Кой какво си е купувал от aliexpress.com и други китайски сайтове?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Кой какво си е купувал от aliexpress.com и други китайски сайтове?

Мнениеот joro_kem » Пон 15 мар 2021 21:48

Каспър написа:Странен народ сме българите...

А между анализа на ситуацията прочете ли колко ненужни квалификации има, колега? И колко комплексарщина? Нито съм сеирджия, нито съм воайор. Харесвам синтезирана информация, особено в авто-форум. Дразня се, когато се пише, само заради това да си се отбелязал като автор, без да казваш нищо конкретно. Последното, за съжаление, е все по-често срещано. Ама явно съм странен...

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пон 15 мар 2021 22:50

Има отклонения от темата, има и обиди, има и семколюпци пишещи колкото да не заспят. Прав си за всичко това и аз също се дразня на подобни неща. Харесвам също синтезираната и ясна информация.
...Но, това е тема за пазаруване. Нормално е в нея да се коментират стоки и проблеми свързани с тях. А между коментиращите винаги ще се намери някой драскач който не може да заспи, ако днес не надраска поне 5 безсмислени мнения.
И тъй като такива "големи писатели" няма как да бъдат спряни особено в подобни теми различаващи се силно от строгата автомобилна тематика на форума, аз вече приемам по-скоро за нормално такова развитие на темата и просто прескачам коментарите на великите мислители.
Да се говори обаче чак за осиране на темата и то сега когато темата е вече с такъв обем и хиляди смислени и стотици безсмислени коментари, не мисля че е уместен подобен коментар.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 16 мар 2021 7:50

ssssl написа:
777 написа: Отделно при много евтини стоки отпада вариантът за връщане, защото пощата ще е по-скъпа..

При връщане таксата за шипинг се плаща от продавача и в почти всички случаи той връща парите без връщане на стоката, за да не плаща и за шипинга.

В грешка си, колега.

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Сря 17 мар 2021 0:42

stefan4o написа:
ssssl написа:
777 написа: Отделно при много евтини стоки отпада вариантът за връщане, защото пощата ще е по-скъпа..

При връщане таксата за шипинг се плаща от продавача и в почти всички случаи той връща парите без връщане на стоката, за да не плаща и за шипинга.

В грешка си, колега.

Ти си в грешка.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 мар 2021 7:29

ssssl написа:Ти си в грешка.

За ебай ли говорим? Или за алиекспресс?

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 17 мар 2021 8:56

За Алиекспрес е темата. И до колкото знам таксите при връщане са за сметка на купувача. Въпроса е дали има по-специални условия при които таксите са за сметка на продавача.

За ebay ако има вариант таксите да идат за сметка на продавача е добре дошло като информация.

Но говорейки общо - не е логично таксите да са за сметка на продавача. Най-правилното е при определени условия (несъответствие с описанието примерно) да има вариант таксите да са за сметка на продавача. Обаче това усложнява процеса от към страна на платформата и не мисля, че е опция при този тип платформи.

В Amazon даже не е опция - при връщане пращаш стоката обратно към склада на Амазон и те ти плащат фиксирана сума за куриерската услуга. Че на мен даже ми върнаха значително повече от колкото платих за връщането и в края излязох с едни 25 евро напред (по спомен, може и 25лв да бяха). Там ти плащат фиксирана сума базирана на артикула който се връща. Ако върнеш 4 артикула е една пратка ти пращат 4 пъти фиксираната сумата. Писах им и им казах, че ми излиза по-евтино, но отговора беше, че такава е политиката и ще ми покрият по-голяма сума от тази която съм платил. Тук става дума за 4 опаковки витамин Д3 дето се оказаха неприложими при нас заради добавката която включваха (D3 + K2 беше комбинацията). Разбрах за проблема още преди да дойде пратката.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 17 мар 2021 13:53

В ебай продавачът определя за чия сметка са.
Return Policy е опцията. Попълва се при пускането на обявата. А купувачът е добре да чете внимателно.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 17 мар 2021 22:01

stefan4o написа:В ебай продавачът определя за чия сметка са.

