TESLA електромобил...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Re: TESLA електромобил...

Мнениеот StS » Пет 21 яну 2022 18:54

777 написа:
StS написа:До човека е, но и тези който хейтят електричките като се качат - а аз съм виждал, стават като луди...Тъй че ще видим, мисля обаче да спреш да им наливаш защото е безполезно, нека си карат дизелите - аз искам всички да са щастливи :mhihi :c020

По тая логика и ти ако се качиш на нов дизелов Мерцедес ще станеш като луд. Тънката разлика е, ако трябва да извадиш парите и да го платиш, а не само да покараш. Подобно на поговорката за туризма и емиграцията.

Аз не споря за Мерцедес но не уцели човека - w211 320 / 212 350 CDI - За второто помагах в ремонта и го шофирах известно време че постоя доста в сервиза... сорри но боклук абсолютен за парите си. Може да си ги карат със здраве...Ако ги имах парите - Тесла без да го мисля. Пак казвам да са щастливи да си ги карат.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 21 яну 2022 22:19

group® написа:Дизеляци-мазеляци явно всички сме карали.

Ама електрички, някои изказващи се само отдалече са виждали :icon_lol

С твоята авто-мания да мислиш ежечасно за регенерации на DPF-а си, не знам какво ще правиш с EV. Сигурно денонощно ще мислиш на колко % е разредена батерията.

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Съб 22 яну 2022 12:38

Според мен лесно се свиква с батерията, както е с телефона. Единственото досадно е ако броя на колите надминат инфраструктурата и тогава трябва да се чака за място на станция. В БГ като виждам какво е на колонките към морето където се чака по 2-3 мин на кола, та си представям по 30-40.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Съб 22 яну 2022 12:53

Или се адаптираме ние към електричките , или адаптираме цялата световна автоиндустрия към нас :mhihi . Важното е двата пъти като ходим на море да няма задръстване ...

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Съб 22 яну 2022 13:25

hvp800 написа:Или се адаптираме ние към електричките , или адаптираме цялата световна автоиндустрия към нас :mhihi . Важното е двата пъти като ходим на море да няма задръстване ...

На третия път ще отидеш с влак. :mhihi (което е и целта на занятието) :mhihi

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Съб 22 яну 2022 13:58

Що бе, може да вземе бензин под наем. Електричката за градско и престиж.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Съб 22 яну 2022 17:40

Ще си позволя да цитирам на Тери Пратчет извадка от книга:

Причината богатите да са толкова богати, Ваймс си мислеше, беше че те могат да харчат по-малко пари.

Вземете ботушите например. Той получаваше 38 долара на месец плюс добавките. Наистина хубав чифт кожени ботуши струваше 50 долара. Но достъпен чифт ботуши, които бяха просто окей за сезон-два и след това протичаха отвсякъде, когато подметката се предаваше струваха около 10 долара. Това бяха ботушите, които Ваймс винаги си купуваше и носеше дотогава докато подметките не бяха толкова тънки, че можеше да каже къде се намира в Анкх-Морпорк в мъглив ден от усета на краката му по калдаръма.

Но важното бе, че хубавите ботуши издържаха с години. Човек, който може да си позволи ботуши от 50 долара, щеше да запази краката си сухи и след десет години, докато бедният човек, който можеше да си позволи само евтини ботуши, щеше да изхарчи 100 долара и краката му пак шяха да са мокри.

Това беше теорията за "Ботушите" на социоекономическата несправедливост на Капитан Самюел Ваймс.

Когато си зависим от системата и чакаш системата да се смили над теб, винаги си от страната на губещия. Затова хората обичат и ценят независимостта.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 22 яну 2022 20:33

777 написа:С твоята авто-мания да мислиш ...

Факт!
Да не мислиш за смяна на хиляди течности, агрегати и компоненти е страхотно!
Но нещото, което наистина ми харесва е, че 'палиш' без грам вибрация (е не на всички де), не мислиш за загряване, няма скорости ....

Потенциалът е голям. Нужно е време да се разрешат проблемите и всички ще се чудим как сме карали пушишници със сложна поддръжка и архаичен процес на горене :biggrin

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Съб 22 яну 2022 21:51

Потенциалът е голям , но колко от българите могат да си позволят кола за 100 к лева минимум , явно повече от хората тук берат парите по дърветата и са много смели в мечтите си , това е скъпо удоволствие и то много . Ако не караш много километри , и ако нямаш възможност за заряд от собствения си ток на нормалната цена за битови абонати въобще не си струва да притежаваш тесла. Придвижването било евтино с тесла , никой не коментира обаче високите първоначални разходи , най евтиния модел на тесла е 100 к лева минимум , батерията е консуматив , дори да не се зарежда батерията тя старее само от стоене , след 8 година ако дефектира стойността и е над 20 000 лева.
Колата е страхотна , не твърдя обратното , но засега това е играчка за хора с пари и то много , човек със заплата между 1500-2000 лева не би си помислил за тесла дори за секунда.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Съб 22 яну 2022 22:01

Предполагам един базов модел тип Дачия/Рено с батерия за 200км може да излезе по-евтин от същата с двг. Стига да не искат да доят идеята, че е на ток както е в момента.
drotomir написа:Колата е страхотна , не твърдя обратното , но засега това е играчка за хора с пари и то много , човек със заплата между 1500-2000 лева не би си помислил за тесла дори за секунда.

Що да не си помисли - за една 10-11 годишна.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 23 яну 2022 10:16

ей тъй кат стане - https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... nata-tesla

Ама не се виждат много ICE фенове...и се почва ама то така било, ама то друго - факти.

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Нед 23 яну 2022 10:31

Електромоторите имат неоспоримо предимство пред двг , това е факт , въртящ момент от покой на макс . Да това е бъдещето , но засега само ще гледаме по картинки и на улицата и ще коментираме колко е скъпо и как не е за нас (е за повечето от нас).

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Нед 23 яну 2022 10:39

StS написа:ей тъй кат стане - https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... nata-tesla

Ама не се виждат много ICE фенове...и се почва ама то така било, ама то друго - факти.

"с модифициран 3,7-литров бензинов двигател, чиято мощност е увеличена до 700 к.с." - не е точно Нисан, а експеримент с Нисан. Някой модифицирал не много успешно. Ако така модифицират Теслата, накрая и тя ще изгори.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 23 яну 2022 15:06

Само не ми е ясно от де ток за електричките....сега е дефицит и скъп...а кат станат масови...къде ще се зареждат ....в къщи...ми аз и комшията като забием по едно зарядно 20кв...и ще запалим жиците и ще съборимм де що има АП в квартата...така че това е лъжа и измама....идеята на екомафията е да свалят цървулите от колите и да ги качат на влака...инак ток нъцки или ако има няма да е екологичен така че сметката пак няма да излезе...и ако някой си мисли че ще кара на ток без пара е в грешка...добре че няма коли да вървят с вода....щото тогава ще я плащаме по скъпо от бензина...

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Нед 23 яну 2022 18:02

Системата определено няма да издържи , ако електричките станат масови електропреносната мрежа ще трябва да претърпи големи обновявания и влагане на огромни суми , тези суми после ще излезнат във вид на големи данъци или скъп ток за нас .

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”