Vlad777 написа:Много яко е някой като напише "карам 140-150" по магистралата, пък после се окаже, че с толкова е карал 2 пъти по нанадолното и борд компа показва 100-110 км/ч средна скорост
True story

Vlad777 написа:Много яко е някой като напише "карам 140-150" по магистралата, пък после се окаже, че с толкова е карал 2 пъти по нанадолното и борд компа показва 100-110 км/ч средна скорост
fur1ous написа:Малко е относителна тая средна скорост. Аз за да излезна от София ми трябват 20 мин по светофарите, след това трябва с 200km/h да карам през цялото време на магистралта,че след 200км преход да ми покаже средна скорост 150km/h (примерно), а недай си боже спра в локалното или на бензиностанция за 1 минута със запалена кола - леле мале, отиде средната скорост на под 100km/h![]()
+ т'ва на тунелите се намалява до 80km/h което още повече допринася към по ниска средната скорост.
Та тая средна скорост е супер относителна и това,че там не пише 150km/h не значи,че не съм поддържал толкова по магистралата.
На Audi-то 2.0 TDI ми разликата от километража е 3km/h между другото и съм забелязал,че при всички Audi-та километража бяга с толкова.
На Leona 1.8Т при скорост 150km/h бяга с над 6-7km/h
И двете са с гуми/джанти по спецификация.
VWGT написа:150 средна скорост е невъзможно.
fur1ous написа:И мислиш,че тоя човек с Т5-цата за който говориш се е занимавал с глупости да рестартира средна скорост на магистралата и сериозно съдиш по това,че не бил карал със 150 ? ха-ха и на всичкото отгоре му се смееш като му гледаш средната скорост? Ми престави си,че изобщо не я е рескал никога, тогава кво?
fur1ous написа:Карал съм 140km/h и съм намалявал на тунелите на по 80km/h което е нормално и всеки нормален го прави.
fur1ous написа:Принципно ги меря пълно-пълно аз, защото там е най вярно, но както и да е.
fur1ous написа:По твоята логика градски разход никога няма как да бъде премерен защото там пък е мега относително, мен ако ме хванат 3 светофара повече колата ще ми харчи с 0.1 повече ха-ха. (примерно)
Даже по същата твоя логика винаги трябва да казваме точно от къде сме минавали щото нали всички знаем пътя не е равен, има хлъмчета туй-онуй, вятърче малко духне срещу тебе и е го е, а ако ти е попътен вятъра направо литър надолу![]()
fur1ous написа:Направо да затваряме темата щото реално висчко е относително и няма как да го измерим с точност.
fur1ous написа:Пълно-пълно винаги ще си остане най-вярното за мерене на разход.
DoH_KuXoT написа:прецъква нашия борд компа средна скорост дневен трип 83км/ч , разход 7,8/100Погледанх го викам ама ти 150км/ч веднъж ли ги вдигна или два пъти, той ме гледа и вика не бе през цялото време.
Vlad777 написа:VWGT написа:150 средна скорост е невъзможно.
DoH_KuXoT написа:fur1ous написа:И мислиш,че тоя човек с Т5-цата за който говориш се е занимавал с глупости да рестартира средна скорост на магистралата и сериозно съдиш по това,че не бил карал със 150 ? ха-ха и на всичкото отгоре му се смееш като му гледаш средната скорост? Ми престави си,че изобщо не я е рескал никога, тогава кво?
естествено че така смятам, затова написах и "средна скорост дневен трип" защото това беше скоростта за маршрута му Бургас - София , за която той твърдеше , че е карал със 150км/ч пък тя излезе 83 средна
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: FEN_NA_TDI и 20 госта