Привет колеги,
Имам следните проблеми с моята народна кола.
1) Долу в линк съм качил клипче с проблема. Та има някакво клатене на оборотите при свободен ход. На студен двигател, на топъл - случва си се когато поиска. Понякога не се проявява, но най-често, когато колата не била карана изнестно време. Оборотите подскачат и падат без докосване на педала на газта. Варират от 600/700-1300. Понякога амплитудата е толкова голяма, че колата изгасва. Направих диагностика и спрямо грешките, се насочих към дебитомера и около него. Самият дебитомер отворих и напръсках, смених въздушен филтър и засега това. Та се чудя нататък от къде може да идва проблемът.
https://we.tl/t-6o6xfw3YUT
2) Грешки на таблото за ABS EPS
Излезнали са на таблото грешки за ABS и EPS. Не знаех накъде да се насоча, защото не излизат въобще в диагностиката. Та прочетох че имало кабели под задната седалка. Та при мен са малко преформатирани и не знам как да подходя и дали въобще това е правилната посока за решаване на проблема.
Благодаря на всички предварително!
VW PASSAT 3B6 B5.5 2.0 4MOTION AZM Проблеми по таблото
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: VW PASSAT 3B6 B5.5 2.0 4MOTION AZM Проблеми по таблото
Истинска диагностика,за начало.
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Откачи буксата на дебитомера и виж дали има някаква промяна. Провери и също какви стойности дава дебитомера намясто когато е загряла и в движение на втора скорост до червено, но от грешките си мисля че си за нов дебитомер. Относно ABS, не ти излизат грешки защото ползваш приложение на телефона, което чете само двигателя, намери човек с вагком и ще ти каже какви са грешките и къде да се насочиш. Тези кабели под задната седалка не знам какви са, но не ми изглеждат като да са били там при излизането на колата от завода, а и аз нямам такива.
Трите жълти лампи светват при misfire в някой от цилиндрите.