Passat B8 - обща информация
Re: Passat B8 - обща информация
Това сме го разнищвали надълго и нашироко при В7. При В7 вдига оборотите от 780 на 980. Започва да духа топло веднага що се пусне вентилатора. Много е полезно. Паля, пускам да духа на предното стъкло и след малко с чистачките маха скреж без да се налага да пръскам или чегъртам. При В8 вдига ли оборотите? Под колко градуса външна температура се пуска. При В7 трябва да е под или равна на +5 градуса. Ако е 5.5 не работи, което е тъпо...
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
За градуси нямам наблюдения, инак поведението е същото като при В7, както беше и при А6-цата ми. Разликата е, че В8-цата стопля по-бързо.
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
Да ви питам, някой дали е ползвал нещо такова:
https://www.aliexpress.com/item/1005001321389479.html?spm=a2g0o.cart.0.0.72593c003j3z6n&mp=1
Дали е възможно да повреди по някакъв начин бравата на вратата и после да има проблеми със затварянето?! Някъде четох, че уж тази точка е проектирана да издържа на големи натоварвания, но не знам колко е истина.
Иначе изглежда супер удобно за достъп до автобокс и други аксесоари монтирани на покрива.
https://www.aliexpress.com/item/1005001321389479.html?spm=a2g0o.cart.0.0.72593c003j3z6n&mp=1
Дали е възможно да повреди по някакъв начин бравата на вратата и после да има проблеми със затварянето?! Някъде четох, че уж тази точка е проектирана да издържа на големи натоварвания, но не знам колко е истина.
Иначе изглежда супер удобно за достъп до автобокс и други аксесоари монтирани на покрива.
- astragt
- Двигател:
Еми тегаво е, че товаря и връзвам по покрива бая неща, това би дало известно удобство.
Последна промяна от astragt на Вто 26 яну 2021 11:30, променено общо 1 път.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Гледал съм го, но не бих.
1. Близо 100 кила съм и не бих се виснал така на пантата. Дори и колоната да не поддаде, самия ченгел може да се деформира и оттам ядове с вратата.
2. Основния ми проблем с кутията е, че съм или в предната и част, или в задната. Това няма да реши този въпрос.
Сигурно е подходящо за 60 килограмови ниски китайци
1. Близо 100 кила съм и не бих се виснал така на пантата. Дори и колоната да не поддаде, самия ченгел може да се деформира и оттам ядове с вратата.
2. Основния ми проблем с кутията е, че съм или в предната и част, или в задната. Това няма да реши този въпрос.
Сигурно е подходящо за 60 килограмови ниски китайци

- astragt
- Двигател:
Еми хайде, няма да проверявам и аз дали е здраво :)
- Sarafov_03
- Автомобил:
- Двигател:
Днес в снега на магистралата към София (новата отсечка след разклона за Ябланица и Тетевен) ми светна жълтия знак с удивителната и докато намеря в менюто че сензора не работи, щях да пукна... Какво се прави в тоя случай (аз даже не слязох, щото е безсмислено да го чистя, след секунди пак щеше да е същото)- намерих това клипче, ползвал ли е някой nano coating и върши ли работа?
https://www.youtube.com/watch?v=QCHkEcCgFYQ
https://www.youtube.com/watch?v=QCHkEcCgFYQ
-
- Автомобил: Passat B8-5
- Двигател: 150 TDI 7DSG
Потвърждавам, преди 2 седмици валя здраво една вечер и тръгнах от Младост 1 към околовръстното за Варна.Още на Цариградско ми каза че front assist-а не работи.Датчика нямал veiw.Спрях и почистих емблемата.Имаше много тънък слой мокър сняг.Не очаквах че това може да е причината и аз се шашанах.Като запалих след почистването изчезна грешката и адаптивния темпомат заработи.....но не за дълго.След 5 мин.в движение пак даде грешка, но пък разбрах каква е причината и се успокоих.
- Sarafov_03
- Автомобил:
- Двигател:
Ето това светна и ми изкара акъла (снимката е от фейсбук групата Passat b8 club), собственикът явно изобщо не се е досетил да погледне в менюто и пита какво става с колата...

- Sarafov_03
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, номера на боята на b8 комби пак ли е отзад при резервната гума, както на б7-цата?
Последна промяна от Sarafov_03 на Съб 06 фев 2021 9:29, променено общо 2 пъти.
Здравейте колеги,
Някой може ли да каже дали е имал проблем с изпотяването на фаровете на пасат б8. Става дума за динамичните фарове. Получава се по краищата на фара нещо като конденз. От какво така и как може да се оправи.
Благодаря предварително!
Някой може ли да каже дали е имал проблем с изпотяването на фаровете на пасат б8. Става дума за динамичните фарове. Получава се по краищата на фара нещо като конденз. От какво така и как може да се оправи.
Благодаря предварително!
Здравейте,
извинявам се за може би глупавият въпрос, но какъв антифриз се добавя на Б8-ците? Днес на път ми светна лапмата за антифирза и не ми е под ръка, user manual-а да видя.
Благодаря предварително за бързите отоговори.
извинявам се за може би глупавият въпрос, но какъв антифриз се добавя на Б8-ците? Днес на път ми светна лапмата за антифирза и не ми е под ръка, user manual-а да видя.
Благодаря предварително за бързите отоговори.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Долей си дестилирана вода. Ще са ти нужни 0,3-0,5л, което е нищо за обема на охладителната система и няма да промени свойствата на сместа. Иначе антифриза е G13.