Всесезонни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Всесезонни гуми - кои според вас са най-добрите

Мнениеот group® » Пет 14 фев 2020 15:03

Личните ми наблюдения над гуми A/T, които по идея и състав са сходни с всесезонните - имат ресурс от 2 зими.
Като е препоръчително да се купуват в началото на зима и после - лято/зима/лято.
След това стават само за летни.
Материалът се втвърдява лятото и при две лета се влошават драстично за зимно ползване.

При 2 комплекта гуми (зимни/летни), животът им е около 4 години.
Тоест наистина се спестява единствено въртенето на гуми.
(някои не толкова взискателни биха могли да ползват и 6г. комплектите, но те биха използвали всесезонните 3г.)

Освен климат, има и фактор ползване.
Има шофьори, които зимата могат да си позволят да не карат при обилен снеговалеж и поледици, не пътуват по планини и чукари - тогава може съвсем спокойно да се търкалят всесезонки по изчистени зимни улици.
Познавам много такива.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пет 14 фев 2020 15:56

На Пасата съм със зимни/летни, но тя е служебна и се кара извънгрдско когато трябва и където трябва.
На личната Г2 съм с всесезонки Vredestein Quatrac 5, но с нея от София рядко излизам а по сравнително изчистените улици се справят идеално. Като цяло ги намирам за съвсем приемлив избор ако човек не е запален скиор или не живее в планината.

Ако и следващата зима снега е колкото тази, мисля да мина на всички коли на всесезонни.

Между другото Quatrac 5 се оказа доста тегава за балансиране, даже на едната джанта имам сигурно 100 грама олово.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 27 яну 2021 15:46

някой с мнение за всесезонни от тази зима ?

Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Мнениеот inspektora » Чет 28 яну 2021 12:05

От септември съм с Vredestein Quatrac Pro. Изключително съм доволен от гумите като пътно поведение - сравнително тихи, стабилни, с много прецизно водене на автомобила. Вкарвал съм ги в яка рибарска кал без проблеми (4х4) и прави впечатление, че много добре се самопочистват, т.е. изхвърлят калта от грайфера при качване на твърда настилка. На мокър път нямам забележки. На сняг не съм стъпвал засега и нищо не мога да кажа. Малко са твърди, но моите са XL подсилени SUV гуми.

Потребителски аватар
tdi fen

Мнениеот tdi fen » Чет 28 яну 2021 13:10

навил съм се да слагам всесезонни,но се притеснявам дали ще се справят добре с предно задвижване,как ще са с сцеплението,дали няма да се хлъзгат на по-ниски или при по-високи температури, чувал съм че били по-твърди от зимни гуми за да може да са се карат през лятото,колата най-вече се кара в София по изчестени или не толкова изчистени улици

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Чет 28 яну 2021 13:36

Разликата е в шарката на гумата, от там други децибели, от там друг спирачен път на мокро. Напълно е възможно да има и разлика в каучука и сместа като цяло.

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Чет 28 яну 2021 13:41

Тука мой приятел сложи на Туран Гудиар 4 сезона второ поколение, по моя препоръка. Подкарвал съм му и аз колата и по сняг, според мен съвсем задоволително се справят.
Аз карах дълго време първото поколение на тоя Гудиар, за мен си бяха напълно ОК и лято и зима.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 28 яну 2021 16:37

И моята насока си е към всесезонни . Гледам Bridgestone Weather Control A005 Evo . Засега чета , търся предимно негативите на тази гума . Но нещо няма много тестове ли... Някой да метне линк да видим дали ще ме откаже от нея.
Гледам и на Continental AllSeasonContact , ценово са на кантар с горната . За тази има някой и други минуси. д/г/ ще ги преглътнем . Ако имаше директен тест м/у двете щеше да е добре, ма не намирам...
И двете са с предпазен борд .

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Чет 28 яну 2021 17:01

samo_pechka написа:И моята насока си е към всесезонни . Гледам Bridgestone Weather Control A005 Evo . Засега чета , търся предимно негативите на тази гума . Но нещо няма много тестове ли... Някой да метне линк да видим дали ще ме откаже от нея.
Гледам и на Continental AllSeasonContact , ценово са на кантар с горната . За тази има някой и други минуси. д/г/ ще ги преглътнем . Ако имаше директен тест м/у двете щеше да е добре, ма не намирам...
И двете са с предпазен борд .

Bridgestone - https://www.tyrereviews.com/Tyre/Bridge ... l-A005.htm Също и EVO - https://www.tyrereviews.com/Tyre/Bridge ... 05-EVO.htm
Тук е Conti - https://www.tyrereviews.com/Tyre/Contin ... ontact.htm

Успех с избора, но по-скоро Conti, ако са на еднаква цена.

Потребителски аватар
tdi fen

Мнениеот tdi fen » Чет 28 яну 2021 18:00

в повечето мнения,който съм изчел най-добри са good year vector 4seasons,но лично от моя опит и на познати се обеждавам,че понякога предствянето на скъпите е по-скоро разочароващо спрямо евтините, като че ли се навивам да пробвам дори nexen nblue 4 season,които заради цената си се карат доста повече от скъпите и като цяло мненията са полжителни

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 28 яну 2021 18:06

Всесезонните гуми са идейни и нелоши варианти. Но ако се търкалят лятоска, зимата, колко и дали ще е останало нещо зимно в тях?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 28 яну 2021 18:12

Предполагам след втората зима ще са с големи компромиси ( за третата ), а четвърта надали ще има

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Чет 28 яну 2021 19:24

stefan4o написа:Всесезонните гуми са идейни и нелоши варианти. Но ако се търкалят лятоска, зимата, колко и дали ще е останало нещо зимно в тях?

:th_up
Поради тази причина не бих карал с всесезонни.
Единствено може би е оправдано ако караш много или за служебна кола по 30-40кх км зима и лято. Слагаш есента и караш докрай

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 28 яну 2021 19:34

110afn написа:
stefan4o написа:Всесезонните гуми са идейни и нелоши варианти. Но ако се търкалят лятоска, зимата, колко и дали ще е останало нещо зимно в тях?

:th_up
Поради тази причина не бих карал с всесезонни.
Единствено може би е оправдано ако караш много или за служебна кола по 30-40кх км зима и лято. Слагаш есента и караш докрай

Да, тогава биха си стрували.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”