Тигуан 2.0.дизел 140 к.с.без 4х4 Разход на гориво?
Тигуан 2.0.дизел 140 к.с.без 4х4 Разход на гориво?
Здравейте, имам Тигуан 2.0.дизел 140 к.с. без 4х4,дава ми среден разход 8,8л.на извънградско Сф-Варна, климатик,2 човека и багаж. Нормално ли е? Нафтата е от ОМV.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Тигуан 2.0.дизел 140 к.с.без 4х4 Разход на гориво?
зависи от пътните условия,ако не слизаш под 140км/ч вероятно правиш много изпреварвания е нормален
Колега дай повече инфо. Ако колата ти е автомат е нормално. Ако караш с по-големи джанти е нормално. Ако си "агресивен" водач е нормално. Ако колата ти е без DPF, чипосана и незнайно какво още по техническото състояние е нормално. Ако си карал в населени с ограниченията и извън 100-110 е много. Също така това по колонка или по борд е ?
Единствено съм джанти 18".Но по стрелката на резервоара показва,че ми остават 37-38 литра,може би комп,не отчита коректно?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Вие по стрелката на уреда ли отчитате разхода? 

Колега, без да се обиждаш ама знаеш ли изобщо как се смята разход?
Ако приемем, че си пътувал Сф-Варна - което е грубо 440 км и си тръгнал с пълен резервоар и са ти останали след като си стигнал 38 литра, това не прави 8.8 а грубо 6, което е окей за нормални скорости с този автомобил. Борда винаги лъже. Зареждаш до първо изключване, караш поне 300-400км след това зареждаш пак и имаш съвсем груба ориентировъчна представа колко ти гори колата.
Ако приемем, че си пътувал Сф-Варна - което е грубо 440 км и си тръгнал с пълен резервоар и са ти останали след като си стигнал 38 литра, това не прави 8.8 а грубо 6, което е окей за нормални скорости с този автомобил. Борда винаги лъже. Зареждаш до първо изключване, караш поне 300-400км след това зареждаш пак и имаш съвсем груба ориентировъчна представа колко ти гори колата.
Върни се в “Дизелови агрегати”