Здравейте, банда,
От скоро харесах Golf-чето MK6, но разгледах из форумите и мненията са много. Какъв мотор дизелов или бензинов, каква кутия-автоматична или не, та съм харесал, като мотор 2.0 tdi автомат, наистина искам да разбера от хора, които притежват, какво им се случил през годините с карането, препоръчвате ли го, ако не, тогава кой друг можете да препоръчате. Като цяло ще съм благодарен за някой и друг съвет относно генерацията на Golf 6. Благодаря предварително!
Покупка на Golf 6
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Покупка на Golf 6
Зависи къде и колко караш колата, също така и колко пари си приготвил.
Колата ще се кара предимно до работа, става въпрос за отсечка Павлово - Летище София,, предимно околовръстно, разбира се и изън града, но не по-често от 3-4 пъти месечно. Бюджета е да кажем 12000лв +-500.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Според мен правилно си се насочил към 2.0 мотор, но в този случай на мен лично ми е леко излишен автомата.
Карал съм CR с автомат (DSG) и с ръчка и аз лично предпочитам ръчката затова си оставих нея и продадох автомата.
Особено за твоя преход който бие на по скоро смесен/извънградски не виждам смисъл от автомат.
Карал съм CR с автомат (DSG) и с ръчка и аз лично предпочитам ръчката затова си оставих нея и продадох автомата.
Особено за твоя преход който бие на по скоро смесен/извънградски не виждам смисъл от автомат.
fur1ous написа:Според мен правилно си се насочил към 2.0 мотор, но в този случай на мен лично ми е леко излишен автомата.
Мисля да е автомат, на мен ми се струва по-удобно, разхода най-верятно е по-висок, но надали с много. Като цяло ме интересуват горе-долу какъв разход дава, какво трябва да се внимава при покупка, извън основната поддръжка какво още е хубаво да се смени при покупка, такива работи.
- fur1ous
- Автомобил:
За автомата доста трябва да внимаваш при покупка по простата причина,че всичко там е много пари.. почваш от 2000 и може да завършиш на около 9000 лв за ремонт.
Ако взимаш автомат лично аз не бих купил кола на повече от 150 000 км. (абсолютен таван) на километрите.
Задължително с мокри съединители да е кутията.
Ако взимаш автомат лично аз не бих купил кола на повече от 150 000 км. (абсолютен таван) на километрите.
Задължително с мокри съединители да е кутията.
fur1ous написа:За автомата....
Добре, а какво ще кажете за бензиновите 1.4 122 и 160 коня пак автомат?
Последна промяна от radotom на Пон 23 авг 2021 23:24, променено общо 1 път.
Причина: Моля, избягвайте ненужните цитати Има бутон 'Отговор'
Причина: Моля, избягвайте ненужните цитати Има бутон 'Отговор'
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
1.4 160 кс май не е за препоръчване - познавам поне 2-ма човека с такъв двигател и проблеми и то на по-малко от 100 000 км.
Като цяло с този дневен пробег според мен 2.0 TDI е подходящ двигател. DSG кутията, която се монтира с този двигател е DQ250, която е по-безпроблемна от кутията, която се монтира на по-малките двигатели със сухи съединители.
Достатъчно здрава е, а проблемите при нея започват около и над 300 000 км, за разлика от тези със сухите съединители, при които проблемите започват около 200 000 км.
И в двата случая е добре да се търси кола до около 150 000 км пробег с проследима документално сервизна история - за да се купи и да служи, а не да се започне ходене по мъките, докато си научите магариите...
Предвид че моделът се произвежда от 2008 до 2013 г. и вече е на години, запазени екземпляри не се намират толкова лесно, но не е и невъзможно. Естествено това изисква и по-голям бюджет. Не може да се очаква, че ще са много хората, които искат да се разделят с добре поддържана кола на сравнително малко километри за без пари. Всеки спестен лев при покупката е игра на рулетка и освен огромни разходи може да доведе и до сериозни нерви и главоболия. Бърза справка в немското мобиле показва, че подобни коли се продават на цени, започващи от 7-8000 евро, като комбитата са по-евтините.
Като цяло с този дневен пробег според мен 2.0 TDI е подходящ двигател. DSG кутията, която се монтира с този двигател е DQ250, която е по-безпроблемна от кутията, която се монтира на по-малките двигатели със сухи съединители.
Достатъчно здрава е, а проблемите при нея започват около и над 300 000 км, за разлика от тези със сухите съединители, при които проблемите започват около 200 000 км.
И в двата случая е добре да се търси кола до около 150 000 км пробег с проследима документално сервизна история - за да се купи и да служи, а не да се започне ходене по мъките, докато си научите магариите...
