Мнение за Пасат Б8
Re: Мнение за Пасат Б8
Не видях някой да твърди подобно нещо ? Говорим си, че средна скорост е едно число, което може да се получи по различни начини, надявам се че просто имаш странно чувство за хумор, защото би било странно да не го разбираш. Всъщност, не че е странно, просто не го очаквах от теб точно да не го разбираш , друго мнение си създал в мен като, че ли.
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
netizen, що не кажеш какъв ти е бил маршрута?
Съгласен съм с кихота, ако наистина не се разбираме, мисля че няма смисъл да продължаваме. Така или иначе темата отива в спам :)
В коя тема мога да спамя, за впечатленията си от първите 3000 км с новия пассат :)
В коя тема мога да спамя, за впечатленията си от първите 3000 км с новия пассат :)
Има сайтове като https://www.spritmonitor.de/en/ където има стотици реални вписвания за разход. Избира се модел гориво коне година и се гледа.
Ето средното за Пасат 190кс автомат. Няма как да се филтрира за 4х4 и ремап. Но се вижда среден от 6.5 като немците карат с по хубаво гориво и по-често извънградско. Та реален 7 смесено е напълно възможно за ремапнат и 4х4.
Иначе средна 90 може да се получи по много начини и разликата в разхода може да е доста голяма. Път с много движение и постоянно газ спирачка и изпреварвания и спортен режим на колата сравнен с лежерно каране на празна магистрала със 120 на темпомат. И двете може да се 90 ама разликата може да е 1-2 литра.
Малко да се върна на темата. Освен официалния VW сервиз в Пловдив има ли някъде друг сервиз или майстор който може да ползвам за оглед на един Пасат преди покупка(пълната история на колата от VW вече я имам). Или колега който би съдействал на огледа със заплащане разбира се.
Ето средното за Пасат 190кс автомат. Няма как да се филтрира за 4х4 и ремап. Но се вижда среден от 6.5 като немците карат с по хубаво гориво и по-често извънградско. Та реален 7 смесено е напълно възможно за ремапнат и 4х4.
Иначе средна 90 може да се получи по много начини и разликата в разхода може да е доста голяма. Път с много движение и постоянно газ спирачка и изпреварвания и спортен режим на колата сравнен с лежерно каране на празна магистрала със 120 на темпомат. И двете може да се 90 ама разликата може да е 1-2 литра.
Малко да се върна на темата. Освен официалния VW сервиз в Пловдив има ли някъде друг сервиз или майстор който може да ползвам за оглед на един Пасат преди покупка(пълната история на колата от VW вече я имам). Или колега който би съдействал на огледа със заплащане разбира се.
VWGT написа:Съгласен съм с кихота, ако наистина не се разбираме, мисля че няма смисъл да продължаваме. Така или иначе темата отива в спам :)
Пусни си отделна тема , че ми е интересно :)
-
- VW експерт
- Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
- Двигател: AVF
За разхода на гориво... Офтопик: През 1989г с първото возило на VAG с TDI мотор - Ауди 100 C3 2,5TDI, за реклама на тези мотори провеждат пътуване с възможно най-нисък разход. Колата е модифицирана, подбира се и подходящ маршрут, опитни пилоти и пр. Минават 4818,4км с 84,667л, за 80,05 часа. Среден разход 1,76л/100км, при средна скорост 60,2км/ч.
Малко по-късно през 1990г, провеждат тест на Хокенхаймринг, с още по-модифицирана такава кола. Правят 10 обиколки, общо около 60км за 42 минути, като се стремят да поддържат постоянни 90км/ч(средната скорост е по-ниска - около 85км/ч), и постигат разход 3,52л/100км.
