Здравейте искам да ви попитам няколко въпроса относно моя голф 5 1.9 тди бкц 1. Нормален ли е разход около 9.5 градско с чип и 17ки джанти? 2. Резервоара не ми показва точно колко гориво има в него, от какво може да е ? Мерси предварително
Градско е относително понятие, режим на шофиране също, иначе може да е от много неща като почнеш от дебитомер и спреш на кофти гориво. Не е нормален този разход за Варна да речем в София ще го докараш.
Разхода зависи от много неща и е съвсем нормално да е посочения при зимни условия и къси разстояния. Джантите 17 цола също допринасят за по-високия разход. Чип тунинга, зависи как е направен, може да завиши разхода, а може и да го понижи. Разходомера се диагностицира само с апаратура и живи данни в движение, защото повредите му може да са различни, като например, отклонения в тихите обороти или отклонения във високите обороти, да не работи изобщо и т.н.
Според мен имаш проблеми с разхода защото Добрич е относително подреден град с относително широки булеварди позволявайки пресичането на града за 5-6 минути,като изключим централната част която е по сбита и трудна за движение,ако този разход беше в Плевен или Търново с тесните ни улици съм съгласен но за Добрич е доста.