Колега, този Голф е сглобяван в час по-трудово, като се загледаш в снимките няма един с един детайл да води. Това е тотал щета от всякъде! Тази кошница 300лв. не струва, не 3000 Километрите ги умножи най малко х 2,5
Колега и бебевоза от Италия на младежа ще му стъпи не по-малко от 3500 .Като гледам той иска за 3000 лева да кара перфектна кола ,единствения вариант е да търси читава 3-ка с всички възможни екстри в рамките на тези пари .
Аз си поддържам сам колите и не бих си позволил да взема 18-20 годишен дизел нов внос, пък ако ще да е по-лъскав от нов. Добре беше започнал с бензинките, ала виж какво съм ти написал в предишния ми пост. Е, ако работата е да се кефиш с другите голфаджии около теб...
Ами добре препоръчайте ми кола до 3500лв., да е след 2000г. и да има излъчването на младежка кола.Преди да стана шофьор летях в облаците и се навивах на BMW и Mercedes, но след това бързо се приземих.Вече няколко месеца разговарям с познати по темата и чета всякакви мнения в интернет и вече горе-долу съм се ориентирал по марките и задължително искам японска или немска кола.От немските не мога да си позволя 3те големи и за това остават 2те малки (VW и Opel), като съм си харесал Golf и Astra.Астрите не ми харесват полицейските и съм чувал лоши мнения за тях като цяло а следващия модел Astra H, не ми е по джоба и накратко от немските ми остава Golf 4. За японските съм чувал почти само хубави неща но отново в моя бюджет мога да си позволя стари модели и такива които са подходящи за лелки.Малко е глупаво да си избирам кола на външен вид, но няма вечно да съм на 22.Очаквах намирането на кола да е трудно, но излезе много по-трудно.Моите набори за тези пари си вземат e46 и не го мислят толкова, но аз не искам да си блъскам главата след няколко месеца.
Потърси 1.8 / 1.8Т с регистрация, да е гледан и да няма тунинг по него. Намират се трудно, но ги има. И по възможност да не е с газова, за да не е скъсан от каране. Газовата ще я сложиш в един момент и ще си избие парите за 1-2 години.
За дизеловите забрави. По-скъпа и по-пипкава поддръжка. Особено на тази възраст. Факт, че моторите с роторна помпа са железни, ама вече са сериозно стари. А и точно тези много ги познавам и обичам (3 VAG-а с 1.9 TDI съм имал), но си взех преди година и малко 1.8Т в Golf MK4.
Колега писал съм ти по-горе ,че за тези 3500 лева имаш прекалено завишени изисквания .Няма как да намериш автомобил след 2000 г. в добро състояние за тези пари ,дори и бензинов Фокус в този бюджет няма да намериш. Пробвай с бензинова Астра и по-възможност да е от Италия.
Мазда 3 за тия пари. Мотор 1.6 бензин 105 коня. Колега има такава от 2 години и е доволен, не му прави дертища. Не е гнилоч неговата, засега. Ако ще е мазда- търси от Италия, че немските вече ги събират с лопатки. За този бюджет ще вземеш 2004-5 година такава кола, само дето за 4 коня ще плащаш голям данък.
Със Мазда трябва много да се внимава за състоянието на купето! Форд Фиеста 1.4 е добра алтернатива, Пежо, Рено Клио има и още алтернативи, стига колегата да може да излезе от матрицата VW особенно с бюджет от 3000лв.