каско избор

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: каско избор

Мнениеот Vlad777 » Пон 14 фев 2022 16:13

stoyanfourn написа:Темата тук е за каско по избор, а не по принцип кои са добри и кои лоши.
Ами аз съвсем по темата казвам, че това "Каско Избор", което се предлага от SDI е добър маркетинг и реклама, но за сметка на това супер неадекватно на фона на услугите, които предлагат други брокери. И като цяло съветът ми е да се избягва SDI, защото при който и друг истински брокер да отидеш (визирам такъв, който гради имиджа си чрез обслужване и внимание към клиента, а не с маркетинг и реклама колкото да обере парите на хората) то гарантирано ще получиш и по-добри условия и по-добро обслужване, а в последствие и съдействие и защита при застрахователно събитие. Та точно по темата искам да кажа, че това каско избор не струва и 5 стинки. Наличието на подобни въпроси кое, как, защо в темата само потвърждават това - плащаш си, за да се оправяш сам...

Danube
Автомобил: VW Beetle
Двигател:

Мнениеот Danube » Нед 12 яну 2025 20:53

Здравейте, колеги! Имам следната питанка:
Колата ми е Бийтъл 2014-та, всяка година я застраховам през Амарант в Армеец. Миналата година ми я оцениха на 16 650 лв и каското ми беше 937 лв. Всяка година завеждам дребни щети за боя. Тази година трябва пак да подновя каското и офертата за същата оценка е вече 1085 лв. С доверен сервиз съм, като правих боя на преден капак и задна броня октомври.
И при вас ли има увеличение на премията и не е ли редно оценката да пада надолу с годините? :gruebel

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Пон 13 яну 2025 9:52

Някои застрахователи слагат автоматично 10% увехтяване на година, тоест всяка година колата е с 10% по-ниска оценка, оттам и премията пада. Други ти дават избор дали да овехтяват или не. Аз примерно избирам да е без увехтяване, защото цените на ремонтите си вървят нагоре.
Ти казваш, че си я запазил, така че увеличението на премията идва от увеличение от самия застраховател.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 13 яну 2025 10:53

чувал съм ,че някой го задигат ,ако имаш щети

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Пон 13 яну 2025 11:11

Зависи дали имаш гражданска + каско, зависи колко щети завеждаш, зависи какви са тези щети (едно е да извадят нещо на паста и полиране, друго е да трябва да ти лепят сменят и боядисват броня примерно), зависи дали срещу теб е имало заведени претенции от друг застраховател, зависи колко коли имаш към застрахователя, както и зависи кой е като цяло.

Има и застрахователи, които предлагат опция да платиш с 10-20% по-ниска цена, обаче при първо завеждане на каско им даваш въпросната разлика. Един вид, ако не ги занимаваш цяла година си печелиш процента отстъпка, ако стане събитие си е както нормална полица.

Има значение доверените сервизи дали са си вдигнали цените, което ще се отрази на застрахователите, които от своя страна си качват цените.

Има страшно много причини, да бъде увеличена застрахователната полица, вместо да се намаля. За жалост за автомобили с пазарна цена над 15 хил лв, 99% от времето е задължително да е с каско и просто трябва да видиш какво предлагат другите.

Иначе в калкулатора за каско на ОЗК за твоя автомобил за 1 година за водач на поне 30 години и без претенции и специални отстъпки с право на доверен сервиз на разсрочено плащане със стойност 16650 излиза 1070лв каското.

Или иначе казано, най-вероятно просто са си вдигнали цените на полиците.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”