голф 4 1.9тди 90 коня с турбина от 131
голф 4 1.9тди 90 коня с турбина от 131
Здравейте имам голф 4 1.9тди 90 коня с турбина от 131. Та въпроса ми е с чипа как седят нещата понеже е без по големи разпръсквачи и си е с 90тковия кулер и има ли разлика в кулерите между 1.9 тди 90 и 131 . Благодаря
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Re: голф 4 1.9тди 90 коня с турбина от 131
Чипът за конкретния автомобил ще е като на стандартен тунинг за този автомобил, с разлика, че турбината няма да ти усеща натоварването, за разлика от стоковата, при която то ще е близко до предел. За да се изпълни частично хардуерния тунинг, се налага подмяна на дюзи, мап сензор, всмукатели, съединител и т.н. За най-оптималния ефект, се правят преработки и по самия мотор. Това удоволствие не е евтино за изпълнение и изобщо не е лесно за сътворение.
Последна промяна от megatronS на Чет 26 авг 2021 12:29, променено общо 1 път.
Ами мен ми казаха да сменя разпръсквачите и кулера и тога да презапиша чипа и колата щяла да тръгне
- megatronS
- VW експерт
- Двигател:
Колата ще тръгне и без тези изпълнения, но всичко зависи от това, какво се търси от нея. Каквото и да смениш, съединителя на тази кола няма да издържи изобщо и ще замине веднага, особено ако е стар. Така, че когато говорим за тунинг, говорим за цялостна подмяна на елементи, които са съобразени с по-голямо натоварване. Иначе, ако държиш на пробата, да видиш как ще върви , сменяваш турбина, разпръсквачи, всмукател, мап сензор, софтуер и резултата е налице. Може да минеш и само със софтуер, пак става съвсем друга колата. Иначе към написаното отгоре ,трябва да прибавиш и чисто нов усилен съединител, за да стане както трябва.
Последна промяна от megatronS на Чет 26 авг 2021 12:29, променено общо 1 път.
А какъв съединител да сложа защото за сега турбината ми губи налягане и има голяма дупка между скоростите не забива моцуна но дупката се усеща може ли да е от това че кулера си е от 90 тка а турбото от 131
- megatronS
- VW експерт
- Двигател:
Софтуерът ще се погрижи за тази дупка, която имаш в момента, когато е изчислен както трябва. В магазина, ще ти кажат по каталог, какъв съединител има за твоя автомобил в усилен вариант.
Кулера на 90 и 131 к.с. е с назначителна разлика откъм големина , ламели, и т.н.
AGR или ALH е кода на мотора ?
AGR или ALH е кода на мотора ?