква ?
Знам че първо турбото няма да пасне , защото моя е В банд ...но това е лесно може да се реже и да се завари ..

Потребителски аватар
Ник никишето
Автомобил: Golf G60
Двигател: Pg 1990

Re: Пассат б6 бмп смяна на двигател с арл/асз?

Мнениеот Ник никишето » Пет 18 дек 2020 23:44

Ти вземеш ли мотор без глава пак ще стигнеш подобни суми . Интересното е че отворен за глава мотор горящ масло не са мерили цилиндър с вътромер или да извадят бутало да видят сигментите дали са запекли . Според мен трябва да смениш сервиза колега . Блока трябва да се мери след това се чуди ремонтен комплект бутала или д-р блок комплект с бутала с много неизвестни . Най добре цял мотор гледан работещ ,свален и документи за него че трябва и в кат да минеш

highline_4motion

Мнениеот highline_4motion » Съб 19 дек 2020 0:01

За ремонтите преди не беше направил същия майстор , на предишните майстори вече не ходя щото са ...........гледат само да вземат парите и да кажа че преди главата не сме свалили заради маслото а губеше антифриз ,цял работещ ако взема арл по-добре ли ще е или батак работа ?

Потребителски аватар
S.Stefanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Stefanov » Съб 19 дек 2020 3:26

Става, но според мен по-добре намери един блок от 2.0тди на малко километри, бол са по моргите такива коли. Ако смяташ после да въртиш километри на тая кола, задължително нова маслена помпа.

highline_4motion

Мнениеот highline_4motion » Съб 19 дек 2020 17:29

Мислех да намеря 2.0 обаче намразих, ще търся 1.9

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Съб 19 дек 2020 17:47

Помня някъде някой беше сложил на Туран BMP, на местото на BMM. Разликата са само балансиращите валове с проблемния шестограм.

highline_4motion

Мнениеот highline_4motion » Съб 19 дек 2020 19:00

Те и двете са 2.0 и са двигатели монтирани на мк5 платформа там е по-лесно , арл си е от мк4

Върни се в “Passat”