Здравейте.
Та направо на въпроса. Имам passat variant b6, 3.2, 4x4, автоматик, 2007 година. Вчера се качвам в колата и тръгвам да паля, но гледам таблото не свети. Нищо не му работи, нито километража, нито всички дигитални елементи, нито оборотомера, нито дори датчика за температурата, а пък датчика за гориво ми беше забил (но това го осъзнах днес).
Гледах и четох по някакви форуми и клипчета всякакви неща, но точно такъв проблем никъде не видях. Прегледах бушоните, всички са наред. Отляво под волана има една малка жабка, като я махнеш и нея, зад нея има още бушони. Та там разменях ляво-дясно (тъй като в един от клиповете един човек така си оправи проблема), но и това не помогна...
Днес пак се качих и пак нищо. Даже вече се примирих, че ще купувам ново табло, защото реално установих, че датчика за гориво е забило и аз не знам с колко съм останал. Та реших да отида все пак да си сложа бензинец и тръгвам от бензиностанцията и след има-няма 500 метра хоп светна всичко по таблото, изписука всичко и почна да работи. Викам си супер, няма да купувам. Беше светнал чека и ръчната спирачка, но това бял кахър. Спирам пред вкъщи, гася колата и тръгвам пак да я паля, за да видя дали всичко е наред, но отново нищо не работеше...
Моля дайте съвет какво може да е това? Някой имал ли е този проблем и как го е разрешил? Според вас добре ли ще е да сваля таблото и да напръскам буксите с контактен спрей? И друго си мислих, ако откача акумулатора дали няма да се оправи според вас?
Благодаря предварително.
passat variant b6, 3.2, 4x4, автоматик, 2007 г. - таблото не свети
- NikolayNikolov6
- Автомобил:
- Двигател:
Re: passat variant b6, 3.2, 4x4, автоматик, 2007 г. - таблото не свети
Малко ъпдейт. Днес беше по-топло времето и като влязох в колата видях, че таблото работи. Освен чека свети и една удивителна и кръгче като километраж в средния дисплей. Какво трябва да означава това? Най-вероятно му е било доста студено ама чак пък така да стане... Как си го обяснявате?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
При по-ранните VW редовен номер е да се разбият спойките при куплунзите.
На В6 не е с много по-читави куплунзи
Тааа... сваляне и презапояване - това си мирише точно на студена спойка.
Относно новата индикация - я кажи кой номер е от табличката: viewtopic.php?f=7&t=486287&hilit=%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8
На В6 не е с много по-читави куплунзи

Тааа... сваляне и презапояване - това си мирише точно на студена спойка.
Относно новата индикация - я кажи кой номер е от табличката: viewtopic.php?f=7&t=486287&hilit=%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8
- NikolayNikolov6
- Автомобил:
- Двигател:
Сякаш беше номер 6, но с удивителна отпред. Днес вече всичко работи без никакви индикации на таблото, даже и чека спря да свети сам, но все пак ми е интересно какво е било.