Добър ден на всички!От скоро съм собственик на мк7 1.6 TDI ,но има някакъв шум в мотора наподобяващ "кррррррррррр" и се чува от капака на мотора долу в дясно..Предстои ми смяна на ремък (двата),ролка,водна помпа.Колата е на 190хил.км. Някой ,ако се е сблъсквал с този проблем нека сподели мнение.
Приятен ден!
Golf MK7 1.6 TDI - шум в мотора
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Re: Golf MK7 1.6 TDI - шум в мотора
Срещал съм инфо, че точно от ангренажа се появяват звуци.
Така или иначе трябва да го сменяш, започни с това.
(Не съм задълбавал, кое точно го прави. Май обтяжната ролка)
Така или иначе трябва да го сменяш, започни с това.
(Не съм задълбавал, кое точно го прави. Май обтяжната ролка)
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Същия случай го имах. Общо-взето тия 210000 които гонят в порше за ангренажа са много. Същото се случи и на още едно 1.6 както и на 2.0
При толкова малко оставащи км не искаха да сменят комплекта, после ходих пак
При толкова малко оставащи км не искаха да сменят комплекта, после ходих пак
-
- Автомобил: VW Golf 7 16 TDI Variant
- Двигател: CXXB
Колега незнам смени ли ремъците, но първо по въпроса ти. Имам седмица на 184 хиляди вече. Взех я на 174х. Имаше един шум, който си остана след смяна на ремъците. В сервиза казаха, че е от дроселовата клапа докато двигателя е студен. Наистина като позагрее се оправя. А относно ремъците имаш и ремък, който ти върти маслената помпа. Хубаво е да се смени и той. Но за него вата смяна се демонтира картера. Малко се оскъпява ремонта, но си спестяваш доста главоболия за напред.
-
- Автомобил:
- Двигател: CAYB ++130кс
Здравейте колеги.
Аз съм с 1,6TDI 90к.с. CAYB, ремъците и маслата са сменени на 123000км., сега е на 136000км., без ремъка за маслената помпа.Този шум за който пише колегата Димитъррр, го чувам и при мен, само докато загрявам при студен старт. След това не се чува. Ако причината за звука е от дроселовата клапа, означава ли че е време за смяната й, почистване или други процедури?
Аз съм с 1,6TDI 90к.с. CAYB, ремъците и маслата са сменени на 123000км., сега е на 136000км., без ремъка за маслената помпа.Този шум за който пише колегата Димитъррр, го чувам и при мен, само докато загрявам при студен старт. След това не се чува. Ако причината за звука е от дроселовата клапа, означава ли че е време за смяната й, почистване или други процедури?
Върни се в “Дизелови агрегати”