Предстои ми закупуване на автомобил, затова си позволих да създам нова тема, тъй като вече съм се спрял на определени модели.
Първата ми кола (и единствената) беше Golf 3, 97 година, 100 к.с., вършеше добра работа, но вече съм готов за нещо друго.
Да подчертая, че не гоня мощност. Не съм състезател, колата ще се ползва основно градско, тук таме магистрално няколко пъти в годината. Няма как трябва да се пътува насам-натам.

Бюджетът ми е до 12 000. Свикнал съм на бензин, затова предпочитам да си остана на такъв. Не е задължително газ, понеже я мина 5-6 хиляди км. на година, я не!
Колебанието, което имам е дали да продължа с голфчетата. Тези mk6 около 2010-2011 изглеждат доста приемливи. Като цяло опциите, на които съм се спрял са:
- Golf 6, 1.6 бензин, 102/105 к.с. 2010-2011
- Ford Focus mk3, тук имам и конкретни модели/обяви от Мото Пфое, понеже там имат ясна сервизна история - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=k6xvti
- Toyota Auris, нещо от рода на 1.6 (виждал съм и 1.3) 101 к.с. фейслифт модел, 2010-2012 година
Рових се насам-натам за информация, плюсове минуси всякакви, но като че ли най-много ме грабва Форда. Ще си я карам сам, не съм семеен, ако има значение.
Понеже по-трудно срещам мнения относно какво би било положението, най-обощено разбира се, ако се вземе някоя от тия коли на около 100 000 км, и при годишен пробег под 10 000, ще съм адски
благодарен ако някой запознат има възможност да ме просветли по тази тема.
Благодаря предварително!
Годините имат ли значение? На 28 съм