Всичко това преди над 30 години. В съвременни возила вероятно даже сериините имат потенциала за подобни постижения при подходящи условия и достатъчно икономично каране.
За сравнение, правил съм 1000км, включващи минаване през Мюнхен и около 60-70км натоварен междуградски път с 60-80км/ч, като накрая бордкомпютъра показваше средна скорост 107км/ч и среден разход 5,8л/100км, което се потвърди и при зареждане на колонка. Колата - Пасат B5.5 1,9TDI - 130 к.с. 4х4, всичко сток. Вярно, по-лека и по-малка от B8, но пък с постоянно 4х4. А и трябва да отбележа, че при описаните условия, за описаната средна скорост, по магистралата съм поддържал между 130 и 150км/ч, където беше възможно. Отделно, че през цялото време валя дъжд, предимно силен, а на места в Австрия го обръщаше и на сняг.
В YouTube има клип с един немски младеж, постигнал разход около 3,8/100 с Пасат 5.5 само на предно.
Въобще, когато разхода е цел, са постижими доста добри резултати. Правил съм си експерименти и с автобуси и камиони. Дори съм участвал(доста успешно) в състезания за икономичност с камиони.
Но всичко това не значи, че по-малкия мотор не е поне малко по-икономичен при еднакво каране. А ако и поддръжката му е по-евтина, то става доста изгоден вариант за хора, които нямат нужда от съществено по-висока мощност.
Малко по-късно през 1990г, провеждат тест на Хокенхаймринг, с още по-модифицирана такава кола. Правят 10 обиколки, общо около 60км за 42 минути, като се стремят да поддържат постоянни 90км/ч(средната скорост е по-ниска - около 85км/ч), и постигат разход 3,52л/100км.
Всичко това преди над 30 години. В съвременни возила вероятно даже сериините имат потенциала за подобни постижения при подходящи условия и достатъчно икономично каране.
За сравнение, правил съм 1000км, включващи минаване през Мюнхен и около 60-70км натоварен междуградски път с 60-80км/ч, като накрая бордкомпютъра показваше средна скорост 107км/ч и среден разход 5,8л/100км, което се потвърди и при зареждане на колонка. Колата - Пасат B5.5 1,9TDI - 130 к.с. 4х4, всичко сток. Вярно, по-лека и по-малка от B8, но пък с постоянно 4х4. А и трябва да отбележа, че при описаните условия, за описаната средна скорост, по магистралата съм поддържал между 130 и 150км/ч, където беше възможно. Отделно, че през цялото време валя дъжд, предимно силен, а на места в Австрия го обръщаше и на сняг.
В YouTube има клип с един немски младеж, постигнал разход около 3,8/100 с Пасат 5.5 само на предно.
Въобще, когато разхода е цел, са постижими доста добри резултати. Правил съм си експерименти и с автобуси и камиони. Дори съм участвал(доста успешно) в състезания за икономичност с камиони.
Но всичко това не значи, че по-малкия мотор не е поне малко по-икономичен при еднакво каране. А ако и поддръжката му е по-евтина, то става доста изгоден вариант за хора, които нямат нужда от съществено по-висока мощност.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
По правило малкия мотор ако се кара в ограниченията и така както му приляга за малък мотор със сигурност е по-икономичен от по -големия си брат....обратното твърдение са брадясали митове и легенди от 90те кога българина заряза семейната жигулка на дядо или тате и на минутата почна да разбира от западни коли...
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
ssssl написа:netizen, що не кажеш какъв ти е бил маршрута?
Гурково -> Созопол
Тази седмица съм с градската кола, тези дни може да снимам какво пише и на медията на пасата, но разликата спрямо този скрийншот е +/- 0.2 . За статистиката пускам за една година реален разход на колонка :

- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Сега остава и да кажеш за коя част от маршрута е показания разход.netizen написа:ssssl написа:netizen, що не кажеш какъв ти е бил маршрута?
Гурково -> Созопол
На снимката си показал разстояние от 149км, а от Гурково до Созопол са над 187км.
Гурково е на 310м надморска височина, а Созопол е на морето, т.е. ти си спускал лежерно тези 149км и затова си постигнал този разход.
По същия маршрут 1.6TDI би имал разход от 4.х.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
imedarov написа:...
Никой да не се лъже по данните на този индивид!
Той работи за VW като пилот за постигане на най-нисък разход!

Ето различни извадки в един момент.
Продължителното време след 1000+ км до морето и назад, но пътувах нощем и със скорост 120-130 на темпомат. Задам ли 140 се променят нещата. Останалия пробег е градско основно.
След зареждане - градско София, но с доста околовръстно.
След стартиране е ... спускане естествено

В лежерна фаза съм, иначе показва 8.8 -9.2
Това е реалната картина за реално каране, а не с цел икономия.

П.с. сори за снимките! Форумът ги върти! Изправят се при клик.
- Vantage
- Автомобил: Golf R 2017
- Двигател: Variant 4motion
imedarov написа:Ето и моя, 190к.с., 6DSG, 4x4 седан
https://www.spritmonitor.de/en/detail/896748.html
Толкова е и моят среден за дълъг период- със същата конфигурация съм, само че кЮмбе.
С един резервоар изминавам по около 1000 км, като горе-долу 90 % от карането ми е магистрално/извънградско...вече ако се застоя в града повече, разходът си отива на 10-11/100 и нещата се променят.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Passat B8 2.0 TDI 190 кс 4motion DSG6
-На отиване към морето тежък трафик до разклона за Свиленград, гастарбайтери, които карат в лява лента със 110 км/ч, постоянно на кикдаун и спирачка - от кръговото на 4-ти км до кръговото в Бургас - 372 км - разход 9.4/100.
-На връщане избрах подбалканския път, темпомат на 100-105 - лежерно шофиране. Нулирах малко след Сливен като се качих на подбалканския и засекох до влизането в София по Ботевградско шосе - изминати 278 км - 5.9/100.
Средната скорост на отиване беше с 74 км/ч по-висока от тази на връщане, което прави по около 0.5 литра увеличение на разхода на всеки 10 км/ч увеличаване на скоростта. Точно толкова се вдигаше разхода и при предишния ми Passat 1.9 TDI 131 кс.
Разходът зависи много повече от настроението на шофьора, отколкото от колата
-На отиване към морето тежък трафик до разклона за Свиленград, гастарбайтери, които карат в лява лента със 110 км/ч, постоянно на кикдаун и спирачка - от кръговото на 4-ти км до кръговото в Бургас - 372 км - разход 9.4/100.
-На връщане избрах подбалканския път, темпомат на 100-105 - лежерно шофиране. Нулирах малко след Сливен като се качих на подбалканския и засекох до влизането в София по Ботевградско шосе - изминати 278 км - 5.9/100.
Средната скорост на отиване беше с 74 км/ч по-висока от тази на връщане, което прави по около 0.5 литра увеличение на разхода на всеки 10 км/ч увеличаване на скоростта. Точно толкова се вдигаше разхода и при предишния ми Passat 1.9 TDI 131 кс.
Разходът зависи много повече от настроението на шофьора, отколкото от колата

- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
Vlad777 написа:Passat B8 2.0 TDI 190 кс 4motion DSG6
Човече, не съм вярвал, че тази кола може да даде такъв разход извънградско. Аз за около 50к км. не мисля, че съм виждал над 7,4 извънградски при прилчино натоварване.
Нормално се движа 6-6,5/100 в зависимост от това колко магистрала има и колко първокласен път.
190 4motion Alltrack гуми 245/45/18
-
- Автомобил: Passat B8-5
- Двигател: 150 TDI 7DSG
И аз се замислям как е шофирал Vlad , за да използва 9,4/100 нафта.На мен много ми се струва, но не оспорвам данните.И аз лично не съм виждал по-висок разход от 6,6-6,8 магистрално при 150-160 на темпомат, но аз съм само на предно и 150 к.с.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”