PC проблем

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Сря 18 май 2005 18:43

.... Предполагам, че си пробвал с Recovery Console - fixboot и fixmbr :?: Аз с knoppix съм поправял няколко машини, или по-точно не съм ги поправял ама само източвам каквото ми трябва. Успех :!:

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Сря 18 май 2005 21:53

Искам да благодаря на всички за идеите!

Knopix e в процес на download, за съжаление съм постоянно в движение (което значи че нямам нет постоянно) и ще отнеме известно време. След това ще видим.
Искам да благодаря и на vastop - ще ти се обадя, ако не успея да се справя сам.
В момента програмата ми е адски натоварена, надявам се week& да имам повече време и да си разреша проблема.

добре че не ме изостави и другия лаптоп, че тогава...

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Нед 12 юни 2005 23:17

най-после инфото е успешно взето от HDD, остава загадката какво се случва с него, защото е практически неизползваем в момента. поради някаква причина не дава нищо да се инсталира на него, след като беше форматиран под линукс.
здраве да е, инфото го взех, сега ще си поръчам нов HDD

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 12 юни 2005 23:21

HF написа:най-после инфото е успешно взето от HDD, остава загадката какво се случва с него, защото е практически неизползваем в момента. поради някаква причина не дава нищо да се инсталира на него, след като беше форматиран под линукс.
здраве да е, инфото го взех, сега ще си поръчам нов HDD

виж каква марка ти е диска и си изтегли от сайта на производителя програмка за инсталиране (диск-мениджър) - с нея би трябвало да успееш да си го направиш работещ отново (освен ако не е повреден физически, което ме съмнява)

fenixcho
Автомобил:
Двигател:

Подобен проблем!!

Мнениеот fenixcho » Съб 10 мар 2007 16:59

Проблема ми е горе долу подобен ще съм много благодарен на този,който ми даде реално решение за проблема!!!
Проблема започна от момента в който ми се скапа windows-a и не искаше да boot-не никакво cd.Тогава занесох hdd си в един приятел и там сложих windows,но преди това махнах батерииката на bios-a ,с цел да се нулират настроиките на bios-a,но явно оттова е дошъл и проблема .Защото след това като си донесох харда с win ми даваше тъмно син екран на който се споменава за възможно наличие на вирус и стариране на chkdsk /F ,а оттодлу имаше някакви адреси или нещо такова...някакъв technical supports..или не6то такова....Интересното е че хард-а тръгва на всякакъв друг компютър ,също така всякакъв друг хард тръгва на мойто pc.Наистина много ще съм ви благодарен ,защото и на сервиз го носих ,но нищо...благодаря на всеки който ми даде някакви полезни съвети....;)))

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: Подобен проблем!!

Мнениеот musura » Съб 10 мар 2007 18:50

fenixcho написа:Проблема ми е

Ами няма как да инсталираш windows на твоя харддиск на друг компютър, освен ако не е подобна конфигурация :idea:

Щом не ти буутва CD-то, най-вероятно проблема е в него, вземи от приятеля си работещо устройство и пробвай да инсталираш windows на твоя компютър, а не на неговия :idea:

Odisei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Odisei » Съб 10 мар 2007 21:14

А настрои ли в биоса на компютъра да стартира от CD-то. Ако си го направил вече това пробвай с различни медии които със сигурност знаеш, че са читави и се буутва с тях. Иначе за да може да се прехварли хард диск с Windows XP от един компютър на друг трябва да са със един и същт IDE контролер иначе ще дава сини екрани.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 10 мар 2007 22:40

Odisei написа:трябва да са със един и същт IDE контролер иначе ще дава сини екрани.

не само иде, зависи си от целия чипсет

Върни се в “ОФФ-Топик - други”