Случи се неизбежното - купих Форд Фокус Мк3 фейслифт 1.5тдци 2016г.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
drotomir
Автомобил:
Двигател:

Re: Случи се неизбежното - сдобих се със съвременен автомобил

Мнениеот drotomir » Пон 14 юни 2021 18:32

Нали ти казах че има нещо , никой няма да си продаде почти некараната кола за под половината пари като нова. Отиди на стенд да видиш наред ли е всичко със сходимостта.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 14 юни 2021 18:52

За Рапид-а става дума.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 14 юни 2021 19:37

drotomir написа:Нали ти казах че има нещо , никой няма да си продаде почти некараната кола за под половината пари като нова. Отиди на стенд да видиш наред ли е всичко със сходимостта.

Първоначално бях харесал един Рапид на 2 години и 30 000км. В деня, в който купих Форда, muns61 ми се обади да ми каже, че тоя Рапид не е по реда си.
Относно моята кола - утре дано ми остане време да мина през Мото-Пфое да извадя пълната сервизна история на колата, понеже имам последните три обслужвания само към момента.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пон 14 юни 2021 20:52

Е то какво повече да е правено за тия километри?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 15 юни 2021 9:07

drotomir написа:Нали ти казах че има нещо , никой няма да си продаде почти некараната кола за под половината пари като нова. Отиди на стенд да видиш наред ли е всичко със сходимостта.

Това не е точно така, пребоядисвани детайли, сами по себе си, не се отразяват на стойността на новите и почти новите автомобили. Тея евтинките "леко жулнати", дето джамбазите ги внасят за търговия, са си тоталки - ако са по-нови и изглеждат само "жулнати", имат потрошена техника под кожата. Aко са доста стари, тогава има някакъв шанс да са отписани само заради външни забележки, но пак трудно. Въпрос на математика е. Иначе за 5г всичко си губи 50% от стойността. Ако е карано много малко, примерно по 10-12К годишно, може да мине с едни 40%. :arrow

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 15 юни 2021 9:19

Точно!
Щом е в гаранция, дори и да е удряно нещо, ще е направено както трябва. Ако е много, ще е тотал и няма да има гаранция.
В историята на моята имам отбелязано паднал лак на задна броня, като производствен дефект (съвсем в началото). Та, в историята си излиза всичко.

rld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rld » Вто 15 юни 2021 10:50

viksanlg написа:Честито и от мен.Много безаварийни километри ти пожелавам и дано никога не те оставя на пътя.Интериорът е много приятен.Преди 15- тина години таблата и целия интериор бяха ужасно "дървени",но имат много приятна промяна от няколко години.

има нещо такова, при фокус мк2 сякаш интериора не е така измислен, както при мк1, който беше направо революционен, спрямо конкурентите от 1998 :mhihi

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 15 юни 2021 11:46

Напълно нормално е да има пребоядисвани детайли на нов гаранционен автомобил, нали това е идеята на автокаското!
За две години и половина, имам заведени щети и пребядисани преден капак, задна врата, джанта и задна броня, като всичко това са били съвсем леки драскотини по-боята.
Последния път от сервиза ми предложиха да ми сменят и предния прозорец заради няколко финни драскотини от чистачките оставени от зимния сезон.
След последната градушка предния капак отново е за боя, защото има две малки вдпъбнатини, така че ако някой погледне сервизната история на автомобила спокойно може да реши че е обръщан през таван :biggrin

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 15 юни 2021 14:35

Ходих преди малко в Мото-Пфое. Колата действително е имала само три сервизни посещения -
1. На втората година на двадесет и нещо хиляди
2. На третата година
3. На четвъртата година на 43000
И при трите е сменено масло и филтри, на втората е подменена спирачната течност.
Това е, друго няма.
Ремъкът се сменява на 10г или 160 000км, което настъпи първо.
Дадоха ми оферта за обслужване - масла и всички филтри без горивен - 282лв. + 107лв. за труд - общо 390лв. Съответно се подменят само с оригинални компоненти, маслото е Кастрол 0в30 M2S950-A, води се оригинално, защото те работели само с Кастрол - нямат като при ВАГ оригинално масло на марката.
Дадоха ми и фактура за смяна на ангренаж - 978лв. с включени 11 позиции - ремък, болт, ангренажен комплект с водна помпа, зъбно колело гнп, гайка 12мм, антифриз концетрат, масло 4л. и филтрите.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 15 юни 2021 15:11

Аз съм взимал Ford Formula масло ?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 15 юни 2021 15:27

Ами не знам. Приемчикът в сервиза ми каза това. Че ползват само Кастрол. Доста време ми отдели човекът - много любезен. Отговори на всичките ми въпроси и ме окуражи за добрия избор (спрямо 1.0 Екобууст).

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Вто 15 юни 2021 21:49

stefan4o написа:маслото е Кастрол 0в30 M2S950-A, води се оригинално, защото те работели само с Кастрол
Ford-Castrol MAGNATEC Professional D 0W-30 покрива WSS-M2C950-A.
Миналия месец изпратих на приятел един кашон
Ford-Castrol-1.JPG

Ford-Castrol-2.JPG
Ford-Castrol-2.JPG (77.14 KиБ) Видяна 1435 пъти

Ford-Castrol-3.JPG

Честито за колата. Само масло и филтри да сменяш!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 16 юни 2021 4:51

Да, прав си. C е записано и на фактурата. Това е правилното масло.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 16 юни 2021 5:39

Този кастрол е правилното масло за тези коли.
Иначе идн клиент ходи в мото пфое да му сменят ангренажа на дизелов фокус 2007 година с 1,6 HDI мотор. Дали са му 200 хил км гаранция на ремъка, вече е на 140 хил след смяната за под 3 години ги е минал. Ангренажа се държи още, външния ремък с ролката дадоха фира на около 100 хил. Та ангренажния сигурно ще изкара 200 хил, ама ролките и водната помпа, не знам в какво състояние ще са.
Относно сравнението с 1.0 екобууст, не знам защо така се е изказал тоя приемчик, но според мен си е страхотен двигател който единствено иска смяна на разширителния съд на антифриза щото прегаря и се пука, иначе 1.0 125 к.с си е супер и върви много приятно с доста нисък разход на гориво

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 16 юни 2021 5:55

Не се е изказал лошо. Сподели малко недостатъци просто, иначе ми каза и плюсовете на бензиновия мотор (с които съм наясно). Аз лично се возих на новия Фокус 1.0 150к.с., който кара бившият собственик на моята кола. Качихме се 4 възрастни и едно дете - не ме впечатли с нещо, освен, че вътре е по-направен и отвън изглежда по-шикозно. Респективно е почти безшумен (защото е и бензин). Самият той ми сподели, че не върви като дизелака, който ми продава.
На дизелът пък не ми харесва, че приключва на 3500 оборота :mhihi Абе пълно щастие нЕма :wink
Получих потвърждение, че Пежо има общо с този мотор, изгледах видео по смяната на ангренажа му - не е нещо сложно или особено.

Последна промяна от stefan4o на Сря 16 юни 2021 6:14, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”