Здравейте колеги.Скоро лятото си купих VW SHARAN 1.9TDI 116 2003г.Пътувах до Германия с нея и нямах проблеми с градусите по пътя и задръствания по границите по 5-6 часа на място .Стигаше до 90гр и се включваше перката и всичко нормално .Сега захладня и колата не иска да грее повече от 70гр както и да я караш.Казаха ми че е термостат.Ок сменям термостат но проблема не се оправя ,ами става по зле.Колата на място и 2 часа да работи не загрява повече от 65-70гр.Само при интензивно каране и мачкане стига да 87-90гр или когато е на място с 30минутно даване на газ тогава вдига трудно 85-87гр.И веднага след отнемане на газта или когато колата е спряна са работи на място падат постепенно градусите до 65-70.Дори когато я мачкат подържа 87гр вляза ли в градски условия и намаля скороста веднага падат пак 70гр ,просто не си държи температурата на 87-90 гр както би било нормално и парното когато е на 90гр духа топло но не задоволително и то когато даваш зор на колата и я мачкам ,а когато паднат градусите и парното си е марно .А маркуча след термостата който води към долната част на радиатора винаги е студен дори и на 87-90 гр .Нито перки се включват ,нито май термостат не се отваря ,а е нов купен тук в Германия.Да допълня че външната температура е 2-3 градуса тук в момента и едва ли дава влияние за това.Моля за мнения и съвети

.Колеги моля ви ,който разбира или който е имал такъв проблем да сподели .Много е лошо без парно и топлина в студено.За първи път имам такава кола ,и четох много в GOOGLE и не ми става ясно с тези печки какво помагат и как се включват и как греят.Моята забелязах че не работи ,легнах отдолу и забелязах че някой кабели са скъсани ,но едва ли без нея не може да вдига градуси и да ги потдържа и да топли. МОЖЕ ЛИ ДА Е ОТ НЕЯ.ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ.