ktamen написа:relaxxx написа: ще се усъвършенства
ще потекат милиарди
ще цъфне с чудна батерия.
И на мен тати ще ми купи колело..........
Всичкото много убаво, ама рибата все още си плува свободна и щастлива насред морето и няма намерение да скача в добре подгретия ти тиган.relaxxx написа: Защо обаче другите не го ползват не е ясно.
По съвсем очевидната причина, че тесла не са изобретили нищо![]()
Скоро гледах едно филмче за някакъв техен супер хипер дупер мотор и от филмчето, човек, който не е наясно с тази материя, задължително ще остане с впечатлението, че лично мъск го е изобретил след дълги безсънни нощи на напрегнат труд.
Все пак са внимателни и не казват в прав текст, че имат нещо общо с изобретяването на този мотор, но обикновения потребител не може да се усети, че го пързалят.
Между другото, практически всички производители използват точно този мотор. Вероятно изобретен преди повече от 100 години. Поне аз за първи път съм си играл с такива моторчета около 1985г.
Колите им имат голям пробег по съвсем очевидната причина, че имат големи батерии. Можеш ли да дадеш пример с друг нетеслов автомобил с такава голяма батерия, дето да има по-малък пробег
Голямата батерия е за богати, разглезени и субсидирани гъзета, разкарващи 3 тона железарии и проповядващи, че така спасяват планети.
Бързото зареждане е само маркетингов трик. Бързо могат да се зареждат само литий титанат, ама те имат доста скромен капацитет и затова не намират голямо приложение в леките коли.
Бързото зареждане на другите батерии ги съсипва въпреки магическия софтуер.
ПС Имам два старички телефона 2017г, Хуавей без бързо зареждане и Самсунг с бързо зареждане.
Хуавея е запазил около 2100мАч от 2600 от капацитета на нова батерия.
В Самсунга са оцелели само 800мАч от 3000 като нов.
Интересна подробност е, че ако отсвиря хипер дупер софтуера за бързо зареждане и огранича хардуерно максималния ток, демек със неоригинално слабо зарядно, и в Самсунга влизат 2048мАч.
Никой не обърна внимание на това, а изчетох цялата тема и това е най-релевантното мнение за мен.
Също така в допълнение да кажа, Li-Ion батерийте им пада капацитета с до -40% при температури под -5 градуса по Целзий. Температури над 35 градуса по целзий също ги съсипват, точно, което се случва при Fast Charge-а.
Тези пробези, с които производителите си мерят **** са много условни. Като си пуснеш парното, музиката, подгрева на дупето и масажа и рязко пада.
Че ел. колите са бъщето е факт, но има още много хляб да изядат, за да могат да станат масови и удобни за употреба.