Пасат б5- заключена врата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат б5- заключена врата
Здравейте, колеги! От известно време ми се случва задна лява врата да не се отключва понякога. Отварям я отвътре с две дърпания на дръжката. Тази вечер пак не се отключи от централното, но при дърпане на дръжката отвътре чопчето се вдига и пак пада и вратата остава заключена. Мисля утре на светло да опитам да откача акумулатора и да отворя отвътре. Как мислите дали ще мине номера? :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат б5- заключена врата
Колеги има развитие по темата. Откачането на акумулатора не помогна. Въпроса стана как да отворя вратата. Вчера като ми остана малко време се заех. Свалих кората на вратата при затворена врата. Под нея минава цялото окабеляване (не е необходимо да се сваля металната). Откачих буксата която е закачена на модула за управление, който от своя страна е на моторчето за стъклото. Отворих ел. схемата на вратата в ръководството за пасата и намерих двата кабела, които отиват към моторчето в бравата. Подадох му директно 12V и никаква реакция. Размених плюса и минуса и пак никаква реакция. С мултицета замерих моторчето и съпротивлението беше голямо. Подадох пак 12V и започнах да удрям отвътре около бравата с ръка. На 2-3 удар моторчето щракна, но кратко и остана заключена вратата. Размених полюсите и още на първия удар с ръка вратата се отключи. Сглобих я с разкачена букса и сега я отключвам и заключвам ръчно. Мисля, че имам спукани спойки на платката в бравата и затова се държи така. Ще се разглобява за ремонт, но като се постопли времето. 

- toni_tv
- Автомобил: Passat B5 syncro
- Двигател: ADR
Колега и при мен се получава същото от време на време. Последното беше миналата седмица. Понякого се оправя като няколко пъти заключа и после отключа с централното. А на два пъти се оправи както при теб ударя вратата отвън до дръжката и заработва. За сега не съм разглабал нищо 

-
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен беше от време на време, докато не се заключи. Сега си я ползвам като на москвича едно време...