Здравейте!
Проблема е следния, преди няколко дни установих че пасажерската ми врата не се заключва или отключва нито от копчетата на шофьорската врата, нито от копчетата на ключа. Стои си постоянно отключена общо взето. Един приятел ме посъветва, че най-вероятно е от бравата и поръчахме втора ръка брава, но и с нея не работше. Мога да видя че плафона не светва когато се отваря проблемната врата.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какви може да са вариантите за да се оправи това.
Колата е Пасат Б6 2006 г.
Колата е Пасат Б6 2006 г. Пасажерска врата не се отключва/заключва
Re: Колата е Пасат Б6 2006 г. Пасажерска врата не се отключва/заключва
Провери за прекъснати кабели в маншона м/у купето и вратата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм се сблъсквал много пъти, и с новата ми (стара от автокъща) кола и със старата.
Знам, че не е най-икономичното решение (от типа направи си сам), но пък е най-бързото и качествено.
Без да правя реклама, ако си от София, ходил съм много пъти в един сервиз "Микрон Доцев" се казва. Далечко ми е - в Княжево чак, но си струва. Там правят всякакви брави, ключалки, жила, стъклоповдигачи и други подобни.
При това дават гаранция - една или две години в зависимост от вида ремонт.
В рамките на два три часа са готови.
Аз съм имал проблем с електрическо стъкло, втори път се повреди но беше в гаранция, пак ходих и ми го оправиха безплатно.
Аз съм ремонтирал при тях две брави. Едната беше на старата ми кола (Пежо 406), другата задна лява на новата - Фолксваген Джета, 1,9ТДИ, 2009 г.
Освен нея не ми се отваря и багажника - добре че имам копче на дистанционното и с него отварям.
Но затова ще ходя при тях есента, не сега.
За старата ми кола бях наясно как да си ремонтирам бравата. Но първо, има някакви нитове които трябва да се разпробиват. После, не знам точно къде е повредата.
Ако купя предварително брава, тя ще е от морга, тоест няма да съм сигурен дали работи. А ако се окаже нещо друго, само ще давам излишни пари.
Тоест трябва да махна кората на вратата, да сваля бравата и всичко около нея, да установя проблема, пък тогава да ходя да търся части.
И така влизаш в едни филми, не че не става, но може да се наложи да си оставиш колата докато обикаляш да търсиш части и т.н.
Затова реших - направо отивам при тях. Давам едни 100 до 150 лева максимум и проблемът е отстранен веднъж завинаги.
Знам, че не е най-икономичното решение (от типа направи си сам), но пък е най-бързото и качествено.
Без да правя реклама, ако си от София, ходил съм много пъти в един сервиз "Микрон Доцев" се казва. Далечко ми е - в Княжево чак, но си струва. Там правят всякакви брави, ключалки, жила, стъклоповдигачи и други подобни.
При това дават гаранция - една или две години в зависимост от вида ремонт.
В рамките на два три часа са готови.
Аз съм имал проблем с електрическо стъкло, втори път се повреди но беше в гаранция, пак ходих и ми го оправиха безплатно.
Аз съм ремонтирал при тях две брави. Едната беше на старата ми кола (Пежо 406), другата задна лява на новата - Фолксваген Джета, 1,9ТДИ, 2009 г.
Освен нея не ми се отваря и багажника - добре че имам копче на дистанционното и с него отварям.
Но затова ще ходя при тях есента, не сега.
За старата ми кола бях наясно как да си ремонтирам бравата. Но първо, има някакви нитове които трябва да се разпробиват. После, не знам точно къде е повредата.
Ако купя предварително брава, тя ще е от морга, тоест няма да съм сигурен дали работи. А ако се окаже нещо друго, само ще давам излишни пари.
Тоест трябва да махна кората на вратата, да сваля бравата и всичко около нея, да установя проблема, пък тогава да ходя да търся части.
И така влизаш в едни филми, не че не става, но може да се наложи да си оставиш колата докато обикаляш да търсиш части и т.н.
Затова реших - направо отивам при тях. Давам едни 100 до 150 лева максимум и проблемът е отстранен веднъж завинаги.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Проблемът е в бравата, модула монтиран на моторчето за стъклото (той не е само за стъклото, а контролира доста неща, включително комуникацията за задната врата минава през него), конектора и жиците с които се свързва вратата.
Не казваш да има проблем със стъклото и с брава/стъкло на задна дясна врата, според мен остава бравата, може да сте попаднали на друга дефектна ....
Не казваш да има проблем със стъклото и с брава/стъкло на задна дясна врата, според мен остава бравата, може да сте попаднали на друга дефектна ....
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Имах сходен проблем със задна лява врата, от бутона на шофьорската врата нито се отключваше нито се заключваше, а от дистанционното само се заключваше, но не се отключваше. За 50 лв. и един ден ми я оправиха в едно сервизче в Люлин, което ми препоръчаха момчетата от Елбатрон.