Колеги, преди половин година сложих газ на Полото в сервиза на Сашо Вълов в София. Та монтираха газова Ланди Рензо с автоматично ключе. От тогава оборотомера НЕработи. Ваското1 си игра един ден попрепипа инсталацията (среши я), но не откри проблема. Взех друго табло, но и на него оборотомера не мъцва.
Моля Ви дайте съвети къде може да е проблема и как да се реши.
Благодаря
Монтаж газова-НЕработещ оборотомер
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Re: Монтаж газова-НЕработещ оборотомер
imedarov написа:Колеги, преди половин година сложих газ на Полото в сервиза на Сашо Вълов в София. Та монтираха газова Ланди Рензо с автоматично ключе. От тогава оборотомера НЕработи. Ваското1 си игра един ден попрепипа инсталацията (среши я), но не откри проблема. Взех друго табло, но и на него оборотомера не мъцва.
Моля Ви дайте съвети къде може да е проблема и как да се реши.
Благодаря
Сигурно като са ти слагали автоматичното ключе за превклюване от бензин на газ са взели сигнал от кабела за оборотомера и от там нещо се обърква според мен
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
vasstop написа:Абе не точно скъсан - бяха разпробивали в двигателния отсек да му сложат рапидка за релето на газовата и с бургията са засегнали кабелите, които отиват към ЕКУ-то. Пък как точно са уцелили този за оборотомера![]()
Добре поне, че е малката беля и не са нарязали всички кабели.
Сега всичко е наред
Хехе май познах повредата, при мене пък преди години като ми слагаха газова на Пандата ми бяха пробили изпускателните колектори ...за да вземели вакуум .... Щях да падна
Върни се в “Автогазови уредби”