Forester 2.0xt 177 кс или рав 4 д4д?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Vasil17
Автомобил:
Двигател:

Forester 2.0xt 177 кс или рав 4 д4д?

Мнениеот Vasil17 » Сря 23 юни 2021 21:38

Здравейте на всички!Пред дилема съм кой от 2 автомобила да взема.Някой,който има конкретни впечатления да ми каже.Интересува ме този с турбо мотора на субару.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Forester 2.0xt 177 кс или рав 4 д4д?

Мнениеот forski » Чет 24 юни 2021 7:45

Тойота D4D е правилния избор.

Последна промяна от forski на Чет 24 юни 2021 10:27, променено общо 1 път.

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Чет 24 юни 2021 8:04

А най-добре Тойота бензин.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Чет 24 юни 2021 8:46

Предполагам говорим за 2ра ген Форестър и Rav4. Реално двете коли нямат почти нищо общо. Та въпроса е за какво ще я ползваш. На черно/гора/балкан/море е по-добре субаруто, на магистрала/път тойотата. На субару тоя двигател болките му са протичащи гарнитури на цилиндровите глави, склонност от прегряване, както и по-високо термично натоварване на 1 и 2 цилиндър. Тойотата не е грам икономична и е мудна, обаче уж я водят много здрава, когато е D-4D. Амааа на тези години, пак може да е някой дръгел. За жалост пак се свежда до.... която е по-запазена и отговаря по-добре за нуждите ти. Субаруто с AT гуми, общо взето ще ходиш навсякъде. На магистрала субаруто е шумничко. И двете вътре са по-скоро "дървени"
Субаруто при евентуален проблем има по-високи цени за ремонт, защото за половината неща вадиш двигателя от коша. На субаруто можеш да сложиш газ. Тойотата общо взето ако е запазена и не те дразни интериора си е като танк и освен обичайните неща за дизелова кола на 10+ години, надали ще имаш сериозна драма. Цените на части си е според имаш ли отстъпки и кой може да ти я сервизира. Както колегата cecoa1 e предложил, защо не помислиш за 2.0 или 2.4 бензин на тойота с газ ?

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 24 юни 2021 8:52

Бензинов Рав е още по-добрия вариант, пак ще е мудна, пак ще гори много, но ще е абсолютно безпроблемна ... ако имаш късмет да попаднеш на правилната бройка разбира се :smile
Като се има предвид какъв е вноса на Субару в България, и поради гореизброените причини е абсолютен таралеж в гащите.
п.п. Въпреки че ако се спреш твърдо на бензиновия двигател, CR-V II е оптималния избор за подобен тип автомобил.

Последна промяна от forski на Чет 24 юни 2021 10:27, променено общо 1 път.

thanis

Мнениеот thanis » Чет 24 юни 2021 9:06

Не съм съгласен колега, CR-V е идеален, ако не му трябва по предназначение това 4х4. От CR-V, Rav4 и Forester - Хондата е най-зле извън пътя. Колегата не е споменал за какво точно ще си ползва колата, има ли вила на балкан, ще дърпа ли нещо с нея, ще ходи ли по чукари и т.н. Ако иска висока "джипка" и 99% от времето ще е на асфалт - Напълно подкрепям да се премине направо на CR-V, иначе не.
За черен път:
1. Форестър
2. Рав4
3. ЦРВ
За асфалт:
1.ЦРВ
2.Рав4
3.Форестър /тук е последен, защото шума е висок и пада комфорта/

По отношение на поддръжката Субару е най-скъпо, следвано от тойота и хонда.

Vasil17
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vasil17 » Чет 24 юни 2021 23:07

Здравейте на всички!Колата ще се ползва и за разходки по балкана,но рядко.Наистина на хонда 4х4 е най-зле.Тойотата не е никак лоша,но е мудна с тези 116кс .Форестъра ми допадна най-много.Избрал съм турбо мотора 177 кс 2.0

thanis

Мнениеот thanis » Пет 25 юни 2021 8:22

На хонда 4х4 задвижването си е окей. Просто не е проектирано за извън асфалт, както при субару. Иначе по темата, колега субаруто ще е най-трудно да го намериш читаво и ще е може би най-скъпо /като теглиш чертата да оправиш всичко/. Трябва да се гледа за ръжди от долу, не само по купето. Трябва да видиш дали всички прозорци работят като хората. Трябва да се прегледа хубаво мотора и да се сервизира, както и да се погледне задния диф как е. От изключително важно значение е охладителната система да е в топ състояние. Тези мотори прегряват ! Гледай радиатора да е чист и здрав. Почти сигурно е, че ще има тонове външни забележки, но това не би трябвало да е повод да те откаже. Газ ще се слага ли ? Ако мотора ти е с издухани гарнитури, пригови се за не сложен, но скъп ремонт. Ръчка или автомат търсиш ?

