Re: Пасат Б7 2.0 ТДИ 140 к.с. CFFB тресе на празен ход маховик
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б7 2.0 ТДИ 140 к.с. CFFB тресе на празен ход
Проверих въпросния клапан.Беше чист без никакви мръсотий по него , а в леглото на помпата където той влиза нямаше нито една стружка.Всички е супер чисто.
-
- Автомобил:
- Двигател:
След изразходване на 1 резервоар в който бях сложил малко БДЦ на Бардал проверих дюзите на VCDS и за мое голямо учудване стойностите бяха драстично паднали.Дори едната дюза даде корекция 0.01-0.00.Не очаквах да даде такива стойности като цяло за 4те дюзи.Викам си , че проблема с тресенето ще е изчезнал и така нататък....но уви.Снощи в адския трафик в Пловдив доста време се държа перфектно , но по едно време започна да тресе по-продължително от нормалното и то на всеки светофар.Колата я карах около 2 часа градско.Първия час едва се усещаше че работи колата.Но другия 1 час тресеше като спирам по 30-40+ секунди.Много започва да ме дразни тоя проблем вече и нз какво да правя.Из другите форуми чета че хората със сходни проблеми обвиняват масово ГНП и съединител.Моя съединител има още живот в него защото ми отделя в средата.За ГНП съм споделил в горния коментар.Чудя се дали не е гадна нафта.Ако сложа някакъв подобрител за нафта дали няма да има разлика?Някой пробвал ли е?Моля помогнете.Благодаря на всички отзовали се най-искрено.
Сипи на друга бензиностанция, виж си горивния филтър в какво състояние е, лесно може да изпразниш резервоара през един от маркучите на горивния филтър и външен тест на подкачващата помпа на резервоара. Съединителя в средата не е критерии за нищо
-
- Автомобил:
- Двигател:
външен тест на подкачващата помпа на резервоара - какво имаш предвид колега?Как се прави?
Коя бензиностанция би ми препоръчал?
Коя бензиностанция би ми препоръчал?
Просто на друго място зареди, не на обичайното, от чието гориво предполагаме, че може да има проблем.
Процедурите с теста на подкачващата помпа са задължителни при всяка смяна на горивния филтър! Пропускането им води до увреждане на помпата и дюзите от въздушните мехурчета в горивото. Наляганията са сериозни, въздуха може да предизвика кавитация , която уврежда необратимо.
Процедурите с теста на подкачващата помпа са задължителни при всяка смяна на горивния филтър! Пропускането им води до увреждане на помпата и дюзите от въздушните мехурчета в горивото. Наляганията са сериозни, въздуха може да предизвика кавитация , която уврежда необратимо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Горивния филтър го сменях юли месец.Трябва да видя в какво състояние е.След това ще направя този тест.Благодаря за клиповете.Даже за по-сигурно ще направя този тест тия дни да видим дали ще има някаква разлика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пуснах тест на помпата.След 2 минути изписа Finished corectly.Ще наблюдавам дали тресенето пак ще се появи и ще споделя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Искам да изкажа благодарности на колегата DoH_KuXoT . Благодарение на неговия съвет за теста на подкачващата помпа след смяна на горивен филтър тресенето при спиране в градски условия изчезна.Тези дни карах около 25 км на ден градско и колата се държи нормално по светофарите.Дори я форсирах няколко пъти колкото може ,но пак не тресе.Не съм сменял веригата бензиностанций от където зареждам.Не съм слагал и добавки.След 1 резервоар пак ще споделя мнение.Явно в горивната система е имало балончета въздух които са били причината за този дразнещ поне за мен проблем.След смяна на горивен филтър винаги правете този тест в VCDS за да нямате проблеми.Още веднъж - Благодаря на колегата за съвета и на всички отзовали се.
П.С.
Може ли малко разяснения относто този тест - след като пусна помпата да работи какво се случва?От къде изкарва този въздух?
П.С.
Може ли малко разяснения относто този тест - след като пусна помпата да работи какво се случва?От къде изкарва този въздух?
Re: Re: Пасат Б7 2.0 ТДИ 140 к.с. CFFB тресе на празен ход.РЕШЕНО
Нека започнемочна от това, че този тест имах предвид да го ползваш за източване на резервоара, ако си решил че горивото не е било добро. Не мисля , че това е оправило проблема но е възможно и въздух да си имал и той да е бил причината, с теста да си го прогонил. Като цяло теста вкарва в принудителен режим електрическата подкачваща помпа в резервоара, което прави циркулация на гориво от резервоара до филтъра и цялата горивна система, като прогонва въздуха през обратната нафта в резервоара. Което води до правилно напълване и обезвъздушаване на системата. Прави се задължително при всяка смяна на горивен филтър. Ако пуснеш теста и се наведеш да слушаш звуците при горивния филтър ясно ще чуеш как минават въздушни мехурчета на порции и в един момент вече не се чува нищо, само преминаващо гориво без бълбукане. Оставяш така още веднъж да мине теста и си сигурен , че всичко е точно и вече процедурата е изпълнена и автомобила готов за експлоатация.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Пасат Б7 2.0 ТДИ 140 к.с. CFFB тресе на празен ход.РЕШЕНО
Тя тази кола толкова е карана, по два часа на ден, едва ли е останал въздух, който чак след теста на подкачващата помпа да се е премахнал. Но ако от някъде влиза постоянно...
Аз не разбрах гледано ли е налягането на рейла (на 14 канал ли беше) и колко варира.
Аз не разбрах гледано ли е налягането на рейла (на 14 канал ли беше) и колко варира.
- papa franku
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Re: Пасат Б7 2.0 ТДИ 140 к.с. CFFB тресе на празен ход.РЕШЕНО
Интересно, пиши след време дали наистина това е решило проблема в дългосрочен план. Следя темата защото карам подобен двигател, и аз се чудех къде ще отиде този въздух като правих същата процедура сам, понеже исках да се напави какато трябва (и съм скаперник). Излишното гориво циркулира обратно към резервоара, вероятно и балончетата въздух отиват обратно към резервоара.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б7 2.0 ТДИ 140 к.с. CFFB тресе на празен ход.РЕШЕНО
milmar написа:Тя тази кола толкова е карана, по два часа на ден, едва ли е останал въздух, който чак след теста на подкачващата помпа да се е премахнал. Но ако от някъде влиза постоянно...
Приложил съм снимки по-напред в темата
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Re: Пасат Б7 2.0 ТДИ 140 к.с. CFFB тресе на празен ход
След 550 км проблема пак се появи вчера.Тресеше повече от обикновено.Миналата седмица като беше загряла колата даде стойности на 4те дюзи 0.2х.Вчера 2 от тях бяха на 1.8 и -1.8 което ме навежда на мисълта че може и да е кофти нафта.Когато я форсирам малко и се оправя понякога.
Върни се в “Дизелови агрегати”