Здравейте колеги!
Мисля да закупя Тоуран 2007-2010 г фейслифта,дилемата е BMM мотор -140 к.с или BEX,BKC,BLS мотор-105 к.с.При всички случай ще се търси най запазения екземпляр.
BMM мотора мисля че няма проблем с пукнати глави,и привод на маслената помпа,динамиката ще е по добра от 105 к.с мотор.Дайте малко мнения за този мотор,от трите 1.9 не знам с кой код на двигателя е най-сполучлив.
Покупка на Тоуран
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
Re: Покупка на Тоуран
BLS е с DPF от 1,9. И уж малко по-читав. Но ако така и така ще е с DPF, тогава по-добре BMM.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
BLS има модификация и без DPF, но дали се монтира в Touran нямам представа. Иначе е добър двигател.
1.9 е ясно че са доказали във времето си мотори,повече инфо за BMM мотора ме интересува,щото към него съм се ориентирал,четох добри отзиви за него,ако има колега с такъв мотор да сподели,разликата между този мотор и 1.9 в турбото ли е,щото главата май е еднаква
-
- VW експерт
BLS без DPF има в Кади, но иначе не.
BMM е с малко по-големи бутала от 1,9, и с друго турбо(най-общо казано). За разлика от 1,9 -105к.с. за него няма информация да къса мотовилки и да си пробива блока. При 1,9 има описани доста такива случаи, като по-малко са при BLS.
BMM е много добър мотор. Освен това и предавките с него са малко по-дълги.
В крайна сметка търси читава бройка, та даже и 16-клапановата помпа-дюза(но 140, а не 170) може да те вози доста(там 140к.с. е винаги без DPF).
BMM е с малко по-големи бутала от 1,9, и с друго турбо(най-общо казано). За разлика от 1,9 -105к.с. за него няма информация да къса мотовилки и да си пробива блока. При 1,9 има описани доста такива случаи, като по-малко са при BLS.
BMM е много добър мотор. Освен това и предавките с него са малко по-дълги.
В крайна сметка търси читава бройка, та даже и 16-клапановата помпа-дюза(но 140, а не 170) може да те вози доста(там 140к.с. е винаги без DPF).
- fur1ous
- Автомобил:
cecoa1 написа:BLS без DPF има в Кади, но иначе не.
Значи слагаме и Seat Ibiza в списъка 2008г. на брат ми е няма DPF Евро 4 стандарт е.
Сигурно има още някой модел.
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Стария ми Туран беше BLS без DPF заводско. Мой колега също има Туран BLS без DPF .
Значи BMM мотор ще се търси читав екземмпляр,а зимно време затоплянето на купето,явно и с печка трябва да бъде предполагам
-
- VW експерт
Всички са с печка, доколкото знам. Но при повечето работи само с мотора като доотоплител. Т.е. би трябвало да работи, щото е проблемна и често е извън строя.
- boichopavlov
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSX 2006
BLS без ДПФ няма.
- fur1ous
- Автомобил:
Заповядай в София ще ти го покажа BLS-a без DPF. Двамата ще отидем до аутотехника ще дадем шасито и сам ще се увериш.
-
- VW експерт
Поправима е печката, а и без нея, ако се кара извънградско, загрява що-годе поносимо бързо(подгрева на седалките е добре да го има).
Подгрев на седалките задължително ще има,със 17 джанти и гуми 225 45 17 возията добра ли е,или 16 и гуми 205 55 16
-
- VW експерт
На 205/55 16 вози добре според мен. За 17 не знам.
Моите наблюдения са над екземпляр с окачване за лоши пътища, което е малко по-високо(може би колкото на крос-Туран).
Моите наблюдения са над екземпляр с окачване за лоши пътища, което е малко по-високо(може би колкото на крос-Туран).
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”