Избор на бензинов SUV 4х4
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Избор на бензинов SUV 4х4
Няколко ЦРВ имах, страхотна кола. Гледай първо или второ поколение. На виско муфа са.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Гледах ги и тях, но са масово без рейлинг, а на мен ми е нужен. Тегличът и сам ще си го монтирам, но рейлингът е задължителен.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
След като огледах няколко автомобила, май ще променя малко критериите. Това, което видях за няколко дена, май ме отказа от този тип коли и включих в търсенето Шкода Октавия Скаут 2.0 ТДИ 140 коня. Повдигнато окачване, рейлинг и повечето са с теглич. Остава да има и добър екземпляр, по възможност без ДПФ.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ей, дойде ти на акъла най-накрая. Октавия 2 Скаут 2.0 не зная дали има без ДПФ...
Защо не видиш фейслифтовата Октавия Мк1? Имат дори старите ТДИ-та, и са докъм 2004г. комбитата. 1.9ТДИ 4х4 и ще си свиркаш.
Защо не видиш фейслифтовата Октавия Мк1? Имат дори старите ТДИ-та, и са докъм 2004г. комбитата. 1.9ТДИ 4х4 и ще си свиркаш.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Скаут е малко по-висока и с по-добър преден и заден свес.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
group® написа:
офф: винаги имаш и опцията за такъв бюджет да наджипиш някоя бора или голф 4ка 4х4

Скаута е труден за намиране (читав). А и държи сравнително висока цена.
Просвета много лесно го докарваш на всяка кола, която си решиш. Другото е кора под двигатрля и като изключим визията, всяка кола става скаут, олтрак, олроуд.
Ъгъл на атака при такива коли също е част от визията и нищо повече. Ако все пак те притеснява нещо, вдигаш още малко и готово.
Последна промяна от group® на Вто 29 дек 2020 22:20, променено общо 1 път.
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Октавия Скаут е винаги с DPF, защото и винаги е с осемклапановия 2,0PD( BMM). Което всъщност е хубаво.
А за Октавия 1, при дизелите 4х4 го има само с 90 коня с роторна помпа(AGR) и 100 коня PD(ATD). Обаче...има и 1,8T 20V -150 коня бензин(стария мотор, ставащ на газ) с 4х4. Като повечето 4х4 въобще, са горе-долу еднакво високи със Скаут(а и това се доработва). Предполагам както на други модели има пакет за лоши пътища, те са и по-високи. Но и обикновенните се вдигат.
Октавийка с 4х4 и 1,8T харчи малко, понавървява добре, носи на газ, носи на чип(при мерак), и на теория се прави до към 2010 година успоредно с по-новите.
А за Октавия 1, при дизелите 4х4 го има само с 90 коня с роторна помпа(AGR) и 100 коня PD(ATD). Обаче...има и 1,8T 20V -150 коня бензин(стария мотор, ставащ на газ) с 4х4. Като повечето 4х4 въобще, са горе-долу еднакво високи със Скаут(а и това се доработва). Предполагам както на други модели има пакет за лоши пътища, те са и по-високи. Но и обикновенните се вдигат.
Октавийка с 4х4 и 1,8T харчи малко, понавървява добре, носи на газ, носи на чип(при мерак), и на теория се прави до към 2010 година успоредно с по-новите.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
1.8 Т в това купе е труден за намиране. Аз търся колкото може по-нова кола, 2008-2010 г.
Колкото до повдигане на окачване и прочие - не ми се занимава вече. Правил съм всякакви изпълнения, ала вече поостарях и станах мързелив
. Затова искам готово и да не се занимавам повече.
И все пак това не е окончателен избор, ако попадна на нещо, което да ме грабне - това ще е. Газта не съм я изключил, ала става все по-малко паркът, който може да се газифицира.
Сегашната ми кола е повдигната и въпреки това броните ми опират тук-там в препятствия.
Колкото до повдигане на окачване и прочие - не ми се занимава вече. Правил съм всякакви изпълнения, ала вече поостарях и станах мързелив

И все пак това не е окончателен избор, ако попадна на нещо, което да ме грабне - това ще е. Газта не съм я изключил, ала става все по-малко паркът, който може да се газифицира.
group® написа:group® написа:Ъгъл на атака при такива коли също е част от визията и нищо повече. Ако все пак те притеснява нещо, вдигаш още малко и готово.
Сегашната ми кола е повдигната и въпреки това броните ми опират тук-там в препятствия.
-
- VW експерт
Е, има един много читав Скаут в българското мобиле, но цената му е почти като в немско... Няма да давам линк, над бюджета ти е, а и ако се позадържи още известно време, може и лично да ходя да го пазаря.
- stefan4o
- Контакти:
Цецо, за какво ти е? 

-
- VW експерт
Така де, още не съм го измислил за какво ще ми е, но в България си е добре кола за лош път.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не е лъжа.
Скаут са доста скъпи . Принципно шкода с постни екстри и с по-ниска цена като нова спрямо ФВ конкурент, на старо ценово се изравнява без проблем с другите ФВ алтернативи . Пазар, търсене/предлагане.
Скаут са доста скъпи . Принципно шкода с постни екстри и с по-ниска цена като нова спрямо ФВ конкурент, на старо ценово се изравнява без проблем с другите ФВ алтернативи . Пазар, търсене/предлагане.
- stefan4o
- Контакти:
Да, и на мен ми е странно и недоумявам, но - търсенето определя цената. А явно Шкодите си ги търсят хората.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Повече купени от Бг, ясна история и пробег, първия собственик си търси нормалната цена според години и пробег.
При VW/Audi много внос на катастрофирали и с неясна история/пробег (върнати километражи), което подбива цените.
Като цяло ми се струва, че на Шкода няма голям внос.
При VW/Audi много внос на катастрофирали и с неясна история/пробег (върнати километражи), което подбива цените.
Като цяло ми се струва, че на Шкода няма голям внос.
- stefan4o
- Контакти:
Защо си мислиш така, Галине?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”