Колко време подгрява вашия дизел?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Re: Колко време подгрява вашия дизел?

Мнениеот cecoa1 » Съб 19 дек 2020 13:04

Ако е само за отопление на салона, суха печка е най-добре. А и май е по-евтина от водната.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 19 дек 2020 13:22

Кой знае, може и да е имало във фургона му, но вече няма нищо.
Вероятно и голям втори акумулатор е имало, инвертор от 12 на 220, има само останало ел.табло и 2 контакта на 220 . Иначе нямам обяснение защо ще е с два алтернатора. Имало е нещо вътре, но и той не може да каже какво е било.
Алтернаторите са там, под предния капак :mhihi
stefan4o написа:Да не бъркам, но има и по-яки от 140А алтернатори.

Има да. Но често не става лесно преминаването от един на друг модел. Поне не всеки път.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Съб 19 дек 2020 19:01

Скоро купувах за колега сух нагревател на дизел. Монтира го в рено баничарка. Споделя че е доволен от работата и.
Печка от алито.
Прикачени файлове
Screenshot_2020-12-19 US $110 04 19% OFF 12V 2KW Car Diesels Air Parking Heater Car Heater LCD Remote Control Monitor Switc[...].png
Screenshot_2020-12-19 US $110 04 19% OFF 12V 2KW Car Diesels Air Parking Heater Car Heater LCD Remote Control Monitor Switc[...].png (398.48 KиБ) Видяна 1618 пъти

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Нед 20 дек 2020 0:51

И колко е това удоволствие и има ли го тука в България, че съм скаран с онлайн пазаруване то?
Горе някой спомена, че на ТДИ му трябвали 7-8км да загрее. Преди малко направих тест на +3 градуса на втория километър и 9-тата минута бях на 70 градуса на трета предавка с 1600 оборота. Качих се на околовръстното и на 80 на пета включих темпомата и на 4-тия километър вече стигна 90 и пуснах парното. Сменете си термостатите

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 20 дек 2020 11:44

valiosport написа:+3 градуса на втория километър и 9-тата минута бях на 70 градуса

За 9 минути си минал 2 километра,аз за толкова ще съм минал 9км при моето засичане ...така че сравнението не е меродавно. 90 градуса няма как да стигна понеже работната температура на 1,5 dCi е 80 градуса,а термостата едва ли е за смяна щом като стигне 80 и не мърда повече /гледам го с програма през OBD/ ,понеже знаем че на тези VW със стрелки от 80 до 100 все си показва 90 !

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Нед 20 дек 2020 12:05

Ако караш със 100 в града може и да стане, аз карам леко.
Паля и изчакам 1 минута, докато се измъкна от паркинга и от улицата пред нас минават 3 минути, може да рискуваш да минеш бързо и да падне някое колело в дупка(аз не смея). След това излизам на булеварда и минавам на трета, светофара ме засича и там минава време, после пътя докато се измъкна до околовръстното има трапове по над 20см, там трафика върви на втора максимум, ако не те е страх да разглобиш колата може и да изпляскаш с 60 по дупките. Мен не ме кефи да си удрям главата в тавана. На малките предавки загрява бавно, ако има как моментално да излеза на главния път и да мина на пета загрява бързо като натовариш замръзналия двигател(колко му е добре така е друг въпрос). А това че показвало от 80 до 100 си прочел някъде нещо ама дали е така реално и ти не знаеш и аз така бях чувал, но пък съм включвал лаптоп и разликата е 1-2 градуса. Няма такъв двигател който за 1км ще е загрял оптимално, на бмв двигателите с два Термостата загряват за нула време

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 20 дек 2020 12:19

Охоо, ти само докато тръгнеш имаш 5 мин на място :) Пък после на 2рия километър ти загрявала колата :mhihi

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Нед 20 дек 2020 12:51

Ми той на стиви му дреме на... Нали е служебна дачията и скача през траповете, утре няма да се гъзи под нея да сменя тампони, шарнири и амортисьори. Ако е неговата няма да я кара така, по пътя редовно ме задминават такива служебни коли. Ама ако дойде един път да гледа как се сменят тампони на заден мост на голф 4 и ще видиш как ще я пази

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 20 дек 2020 12:54

Аз мисля, че е лично негова - пък дали я кара като служебна и я ползва да си върши негови неща - си е негова работа.
Ти да няма да илЯдиш с тая четворка. Те станаха по 2 бона ти я вардиш, все едно караш Мерцедес W115.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 20 дек 2020 14:30

valiosport написа:Ми той на стиви му дреме на... Нали е служебна дачията и скача през траповете, утре няма да се гъзи под нея да сменя тампони, шарнири и амортисьори. Ако е неговата няма да я кара така

Разговора тръгна в посока нямаща нищо общо с темата ! При мен няма дупки по улицата,не загрявам колата и след 500м. по вътрешните улички съм на главния пък където с 50-60 за 2,5 км. излизам от града,след още 4 км с 90 по междуградския температурата е 70 градуса...това е. Колата не е служебна /въпреки че я ползвам 3-4 месеца в годината за "бизнес" ,гледа се много добре и я пазя от дупките,но си я настъпвам здраво /когато има как/ щото дизел с турбо и DPF така трябва да се кара :wink За 115 000 км са само масла,филтри,ремък и....две подгревни свещи на шестата година,окачването не е много комфортно,но пък засега е бетон. Когато карах колата от подписа,при температури под нулата и скорости до 80км/ч почваше да духа истински топло след около 15км ....ама там не знам как е бил термостата въпреки че стрелката не мърдаше от 90 /когато ги стигне/ !

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Нед 20 дек 2020 16:05

Когато работех в градския транспорт на столицата, ми се е случвало понякога много рано сутрин да се успя за работа... Налагало ми се е да подкарвам студени TDI-та с много настъпване още от студен мотор, дори при минус 20 градуса. Тогава се поставят рекорди по бързо загряване, както като време, така и като изминато разстояние. Е, едва ли им е било много полезно...

В Германия също ми се случва понякога да бързам за работа, имам около 3,5км леко изкачване до там... Вдигам 90 градуса по табло, ако се постарая, дори и при температури около нулата и включено парно... Но гледам да не ми се налага да карам чак така...

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Нед 20 дек 2020 17:08

Абе понякога да се случи да, но трябва така да се планира пътуването че да не всяка кола по пътя да ти "пречи" дет се вика. Особенно сега зимата няма как да станеш да се метнеш в колата и да по теглиш, най-малкото трябва скреж от стъклото да чистиш, акумулатор може да клекне. На - 20 съм виждал кола да изхвърли маслото от такъв бързак дето се качи и потегли веднага, замръзнал отдушник и фала стана. И постоянно ги виждам такива бързащи особенно когато валне снежеца, ту отляво на пътя паднал, ту отдясно паднал, последно видях един "бързащ" мерцедес "луксозен" в снега когато наваля, а аз който НЕбързах стигнах, той още не може да стигне. Извода е един, оставам го на вас

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 20 дек 2020 17:23

Ако ти е замръзнал отдушникът - въпрос на време е да го хвърли, трябва да се почисти, а не да пъркаш на място, докато се размекне леда по него.

Върни се в “Дизелови агрегати”