смотани нови гуми или маркови на 1 сезон
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: смотани нови гуми или маркови на 1 сезон
Не, просто излишно търкахме клавиатурите тук няколко човека. Просто няма пари да си купи нови читави гуми, това е ясно.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Ако някой ден си купя употребявани гуми, то никога не бих дал толкова пари за толкова стари гуми. Тези двете според мен не струват повече от 200-220лв, колкото е цената на една нова.anpa1 написа:благодаря за изчвепателните мнения. Като прочетох всичко май нещата отиват към това
В момента Continental PremiumContact 6 245/40 R18 97Y (С/А/72) се намира в Германия с цена от 107,98 € с безплатна доставка, което е 210лв. Като до преди няколко седмици са били с цена 99€.
Аз бих предпочел нови Nexen N Fera SU4 245/40 R18 97W XL (В/А/71) за 65,50€/бр.
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Може и да са на един сезон ама повечко км да са въртяли
.
Авторът да не се излага/прецака/ и да послуша колегите. За тези пари и малко отгоре може да си купи Нексен, Кумхо и т. н

Авторът да не се излага/прецака/ и да послуша колегите. За тези пари и малко отгоре може да си купи Нексен, Кумхо и т. н
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Нексена си е гума отвсякъде, не съм карал, но съм поръчвал за приятели. Последната, която съм взимал беше 245/40/17 за една Е39ка, като гумата беше залежала на склад (11годишна) за 60 лв бройката, уникални гуми, държат много добре, тегаво да занесеш задницата с изключено ЕСП (колата е 2.8 почти 200 коня)
Пред тия изгорялеци Некса е за предпочитане сто пъти.
Пред тия изгорялеци Некса е за предпочитане сто пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В Германия е забранено да се слагат 11-годишни гуми. При катастрофа застрахователят ти показва среден пръст, ако не е и нещо по-лошо. Пък като знам БМВ-та как си го мерят... не всички гуми гърмят, разбира се, но когато гръмне, фойерверките са големи...
- stefan4o
- Контакти:
Производителите на гуми съветват подмяна на 10тата година без значение на състоянието на гумата.
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Да бе знам директивите в Германия и прочее. Дадох го примера просто, че са си запазили голяма част от качествата, въпреки годините.
И не, не успя да ги гръмне, въпреки че задницата се беше разчепила и нямаше никакъв реглаж и ги изяде до теловете в единия ъгъл. И пак не гръмнаха.
Как да е....
И не, не успя да ги гръмне, въпреки че задницата се беше разчепила и нямаше никакъв реглаж и ги изяде до теловете в единия ъгъл. И пак не гръмнаха.
Как да е....
- stefan4o
- Контакти:
Няма как да гръмнат, все пак са стояли, не са карани 11г. И аз съм си вземал нови гуми с по-стар дот и нищо си им нямаше, карах си ги.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз вече писах, че не всички гърмят, но на който се случи и е с голяма скорост, онзи отгоре да му е на помощ. Има хора карат с години такива гуми, ама пенсионерската. И аз съм карал едни зимни Мишелини, които купих заедно с една ежедневка и чак на третата зима усетих, че превъртат на мокро и като ги свалих, видях че ДОТ-ът е 20-годишен. Страхотно качество прави Мишелин, но не е въпросът колко издържат, а кога ще те вкарат в канавката... И нищо че тези не са карани 11 години, защото каучукът старее, а съвременните гуми имат все повече синтетичен каучук, който е по-податлив на стареене и разлагане, просто това е пластмаса и ултравиолетовите лъчи проникват дори на половин метър под земята при нашите географски ширини. А тези, които предлагат 10-годишни гуми ги събират от резервните в багажниците (нищо че слънцето не ги грее директно) и ги пласират на бедните да си трошат колите или вратовете...
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
anpa1 написа:здравейте колеги . Дайте обосновано мнение по въпроса какво предпочитате : дали нови гуми измислена марка ? или маркови ( .Continental, Michelin, goodyear...) на 1 сезон с приличен грайфер . Ориантиирвъчно излизат на еднаква цена .. Благодаря предварително
anpa1 написа:thanis написа:т.е. колега, колата ти е SUV на предно ??? Защото ако не е, не са това гумите за теб.
не е SUV, Ауди А6 4f е колата на предно. Това е стандартния размер за R18. при SUV гумата е по висока.
Пари за Audi A6 има, а за гуми няма.anpa1 написа:благодаря за изчвепателните мнения. Като прочетох всичко май нещата отиват към това

Тая тема се изчерпа. Петък е. Има тема.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”