Passat B8 - обща информация
- steich
- Автомобил: Passat B8 2 TDI 190hp DSG 2017
- Двигател: DFCA
- Контакти:
Re: Passat B8 - обща информация
При мен пали когато тръгне колата отпред, но не тръгва сама ... трябва аз да и подам газ за да тръгне. Казаха ми че е така и няма вариант при който да пали и да си тръгва сама, при положение че е спрял мотора преди това де. Ако спре зад кола и до 3 секунди тя тръгне ... съответно двигателя не се гаси и колата си тръгва след нея, но ако спре да кажем за 10 сек, двигателя се гаси на 3-тата секунда, колата пред мен тръгва след още 7, двигателя се пали, но колата не тръгва а трябва да и подам газ.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
И това може да се кодира. Follow to stop се казва, но в България не знам кои го прави.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
Поредната екстра, която спрях да ползвам 

- steich
- Контакти:
При мен ми го кодира един немец, по скоро работи в Германия. Ако не бъркам функцията беше нещо от рода на Stop and Go ... та той ми обясни че така е нормално и че при престой по-голям от 3 секунди, няма как колата да тръгва сама ... не претендирам че е прав.
-
- Автомобил: Passat B8 TDI 110kW Highline
- Двигател:
Vlad777 написа:DSG ли е?
Да. Но както е казал колегата по-долу, това се кодира.
- Sarafov_03
- Автомобил:
- Двигател:
Някой да е зареждал климатика този сезон? Оказах се неприятно изненадан с ултра скъпия R 1234yf, чието зареждане ми излезе 300 лв., и то не в официалния сервиз.
- steich
- Контакти:
Не съм, но ми казаха че е доста скъп ... нямах представа че е чак толкоз. Колко ти допълниха ... ? Взели са ти като за цяло пълнене май ... намерих цена от 250 лв за пълнене до 550 гр.
п.п. ... не е пък да кажеш чак толккоз ... ама нали хората трябва да печелят ... има машина, труд, наеми, заплати и т.н.
http://www.a-c.bg/%D1%84%D1%80%D0%B5%D0 ... uct_id=547
п.п. ... не е пък да кажеш чак толккоз ... ама нали хората трябва да печелят ... има машина, труд, наеми, заплати и т.н.
http://www.a-c.bg/%D1%84%D1%80%D0%B5%D0 ... uct_id=547
- fur1ous
- Автомобил:
60 лв. е 100гр. от новия фреон
- Sarafov_03
- Автомобил:
- Двигател:
На дисплея на чисто новия "Бош" изписа 460 грама, толкова пише и на етикета до радиатора на колата. Имало е нещо, но явно съвсем малко, щото на 16 градуса едвам се усещаше.
Прерових и аз цените, но нямах особен избор, не става без климатик. Момчето от сервиза каза, че се изпарявал, не можел да изкара 5 години- как става това при затворена система (машината проверява за течове и нямам такива) за мен е загадка. Дано не се налага и догодина да правя същата процедура, че сезонът ще излиза златен.
Прерових и аз цените, но нямах особен избор, не става без климатик. Момчето от сервиза каза, че се изпарявал, не можел да изкара 5 години- как става това при затворена система (машината проверява за течове и нямам такива) за мен е загадка. Дано не се налага и догодина да правя същата процедура, че сезонът ще излиза златен.
- bayernfan
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
Здравейте, някой може ли да обясни на какъв принцип работи Фронт асистът и трябва ли АСС да е включен за да работи? Питането ми идва от там, че два пъти вече изпищява без абсолютно никаква опастност и докато се чудя какво става съм наближил предната кола и кова спирачки, та ефекта е по-скоро обратен
Като цяло в градски условия, дори при по-късно спиране оставам с впечатлението, че изобщо не работи. Не че разчитам на него, но все пак.

Не, не трябва АСС да е вкл. Ползва неговия радар (в емблемата).
Работи когато прецени, нямам представа каква е точната комбинация от събития, която го активира. Всички тези асистенти са помощни и не бива да им се предоверяваме, или да ги ползваме като системи за някакъв вид автономно движение.
Работи когато прецени, нямам представа каква е точната комбинация от събития, която го активира. Всички тези асистенти са помощни и не бива да им се предоверяваме, или да ги ползваме като системи за някакъв вид автономно движение.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Забелязал съм, че фронт асист се включва когато наближаваш обект пред теб, който е спрял или се движи със значително по-ниска скорост, а ти не си на спирачката. При мен алармира когато например се движа в средната лента на бул. България с 70 км/ч, а отпред има спрели коли, но аз не намалявам, защото в съседната лента има кола, която изпреварвам и след това ще се престроя и ще продължа със същата скорост. Тогава сработва червената светлина на таблото - предупреждава ме, че в моята лента има спрели коли и може да се ударя в тях, но не може да предвиди, че преди това ще се отклоня в съседната лента и ще продължа. Просто задържам педала на газта и червеният сигнал изчезва.
В друга ситуация се движех по Цариградско в лява лента, блеех си и изведнъж колата пред мен спря. Светна червеното, скочих на спирачките. Колата предприе аварийно спиране и затегна колана. Спрях си съвсем навреме и се благодарих, че има такава система.
По мои наблюдения системата подпомага реакцията на шофьора, но не го замества. Отначало и аз се стрясках, но вече съм свикнал и се разбираме отлично.
В друга ситуация се движех по Цариградско в лява лента, блеех си и изведнъж колата пред мен спря. Светна червеното, скочих на спирачките. Колата предприе аварийно спиране и затегна колана. Спрях си съвсем навреме и се благодарих, че има такава система.
По мои наблюдения системата подпомага реакцията на шофьора, но не го замества. Отначало и аз се стрясках, но вече съм свикнал и се разбираме отлично.

- Vantage
- Автомобил: Golf R 2017
- Двигател: Variant 4motion
Да, точно така- фронт асистът сработва, когато колата/колите пред теб не се движат или се движат много по-бавно от теб, а ти не си все още на спирачката.
Понякога може да бъде малко дразнещо, но и мен един път ме спаси с аварийно спиране, докато блеех настрани, иначе най-вероятно щях да ударя колата отпред....хубавото е, че отзад колата не беше наблизо и успя да спре преди да ми влезе в багажника.
Лично за мен е полезна екстра...и разбира се е хубаво да влиза в употреба много рядко.
Понякога може да бъде малко дразнещо, но и мен един път ме спаси с аварийно спиране, докато блеех настрани, иначе най-вероятно щях да ударя колата отпред....хубавото е, че отзад колата не беше наблизо и успя да спре преди да ми влезе в багажника.
Лично за мен е полезна екстра...и разбира се е хубаво да влиза в употреба много рядко.
- bayernfan
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
Може би ми се струва, че при мен не работи защото държа крака на спирачката и сигурно натискам съвсем леко. При това положение не реагира изобщо като приближавам кола. Явно си работи, най-добре да не се налага.
- fur1ous
- Автомобил:
Може да го пробваш, аз без да искам го направих на цариградско, просто карах с висока скорост и се престроих в последния момент, половината ми кола вече беше в празната лента, но ACC-то все още виждаше колата отпред и Front Assist-a реши,че ще се удрям и ми натресе спирачките за момент 
Преди тая случка и аз мислих,че не работи защото се опитах да го активирам веднъж ама си натресох аз спирачката и реших да не пробвам повече и после стана случайно

Преди тая случка и аз мислих,че не работи защото се опитах да го активирам веднъж ама си натресох аз спирачката и реших да не пробвам повече и после стана случайно