До работа всичко беше наред,а на връщане ,не можах да го запаля.
Няма изгорели предпазители,няма индикация за подгряване.Клапана на помпата си чатка.Подгрявам принудително и пак не пали..К-во ще да е това чудо?
VW Polo 6n1 Diesel 1.9 SDI 2000г.-не пали
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Polo 6n1 Diesel 1.9 SDI 2000г.-не пали
tdi fen написа:реле №109
Вече е в сервиза.Казват,че някакъв датчик на к.вал правел проблем...
Релетата ги прегледах всичките в един пек преди сервиза,че ми изгоря плешивото теме чак

-
- Автомобил: Opel Astra G
- Двигател: DTI
- Контакти:
Колега,аз имах такъв проблем!Пробвай при завъртане на ключа да го размърдаш!При мен се оказа клеморед!Пробвай така!Това е често срещан проблем!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвах сякак и контакт.ключ завъртах,ама неще мъртвеца да се обади.Последно,майсторите казаха че компютъра е проблемен и ся се почва едно търсене...
Последна промяна от IvanMan на Чет 07 май 2015 16:37, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Да пак се почва -проба-грешка,докато се намери къде е кучето...Приготви си едни парички.Никак не ги обичам тея майстори-дай това,а,не е ,дай онова докато уцелят.В едно съм се обедил -нямаме добри диагностици( с изключение на трима-четирима клубни майстори,ама аиде да не им правя реклама).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да ако не е релето може да е е влязъл въздух, но чак пък проблем с компютъра не вярвам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ето скапания компютър,ама къде ми отиде предния пост 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Polo 6n1 Diesel 1.7 SDI 1999г.-не пали
Здравейте.
Въпросът ми е следният колеги моля помогнете !!!
двигателя не работеше добре или и много пушеше след проверка на нещата 3 от 4 повдигача не работеха на изпускателните клапани след като ги свалих забелязах че същите са блокирали на полуотворено състояние следва сваляне на глава чистене на всичко що е възможно. Следователно клапани до блясък и препасване, пождигачи чистене и поставяне нова гарнитура стягане по таблицата зацепване на белези заводски и е време да пробваме но уви не се получава
ГНП центровка е 6 дйузите си работят нормално но въртя и не пали като че ли няма компресия има но е много слаба
моля помогнете колеги!!!
Въпросът ми е следният колеги моля помогнете !!!
двигателя не работеше добре или и много пушеше след проверка на нещата 3 от 4 повдигача не работеха на изпускателните клапани след като ги свалих забелязах че същите са блокирали на полуотворено състояние следва сваляне на глава чистене на всичко що е възможно. Следователно клапани до блясък и препасване, пождигачи чистене и поставяне нова гарнитура стягане по таблицата зацепване на белези заводски и е време да пробваме но уви не се получава
ГНП центровка е 6 дйузите си работят нормално но въртя и не пали като че ли няма компресия има но е много слаба
моля помогнете колеги!!!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не замерихте ли колко е компресията? Да не са вкопани леглата на клапаните и да не могат за се затворят напълно. ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам потходящ урет но ще видя един приятел ако може дами обслужи
Но преди това колата си беше пушка и изведнъж стана каквото стана
А за клапаните съм ги исчистил и припаснал идеално не бяха вкопани но имаха малки язви на испускателниети клапани но малко шлайфане и се оправиха
макар и всичко да изглежда добре при опита да го запаля симптомите си остават същите наливах им нафта за да ги видя дали истърват и нямаше проблеми и незнам ко става
Но преди това колата си беше пушка и изведнъж стана каквото стана
А за клапаните съм ги исчистил и припаснал идеално не бяха вкопани но имаха малки язви на испускателниети клапани но малко шлайфане и се оправиха
макар и всичко да изглежда добре при опита да го запаля симптомите си остават същите наливах им нафта за да ги видя дали истърват и нямаше проблеми и незнам ко става
Последна промяна от Boshnakov4107 на Пет 08 яну 2021 16:34, променено общо 1 път.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Странно. Дай и кода на мотора за всеки случай . Предполагам сте погледнали и как е зъбноото колело на вала. Не ми стана много ясно това с повдигачите . Подбити ли са отгоре? Да не е удрял клапани мотора? Страно е че само на изпуск. клапани са били проблемите, криви стебла да има сте огледали добре .
-
- Автомобил:
- Двигател:
стеблата и самите клапани са си наред единствено испускателните имаха леки язви но със пастата и малко шлайфане се оправиха мотора със сигурност не е удрял клапани не са и подбити леглата и не мога да си обясна каква е причината
кода на мотора е AKU 6N1 1.7 SDI 1999 ПОМПА ДЙУЗА
реално всичко изглежда добре но при опит да вартя няма достатачно компресия все едно си свалил дюзите
кода на мотора е AKU 6N1 1.7 SDI 1999 ПОМПА ДЙУЗА
реално всичко изглежда добре но при опит да вартя няма достатачно компресия все едно си свалил дюзите
Последна промяна от Pichaga на Пет 08 яну 2021 18:37, променено общо 1 път.
Върни се в “Дизелови агрегати”