Предвид че моделът се произвежда от 2008 до 2013 г. и вече е на години, запазени екземпляри не се намират толкова лесно, но не е и невъзможно. Естествено това изисква и по-голям бюджет. Не може да се очаква, че ще са много хората, които искат да се разделят с добре поддържана кола на сравнително малко километри за без пари. Всеки спестен лев при покупката е игра на рулетка и освен огромни разходи може да доведе и до сериозни нерви и главоболия. Бърза справка в немското мобиле показва, че подобни коли се продават на цени, започващи от 7-8000 евро, като комбитата са по-евтините.
- fur1ous
- Автомобил:
Vlad777 написа:DQ250, която е по-безпроблемна от кутията, която се монтира на по-малките двигатели със сухи съединители.
Достатъчно здрава е, а проблемите при нея започват около и над 300 000 км
Кутията е здрава така е, но маховика не държи изобщо, има доста инфо в нета. Старт/стоп-а ако се ползва маховика почва да трака още на 50-70 хиляди км.
Моя се беше разтракал на 98 хиляди беше колата, напълно реални, проверени километри.
По чуждите форуми има теми,че им ги сменят гаранционно дори и след 50к пак се разтракват, има хора които след втората смяна са продължили да си карат с тракащ и пишат,че не са имали проблем освен тракането, но все пак е досадно.
Благодаря за разясненията, ще се ориентирам към дизеловия мотор, но да избора нее много голям от наличните по асйтовете, а хубавите са по-скъпички. Ще гледам засега, ще прочета още информация, ако пък има и някой друг, който да може да сподели от личен опит, ще е супер!
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
didaka01 написа:Благодаря за разясненията, ще се ориентирам към дизеловия мотор, но да избора нее много голям от наличните по асйтовете, а хубавите са по-скъпички. Ще гледам засега, ще прочета още информация, ако пък има и някой друг, който да може да сподели от личен опит, ще е супер!
Кофти момент си избрал за покупка на автомобил. В Бългатия всичко е обрано и вноса е оскъден покрай пандемията. Търси 2.0л tdi 140/110 коня. От1.6тди бягай. Търси някой човек/фирма да ти внесе колата. Задели си 2000лв за вноса от Германия примерно. DSG не ти трябва. 6-та на ръчките е само за икономия по Тракия, а между 60 и 120 ще си на 5-ти зъб. В търсачката си сложи и VW JETTA 2.0 TDI между 2010 и 2015

jordan17772 написа:didaka01 написа:Благодаря за разясненията, ще се ориентирам към дизеловия мотор, но да избора нее много голям от наличните по асйтовете, а хубавите са по-скъпички. Ще гледам засега, ще прочета още информация, ако пък има и някой друг, който да може да сподели от личен опит, ще е супер!
Кофти момент си избрал за покупка на автомобил. В Бългатия всичко е обрано и вноса е оскъден покрай пандемията. Търси 2.0л tdi 140/110 коня. От1.6тди бягай. Търси някой човек/фирма да ти внесе колата. Задели си 2000лв за вноса от Германия примерно. DSG не ти трябва. 6-та на ръчките е само за икономия по Тракия, а между 60 и 120 ще си на 5-ти зъб. В търсачката си сложи и VW JETTA 2.0 TDI между 2010 и 2015
Защо всички са толкова против DSG, ако се погледне не е ли ок, все пак е удобство според мен, в града няма ръчкане по светофарите ?
- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
didaka01 написа:jordan17772 написа:didaka01 написа:Благодаря за разясненията, ще се ориентирам към дизеловия мотор, но да избора нее много голям от наличните по асйтовете, а хубавите са по-скъпички. Ще гледам засега, ще прочета още информация, ако пък има и някой друг, който да може да сподели от личен опит, ще е супер!
Защо всички са толкова против DSG, ако се погледне не е ли ок, все пак е удобство според мен, в града няма ръчкане по светофарите ?
Проблема иде, че в кола на 10 години с фалшифицирана история DSG e котка в чувал. Не ти ли се вярва?
- mukot
- Автомобил: VW T-roc FL + Honda Civic Sport
- Двигател: DXDB - 2023 + eHEV - 2024
Личното ми мнение, че и нова кола не бих рискувал да взема с DSG. Причините са широко описани и обсъдени, но сигурно зависи от човека. На мен усещането за несигурност не ми е приятно. Същото важи и за мотора 1,4 160 к.с. който е туин чарджър с механичен компресор за ниските обороти и турбо за високите.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Моят Passat е с DSG 2.0 TDI 190 кс и Haldex и нямам никаква несигурност за него. Купих го на 125000, вече мина 140000 и за момента не усещам никакви причини за притеснение. Преди ерата на DSG не исках и да чуя за автомат, но двойният съединител е огромен напредък в тази технология, която ще бъде изместена само от електричките.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”