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 25 юни 2021 8:48

Ако основният ти приоритет е да го използваш извън пътя, като това пак е много условно, Субаруто ще е най проходимо от трите! Виждал съм наистина зверски изпълнения с Аутбек, който катери през храсти и минава през всякаква тънка растителност, във висока трева без да има път, или дори пътека. В гора, през храсти в коловози и т.н. само газ и върви без да спира :stumm Въпреки че ти едва ли ще си го причиниш на колата.
Всичко останало обаче не е в негова полза като автомобил втора употреба на 10+ години, който ще се използва и като ежедневен такъв!
Купето ръждясва, дигателя има най голяма склонност към повреди сравнен с другите два автомобила, разхода на гориво ще е по-висок, поддръжката е по-специфична, комфорта и той е на посредствено ниво! Между другото Аутбек е доста по-удобен и комфортен автомобил, еднотипен технически със същите възможности извън пътя като Форестър.
За по-леки забежки извън пътя, изключвам кални коловози, и стръмни каменисти пътеки високо в балкана, където ще ти е нужно постоянно зацепено 4х4 и бавни, и Хондата и Тойотата ще те закарат без проблем. Тойота до колкото си спомням имаше и Lock бутон, ако видиш някъде по-голям зор на терена през който минаваш.
Та премисли ги пак нещата, за какво ще я използваш основно, и до къде искаш да те закара.
Според мен Хондата ще те вози най комфортно по асфалт, почти като лек автомобил, и може би ще гори най малко, 4х4 системата и е абсолютно безпроблемна, както и всичко останало.
За кои моделите като година на производство си се ориентирал все пак?
Има кратки набююдения и в/у Мицубиши Аутлендър I който няма бавки или Lock но е на постоянно 4х4, и се движи доста доре извън пътя, който също е много безпроблемен автомобил, на който спокойно може да монтираш ГИ

Vasil17
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vasil17 » Пет 25 юни 2021 22:44

Тойота гледах да е 2005 г 116кс или 2007г 177кс.Интересува ме тези 116кс мудна ли е колата?А относно тези 177кс дали ще върви добре.

Колега,аз мислих за дкат 177кс.Според мен с тези 177коня няма да е муден никак.Бензиновата ми идва по-скъпа.2.4 не искам,защото държа на ръчките.

Дизеловата тойота ,която е 177 коня не ми се вярва да е мудна.За нея съм по навит,защото обичам да давам газ.А Относно боксеровия двигател ,толкова ли е проблемен.Доста съм прочел за които са правили основен ремонт на двигателя.

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Съб 26 юни 2021 13:44

Системата 4х4 е различна на по-новата Тойота.

Ако искаш практична и здрава кола, можеш да хвърлиш едно око и на дизеловото CR-V.

Потребителски аватар
Sonny_89
Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
Двигател: CFFB + Z19DTH

Мнениеот Sonny_89 » Съб 26 юни 2021 16:29

D-cat ще си понавървява, обаче поразпитай за него, защото се споменаваше за разни скъпи проблеми по горивната система. За Vitara до 2006 г. помисли ли?

Vasil17
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vasil17 » Нед 27 юни 2021 21:08

Гледал съм я витарата ,но с тези 129 коня на рено се отказах.Хондата не е лоша,но ми се струва много по-грозна от равката.Мисля,че се спрях на равката дкат.Един съсед си купи същата равка 177кс и е много доволен от нея.

Бях се возил на един авенсис дкат 177 коня и като даваше газ лепеше за седалката.Доста мощен ми се стори.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 28 юни 2021 8:59

Имай впредвид че D-Cat е с пиезо дюзи, и филтър за твърди частици, което означава потезциални и скъпи ремонти по-горивната система!
До колкото си спомням дюзите не подлежат на рециклиране, а цената им е сериозна, помисли пак. Горивната система е чувствителна към качеството на горивото.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 28 юни 2021 9:05

D-cat наистина е скъп за евентуално ремонт,субрутата са много здрави особенно ходовата част мисля,че втората генерация няма проблеми с ръждата двигателите имат някой специфични проблеми трябва търсене и подбиране на читав мой познат доста години кара 2.0 атмосферен и не имал ядове с двигателя

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”