Да, но само ако обявата е коректна.
Ако има продавачът нещо е поизлъгъл или дори неволно е объркал, разходите за връщането са за негова сметка, и няма значение дали е писал, приема или не приема връщане и за чия сметка да са разходите, ако е сбъркал - си плаща. Това си го пише в условията и на еBay i na PayPal.
Ако купувачът е в Англия, продавачът му праща етикет с адрес и баркод. Купувачът го принтира и го залепя на пратката. После в пощата го сканират и в eBay автоматично се появява информация, че пратката е върната и купувачът си чака парите. Пари за пощенски разходи не получава, защото нищо не е платил в пощата. Пощата някакси си получава парите от продавача за всеки подобен етикет. Купувачът дори не разбира колко са пощенските разходи.
Поне веднъж си спомням, че върнах пратка без такъв етикет и платих 3 кинта в пощата. Май не намерих принтер или по някаква друга причина, не помня.
Who pays for return postage?

The seller pays for return postage if the item was damaged, faulty, or doesn't match the listing description, or if they offer a free returns policy.

You pay for return postage if you're returning the item because you changed your mind, and the seller's return policy states that buyers are responsible for return postage.

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Чет 18 мар 2021 1:49

:th_up

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Пет 19 мар 2021 19:17

Пристигна ми ключа за фаровете с опция Ауто и халогени - предни, задни (задните всъщност е един от ляво).
Голф 5 1.9 TDI 105k. 2007г. с датчик/сензор за осветеност горе на таблото, с обдухване на предния прозорец.
Нов: VAG 5ND-941-431-B-XSH / 5JT / 10-0186-30
Стар: VAG 1K0-941-431-P / 3KX / 04-0685-02

14 лева..
BGN 13.92 28%OFF | For Golf Jetta MK5 MK6 GTI Passat B6 B7 CC Touran Tiguan Chrome Auto Headlight Switch Fog Head Light Lamp Knob 5ND 941 431 B
https://a.aliexpress.com/_mLfeoKP

1060366226839802003.jpg

Търсих евтин, за проба, дали ще работи без допълнителния адаптор и сензор за осветеност.
Работи. :biggrin
В положение Ауто, с подаване на контакт, светват късите и след запалване двигател продължават да светят.
Ако съм се движил и спра и изгася двигател до положение 0 на контактния ключ, без да го вадя, остават да светят габаритите.
Ако извадя ключа за запалване, изгасват габаритите и остава без светлини, ако отново само поставя ключа за запалване, не светват светлините.
Не ми харчи акумулатора, ако оставя ключа за фаровете на Ауто - три дена тест, само в позиция Ауто.

Последна промяна от georgebonev на Пет 19 мар 2021 19:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
georgebonev
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Пет 19 мар 2021 19:36

Попаднах на интересни (за мен) варианти:

Примери:
Ключ с допълнителни опции и вграден сензор за осветеност...
https://a.aliexpress.com/_mqXf74n

-2106169131882241979.jpg

Ключ за Голф 4 и още... с Bluetooth връзка към смартфон.

BGN 70.19 6%OFF | Bluetooth AUTO Headlight HeadLamp Switch Light Version with line For VW Golf MK4 Jetta 4 Passat B5 Polo Bettle
https://a.aliexpress.com/_mrUnhlv

Потребителски аватар
ivan_pop
Автомобил: OVB
Двигател: X18XE1

Мнениеот ivan_pop » Пет 26 мар 2021 13:07

Поръчах едни джаджи от Алиекспрес.Получих долното съобщение на 20-ти Март.Днес е 26-ти Март и още не съм получил пратката.
Какво да очаквам?Има ли някакви промени в процедурата?
Изображениеmac keyboard test software

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Пет 26 мар 2021 13:25

Според мен чакаш. Трябва да получиш СМС от пощата, да отидеш да си получиш пратката. Иначе можеш периодично да ходиш до клона, където си заявил, но е загуба на време. Dispute пускаш, примерно на 10 Април, да мине време.

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Пет 26 мар 2021 13:54

Много често това,че е пристигнала в страната,означава че е в Белгия,откъдето за съжаление минават голяма част от пратките,а там ги забавят много.

Потребителски аватар
georgebonev
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Пет 26 мар 2021 19:20

ivan_pop написа:Поръчах едни джаджи от Алиекспрес.Получих долното съобщение на 20-ти Март.Днес е 26-ти Март и още не съм получил пратката...

Виж тракинга със:
https://parcelsapp.com/en/

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”