Не ми се чете цялата тема, но прегледах в началото, че си имал намерение да се гледат живи данни от човек, който разбира, и по време когато го прави този проблем. В крайна сметка правихте ли го това, или си остана само намерение?!
Ще се видят много неща едновременно, и може да се хване проблема.
Перките сте ги пробвали на място с диагностика, но в движение дали си включват втората скорост при такова повишаване на температурата?!
Накрая ще остане "хардуера" - водна помпа, и/или вътрешно-запушен радиатор.
Passat B6 2.0 TDI (DSG) - водата загрява на 110 градуса - тестване II фаза
Re: Passat B6 2.0 TDI (DSG) - водата загрява на 110 градуса - в процес на решаване
П.П.
С вода ли караш или разреден предварително концентрат антифриз и дестилирана вода 50:50 ?[/quote]
Карам с готово разреден, на - 35 градуса е, мерих го и с едно уредче...
Оставя да сменям спомагателна водна помпа, нов воден радиатор и нова водна помпа ебаси :(
С вода ли караш или разреден предварително концентрат антифриз и дестилирана вода 50:50 ?[/quote]
Карам с готово разреден, на - 35 градуса е, мерих го и с едно уредче...
Оставя да сменям спомагателна водна помпа, нов воден радиатор и нова водна помпа ебаси :(
Re: Passat B6 2.0 TDI (DSG) - водата загрява на 110 градуса - в процес на решаване
Да чакаш перките да ти охладят колата при 120 ,е като да чакаш от умрял писмо. Термостат ,помпа ,радиатор е пътят ,тръгнал си по него ,продължи.
Тъпото е, че с помпата трябва да сменя и ангренаж, а няма гаранция, че старата помпа е заминала или пък дори, че водния радиатор е запушен отвътре.
Толкова се надявах след липсата на газове в антифриза, почистването на радиаторите и смяната на термостата всичко да си дойде на мястото, не се оправи, но стана много по-добре...
Багажът е адски много, автобокса е огромен и е пълен догоре, но въпреки това, не трябва да е така.
Толкова се надявах след липсата на газове в антифриза, почистването на радиаторите и смяната на термостата всичко да си дойде на мястото, не се оправи, но стана много по-добре...
Багажът е адски много, автобокса е огромен и е пълен догоре, но въпреки това, не трябва да е така.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Какво казаха в Елбатрон.

ktamen написа:ktamen написа:Какво казаха в Елбатрон.
Веднъж говорих с тях преди две години, казаха, че може да има изгорели газове в антифриза, което вече знаем, че не е така, че може да не е от охладителната система и не сме се чували повече.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Мислех, че си ходил при тях да изчистят радиаторите.
Те не само щяха да ги изчистят, а и щяха да те консултират грамотно.
Те не само щяха да ги изчистят, а и щяха да те консултират грамотно.
При следващата ревизия ще се чуя с тях, тъпото е, че никой не предлага услуга четене на живи данни с VCDS или други, плюс тестване на различни части, докато се определи от какво е.
Всичко е явно на проба / грешка.
В идеалния случай трябва да сменя интеркулер, водне радиатор, водна помня с ангренаж и спомагателна помпа, която се оказа, че имам.
Ще търся пакетна цена за цялата тази услуга. На практика не ми е проблем и така да карам, с целия багаж и 120-140 нямам проблем, но знам, че такъв има и ме дразни.
Не съм пробвал да разредя антифриза с дестилирана вода, но не вярвам това да има ефект, макар, че един колега даде идея да се пробва.
Тъпотията е, че няма много майстори или сервизи, където да оставя колата, ако ттрябва и месец и просто да я върнат готова и да си платя.
Моят майстор не иска да кара 50-100 км да тества, а след последната смяна на термостат това загряване вече се случва само с целия багаж.
Аз се чудя, какъв е шанса всичко да е изрядно и наистина огромният куфар отгоре и багажника, който е буквално натъпкан до максимум, да дават това отклонение?
Моят майстор казва, че е нормално...
Всичко е явно на проба / грешка.
В идеалния случай трябва да сменя интеркулер, водне радиатор, водна помня с ангренаж и спомагателна помпа, която се оказа, че имам.
Ще търся пакетна цена за цялата тази услуга. На практика не ми е проблем и така да карам, с целия багаж и 120-140 нямам проблем, но знам, че такъв има и ме дразни.
Не съм пробвал да разредя антифриза с дестилирана вода, но не вярвам това да има ефект, макар, че един колега даде идея да се пробва.
Тъпотията е, че няма много майстори или сервизи, където да оставя колата, ако ттрябва и месец и просто да я върнат готова и да си платя.
Моят майстор не иска да кара 50-100 км да тества, а след последната смяна на термостат това загряване вече се случва само с целия багаж.
Аз се чудя, какъв е шанса всичко да е изрядно и наистина огромният куфар отгоре и багажника, който е буквално натъпкан до максимум, да дават това отклонение?
Моят майстор казва, че е нормално...
Ако някой може да предложи такава услуга от край до край да ми пише, не е спешно, но желая да се направи всичко каквото трябва...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, доста хора карат с куфари отгоре. Едва ли е от това...
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Да разбирам ли, че караш автомобила с антифриз концентрат, без да е разреден с вода ???
lion_heart002 написа:Да разбирам ли, че караш автомобила с антифриз концентрат, без да е разреден с вода ???
Той е готов за употреба така пише, може да пробвам да го разредя... на - 35 градуса го измерих.
Аз карам с куфар 650 литра и багажник до горе , няма проблеми като описаните.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
DoH_KuXoT написа:Аз карам с куфар 650 литра и багажник до горе , няма проблеми като описаните.
Със 180 ли караш?
Куфарът е отлична спирачка, ако колата се кара близо до ръба на възможностите си е нормално да загрява повече от нормалното.
Ама не знам колко е близо до ръба, пробвана ли е колко ще вдигне с тоя куфар?
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Аз говорих вчера с един юнак, който също няма милост и кара b6 2.0 tdi (помпа дюза) с куфар и 160 км/ч. Та той няма такива оплаквания.
Върни се в “Дизелови агрегати”