Помощ при избор на цифрова камера

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Помощ при избор на цифрова камера

Мнениеот luciuz » Чет 07 апр 2005 11:07

Хора, ако някой е светнат на тази тема, ако може да даде едно рамо със съвет. Като горна граница съм си дал 900 лв. В общи линии в момента въпросителните са ми повече отколкото като реших да купувам. Ето преди малко дойде нашия фотограф и каза, че тези под 8 000 лв. не ставали....... Неговите са по 10 - 15 000 .......... ама той е маниак. Та да не се отклонявам спрял съм се на следните модели и мисля покупката да е от Технополис или Техномаркет, а линковете, които пускам са от различни места.

SONY DCR HC17E - 829 лв. в Технополис.
Изображение

http://www.electron.bg/product_info.php?manufacturers_id=11&products_id=2965

JVC GR-DX35E - 799 лв. (тази се е появила днес)
Изображение

http://www.technopolis.bg/big_prod.php? ... =55&f=3701

JVC GR-DX77E - 899 лв.

Изображение

http://www.technopolis.bg/big_prod.php? ... =55&f=3701

Ще се радвам ако някой даде съвет:)

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Чет 07 апр 2005 16:49

ако ще се ползва само за fun няма кой знае какво значение, аз съм за Sony, но за малко повече парички от тази тук...

Потребителски аватар
spokomen
Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
Контакти:

Мнениеот spokomen » Чет 07 апр 2005 21:11

Аз нямам опит с любителските камери, но съм доста добре с професионалните. Работил съм със SONY, JVC, както и с няколко други " марки", които няма да споменавам тук, защото явно не са предмет на въпроса. По принцип, продуктите на SONY са по добри от тези на JVC във всички отношения. Просто не може да става сравнение между двете фирми. Даже JVC нямат производство в продуктовата гама от най висок клас. Но всичко това се отнаса за професионалната техника. При тези модели, ако изключим производителя, при SONY има по голямо оптично варио - което е от значение. Цифровото е за сметка на влошаване на качеството и не е определящо. Затова пък при JVCима видео и аудио входове което значи , че би могъл да ползваш камерата за запис от друг източник. Прецени дали това е от значение за теб. Бих могъл да направя коментар и за другите характеристики, но поста става дълъг и скучен.
И след цялото това предисловие - нещо конкретно - аз бих заложил на SONY.

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Чет 07 апр 2005 21:17

и аз съм на същото мнение (за Сони), още повече, че ползват Carl Zeiss Vario-Tessar® Lens.........../

от друга страна при JVC освен по-големия избор in&out, има и MultiMediaCard, SD .........../

Мерси за отговорите:))

Ще помисля още малко gruebel и утре отивам да купувам :dance:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Чет 07 апр 2005 21:47

и аз съм за SONY

и сега малко изван темата, имам фото SONY-W12, и ко счупих(само две части са се счупили) , та сега ремонта ми е само 363 fack-ни лева, ужасно скъпи части,

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”