От юли 2021: Колите в София с екостикер
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: От юли 2021: Колите в София с екостикер
На карбураторен изправен мотор на празен ход с оная кухата свещ се докарват перфектни стойности на бензин.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
muns61 написа:На карбураторен изправен мотор на празен ход с оная кухата свещ се докарват перфектни стойности на бензин.

Абе навсякъде говорят, че от 10 коли 3 минавали, примерно. Ама аз един не познавам, който да е бил върнат. Тук има ли някой върнат ?
Космическата надпревара на милиардерите може да има пагубни последствия за климата.
https://www.dnes.bg/science/2021/07/21/kosmicheskata-nadprevara-na-miliarderite-moje-da-ima-pagubni-posledstviia-za-klimata.497557
Точно толкова им пука за климата на големите корпорации, милиардери и прочее. Ама ние ще си лепим стикерчета по стъклото.
Хората в БГ и като цяло май, не гледаме в голям мащаб, че всичко е едно замазване на очите и нищо повече. Не ме разбирайте погрешно и мен ме дразнят пушещи коли, които пушат на място или от 1000 оборота, за мен това е неизправен автомобил и недопустимо да се движи по пътищата, видно или е развален или е изтърбушен тотално.
- richko25
- Автомобил: VAG
- Двигател:
....
Последна промяна от richko25 на Пет 23 юли 2021 17:55, променено общо 1 път.
- nikidimow
- Автомобил: VW sharan
- Двигател: BRT 2008г
Според мен не може да се предприема стъпка нагоре ,преди да са затегнали прегледите .Този стикер няма да донесе нищо за екологията ,а само кинти за определени лица.Също така противопоставяне на хората с нови автомобили срещу тези със стари ,което не е коректно .Нов или стар автомобил ,ако е изправен няма да създаде ядове за екологията .Има много по големи замърсители от автомобилите .За мен всичко е едно голямо лицемерие на най големите замърсители и е свързано с много пари ,а ние си чешем езиците и се караме за глупости .Бъдете здрави 

- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Току що минах и аз. Колата ми попадна в 3-та категория. Сякаш по първоначално зададените критерии трябва да е 2-ра
. (дизел, 2006 г., Евро 4, премахнат ДПФ) 

Колега, извинявам се. На ГТП-то хората констатираха ли, че нямаш DPF и имаше ли някакви въпроси или всичко мина плавно дадоха ти стикер 3 кат. плати и всичко приключи ?
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
thanis написа:Колега, извинявам се. На ГТП-то хората констатираха ли, че нямаш DPF и имаше ли някакви въпроси
Ти да не си живял в чужбина последните 30 години, че задаваш подобни въпроси? Тия дето правят ГТП някакви марсианци-професори ли са според теб? Нито са чували за махане на ДПФ и изключително много се интересуват от работата си и прецизността във всичко. Достатъчно е да видиш как се лепи стикер (от старите) както падне на диагонал и може да си представиш целия мироглед на човека.
Колега, става въпрос за друго. Ако от ДАМТН не са наплашили пунктовете, че ще има затегнат контрол или непредизвестени проверки. Каквото и да пишат и вкарат като задължение, пак няма да помогне и пак ще се движат бараките по пътищата. Или примерно ако застрахователите напънат ГТП-тата също. Т.е. кучето си лае, кервана си върви. Както има ГТП-та, дето дори и колата не виждат и заради тях въведоха камерите, така има и такива, където връщат за нерегулирани фарове.
- Sonny_89
Ами наблюдавайки ги ми направи впечатление, че проверката е доста обстойна(дори чистачките ми тествах). Нищо не са ме питали.
П. С : заварките от премахването си личат от километър.
Sonny_89 написа:Ами наблюдавайки ги ми направи впечатление, че проверката е доста обстойна(дори чистачките ми тествах). Нищо не са ме питали.
Супер полезна информация, колега, благодарим! Аз така или иначе си пазя ДПФ, изпран, готов за монтаж и софтуерна активация в краен вариант, но като гледам май няма да е нужно.

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
thanis написа:Т.е. кучето си лае, кервана си върви. Както има ГТП-та, дето дори и колата не виждат и заради тях въведоха камерите, така има и такива, където връщат за нерегулирани фарове.
Затова те питах да не си бил 30г зад граница. Защото в България всяко чудо е за 3 дни и някакво "напъване" дори да има ще е за 1 месец. После всеки си кара както си знае. Някои сервизи се правят на старателни не за друго, а защото си мислят, че така впечатляват клиентите колко са сериозни. Но не схващат, че повечето клиенти предпочитат да не се престарават толкова. Пункт за ГТП има основен интерес да напише документа за преглед и да вземе парите. Ако може да дойдат 5 пъти повече коли е добре. Оттам следва въпросът какво печелят, ако започнат да разглеждат, да питат имал ли си ДПФ, защо си го махнал, "знаеш ли какво ще стане", и т.н. Единственото сигурно нещо е, че този клиент следващата година ще отиде на друго място. А намери ли удобно и безпроблемно друго място, ще ходи там още 10 години.
- Sonny_89
Позиционирането на стикера е
. Забравих да спомена, че цената е с около 50 % нагоре 

^ Много майсторски залепен е.... Да не е сръбнал нещо този, преди да го сложи? 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”