Здравейте, колеги.
Пиша със следния проблем - имам Passat B5.5. 1.9 TDI 131 hp, като го прави само когато е топла или е седяла на слънце.
Карам я час-два, гася я и след 5, 10, 30 минути, като се опитам да я запаля и прави следното - https://www.youtube.com/watch?v=Di0ZMikOfjA
Не светят лампичките за подгрева и за engine check-а и колата върти на стартер така, сякаш няма гориво.
Понякога гасне, когато работи на място, като светва лампичката за ESP-то.
По темите се ориентирах, че проблемът може да идва от реле 109, само че при мен няма такова.
Някой може ли да ме ориентира кой номер би трябвало да се води при мен или на коя позиция се намира?
Поздрави и безаварийно!
Passat B5.5 1.9 TDI 131 hp. лампичката за подгрев и check engine не светят и не пали.
- nikola.timofeev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B5.5 1.9 TDI 131 hp. лампичката за подгрев и check engine не светят и не пали.

Благодаря за отговора, колега, само че при мен няма 219.
На снимките са всички релета, които виждам. Ако няма някое скрито зад кабелите, нямам нито 109, нито 219.
Като дам на контакт, отнякъде се чува цъкане, предполагам, че е от някое от релетата, но не знам от кое. Свалих ги всичките едно по едно, но не видях такова с пет щифта, както го показват в магазините за авточасти -

Понякога, като ми направи този проблем, не иска да запали за 5-10 минути, но вчера не иска да запали за 2+ часа.
Карал съм я на Пепино и на Павлик в Перник, но тя просто тогава не правеше този проблем при тях и те нямаше как да го отстранят.
Снощи реших, че най-сетне проблемът е явен и се надявах да не запали, за да може някой специалист да разреши проблема, но след 3 часа тя взе, че запали, така че пак съм в начална позиция.
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Re: Passat B5.5 1.9 TDI 131 hp. лампичката за подгрев и check engine не светят и не пали.
Колега, в кутията на ECU го дават че седи.
- nikola.timofeev
- Автомобил:
- Двигател:
Много благодаря, колега, точно там е - в кутията на ECU. Извадих го и се появи същия проблем - не светят лампичките за подгрева и engine check-а и не иска да пали. Отидох и поръчах уж оригинално (120 лева) от едни авточасти. Днес ще дойде, слагам го и се надявам да се приключи с тези ядове.
Ще ъпдейтна темата след една-две седмици, за да кажа дали проблемът е изчезнал.
Още веднъж - много благодаря!
Ще ъпдейтна темата след една-две седмици, за да кажа дали проблемът е изчезнал.
Още веднъж - много благодаря!
- kiko26
- Автомобил: VW
- Двигател: Passat B8
Може ли да споделиш и каталожния номера на релето, което си купил за тази цена?
- nikola.timofeev
- Автомобил:
- Двигател:
Разбира се. Каталожният номер е 443 951 253 AA. Точно това пишеше и на оригиналното (предполагам, че е било оригинално) реле, което извадих, но новото е малко по-голямо, като щифтовете са същите. Също така на новото шестият щифт не е отчупен, както на старото (или на мен поне ми изглежда сякаш е бил отчупен, може и да греша).

Предполагам, че навремето може би са произвеждали няколко различни релета с една платформа и после са ги коригирали, като са отчупвали някои от щифтовете.
Прикачвам и снимки на кутийката.

А това е албумът със снимки на старото реле, след като го отворих - https://imgur.com/a/4bdJjVC. Не видях никакви проблеми с невъоръжено око, но аз и не съм специалист. Единственото, което видях, е лек нагар по единия щифт, който се вижда на снимките.

Предполагам, че навремето може би са произвеждали няколко различни релета с една платформа и после са ги коригирали, като са отчупвали някои от щифтовете.
Прикачвам и снимки на кутийката.

А това е албумът със снимки на старото реле, след като го отворих - https://imgur.com/a/4bdJjVC. Не видях никакви проблеми с невъоръжено око, но аз и не съм специалист. Единственото, което видях, е лек нагар по единия щифт, който се вижда на снимките.
- kiko26
- Автомобил: VW
- Двигател: Passat B8
Не искам да те дразня, но цената на това реле в Порше 85лв. Затова те питах за номера му. Е и аз инфо на проблема. Дано това да е проблема.
- nikola.timofeev
- Автомобил:
- Двигател:
Ами знам, че магазините си слагат огромна надценка, за да дават големи отстъпки на сервизите и майсторите и предполагах, че са ме ошушкали, но какво да се прави?
Можех да купя и по-евтин китайски вариант, но трябваше да го чакам до другата седмица. Даже, докато отивах да взема това, колата загасна по пътя, но добре че бях близо до магазина, та го взех и смених.
Да, важното е да се оправи проблемът, че за две години съм дал 1000+ лева само за него и съм хвърлил сума ти нерви.
Можех да купя и по-евтин китайски вариант, но трябваше да го чакам до другата седмица. Даже, докато отивах да взема това, колата загасна по пътя, но добре че бях близо до магазина, та го взех и смених.
Да, важното е да се оправи проблемът, че за две години съм дал 1000+ лева само за него и съм хвърлил сума ти нерви.
kiko26 написа:Не искам да те дразня, но цената на това реле в Порше 85лв. Затова те питах за номера му. Е и аз инфо на проблема. Дано това да е проблема.
И в еврото и интеркарса е толкова клиентската цена.
- nikola.timofeev
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, колеги, другия път ще направя по-обстойна проверка на цената.
Върни се в “Дизелови агрегати”